MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 18 Απριλίου

Κινηματογράφος, αθλητικές δράσεις και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Monopoli Team

1. Κορυφαίοι Σκηνοθέτες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση: Αφιέρωμα στον Φράνσις Φορντ Κόπολα

Συνεχίζοντας τον κύκλο εκδηλώσεων της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες», η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τη δεύτερη εκδήλωση για φέτος αφιερωμένη στον Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola, 1939- ). Δημιουργός της τριλογίας του «Νονού», της «Συνομιλίας» και της «Αποκάλυψης Τώρα», ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, είναι ένας από τους μεγάλους ανανεωτές του αμερικανικού σινεμά στη δεκαετία του 1970 και ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της ιστορίας του αμερικανικού σινεμά, εν γένει. Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Κόπολα και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι και κριτικοί κινηματογράφου, Γιάννης Ζουμπουλάκης και Κωνσταντίνος Καϊμάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.
18/04, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Θέατρο, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦράνσις Φορντ Κόπολα: Στα άδυτα της φιλμογραφίας του σπουδαίου σκηνοθέτη12.09.2018

2. Ελέυθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων

Η 18η Απριλίου σηματοδοτεί τη Διεθνή Ημέρα