MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tips για να δημιουργήσεις όμορφα σύνολα με τα φορέματά σου τη φετινή άνοιξη

Πώς θα αναβαθμίσετε το ανοιξιάτικο look σας με στυλάτα ρούχα και αξεσουάρ.

Monopoli Team

Η άνοιξη ξεδιπλώνει την ομορφιά και την ανανεωμένη της αύρα σε όλη την πλάση, με την ολάνθιστη φύση και τον καλύτερο καιρό για κάθε εξωτερική δραστηριότητα, βόλτα ή έξοδο. Ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτούμε τα προνόμια που μας προσφέρει αυτή η εποχή και να βγάλουμε από την ντουλάπα μας τα πιο ανάλαφρα, κομψά και στυλάτα κομμάτια που θα αναβαθμίσουν και θα δώσουν σε κάθε μας look μια άκρως παιχνιδιάρικη κι ανοιξιάτικη διάθεση.

Ο χειμώνας μπορεί να γίνει περιοριστικός ως προς τις ενδυματολογικές μας επιλογές, όμως η άνοιξη έρχεται για να τα ανατρέψει όλα. Τώρα μπορείς να αδράξεις την ευκαιρία και να “χτίσεις” τα πιο μοδάτα κι αέρινα συνολάκια με όλα τα φορέματα που κρύβεις στην γκαρνταρόμπα σου. Αυτό το πολύτιμο κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας, αποτελεί ρούχο-κλειδί για εκείνες τις ημέρες που δε θες να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να δείχνεις σικάτη και περιποιημένη. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, σου έχουμε συγκεντρώσει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να νιώθεις σίγουρη και γοητευτική με κάθε φόρεμά σου!

1.  “Ρίξε” πάνω σου ένα πανωφόρι

Όσο ευνοϊκός κι αν είναι ο καιρός της άνοιξης, οι δροσερές μέρες του χειμώνα δεν έχουν υποχωρήσει εντελώς κι ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τα πόδια και τα χέρια μας ζητούν μια έξτρα κάλυψη. Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να μας προβληματίσουν, αλλά και να μας καθυστερήσουν αν δεν οραματιστούμε τα κατάλληλα ανοιξιάτικα outfits που θα συνδυάζουν την απόλυτη γοητεία με την άνεση και τη ζεστασιά. Τα αγαπημένα γυναικεία φορέματα έρχονται να δώσουν για ακόμα μια φορά τη λύση.

Η ευρεία γκάμα της αγοράς είναι σε θέση να καλύψει κάθε γούστο κι ανάγκη και στην προκειμένη περίπτωση, τα midi ή maxi φορέματα, αποτελούν την ιδανική επιλογή για κάθε αναποφάσιστη γυναίκα. Ειδικά αν προτιμήσεις αυτά που έχουν πιο μακρύ μανίκι, τα άκρα σου θα παραμένουν ζεστά κάθε στιγμή της ημέρας. Αν πάλι έχεις διαλέξει ακόμα πιο δροσερά κι αέρινα υφάσματα, είτε αυτά είναι αμάνικα, είτε κοντομάνικα ή strapless, το κρύο μπορεί να γίνει διαπεραστικό, οπότε ένα πανωφόρι θα σου προσφέρει τη ζεστασιά που επιθυμείς, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις το στυλ σου! Ενδεικτικά, μια μπεζ καμπαρντίνα, ένα κομψό blazer ή ένα cardigan θα σου δώσει αυτόματα ένα ανεπιτήδευτα σαγηνευτικό look!

2.  Τα κατάλληλα παπούτσια

Τα φορέματα ίσως να έχουν αυτή την τεράστια αποδοχή επειδή μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, ανάλογα με την αισθητική που θέλεις κάθε φορά να υπηρετήσεις. Είτε θες να κάνεις dress-up ή dress-down στο outfit της ημέρας, τα φορέματα θα γίνουν ο καλύτερος σύμμαχος, έτσι ώστε να είσαι υπέρλαμπρη σε κάθε σου έξοδο!

Για παράδειγμα, το κλασικό και διαχρονικό little black dress, που οι περισσότερες θα το προόριζαν για μια πιο επίσημη εμφάνιση, συνδυάζεται άψογα με sneakers, flat σανδάλια ή μπαλαρίνες, δημιουργώντας έτσι τα πιο άνετα και γοητευτικά συνολάκια. Παράλληλα, με την ίδια λογική, ένα πιο καθημερινό φόρεμα, όπως ένα denim κομμάτι ή ένα polo dress, αποκτούν εύκολα μια casual διάθεση αν τα σετάρεις με ένα ζευγάρι ψηλά πέδιλα ή γόβες. Τα παπούτσια πάντα θα διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στο τελικό σύνολο και θα “συμβαδίζουν” ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες για να λύνεις εύκολα κάθε στυλιστικό κώλυμα!

3.  Μερικές πινελιές με αξεσουάρ

Οι περισσότερες fashion experts έχουν τονίσει χιλιάδες φορές τη σημασία και την αξία που έχει το accessorizing σε κάθε outfit που δημιουργούμε. Αυτή η τακτική πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι και στα σύνολα με τα φορέματα, αφού όχι μόνο τα συμπληρώνει και τα εμπλουτίζει, αλλά και σου επιτρέπει να φορέσεις το ίδιο outfit με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην ξεμείνεις ποτέ από ιδέες.

Γιατί να περιορίσεις τη χρήση της ζώνης μόνο στα παντελόνια και τις φούστες σου; Τα φορέματα μπορούν να υποστηρίξουν άριστα αυτό το αξεσουάρ και να το αναδείξουν ακόμα περισσότερο, κάνοντας το look σου πιο ευφάνταστο κι εντυπωσιακό. Ειδικά αν το φόρεμά σου είναι πιο oversized, μια ζώνη μπορεί εύκολα να αναδείξει τη σιλουέτα σου και να τονίσει ιδιαίτερα τη μέση σου. Από την άλλη, αν το φόρεμα της επιλογής σου είναι μονόχρωμο κι αδιάφορο, μια τσάντα σε ένα πιο “ζωηρό” χρώμα έχει τη δύναμη να επαναφέρει το συνολάκι σου σε έναν απόλυτα ανοιξιάτικο και φωτεινό δρόμο!

4.  Το ιδανικό φόρεμα

Το σωστό “ταίριασμα” ενός φορέματος με τα ιδανικά πανωφόρια, παπούτσια κι αξεσουάρ σίγουρα αποτελεί μια ενδυματολογική πρόκληση για κάθε γυναίκα. Τα διαφορετικά χρώματα, σχέδια και μοτίβα δίνουν το έναυσμα για νέα κι εντυπωσιακά outfits που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τα πιο απλά φορέματα. Όμως, γιατί να μην δώσεις την ίδια σημασία και στην επιλογή του φορέματός σου;

Η άνοιξη φέτος, όπως και κάθε χρόνο, έρχεται για να “φωτίσει” τα συνολάκια μας με τα πιο ζωντανά και ζωηρά χρώματα, από ροζ και γαλάζιο, σε πράσινο και κίτρινο, αλλά και με τολμηρά μοτίβα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγεννησιακή ανοιξιάτικη ομορφιά. Δοκίμασε floral, animal ή fruity prints και τα ριγέ ή καρό μοτίβα για να κάνεις τις πιο statement εμφανίσεις!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φορέματα θα χαρίζουν πάντα πολλούς στυλιστικούς πόντους σε κάθε συνολάκι μας. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, “παίξε”, δοκίμασε, τόλμησε και δημιούργησε τα πιο κολακευτικά, φινετσάτα κι απολύτως ανοιξιάτικα outfits!

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b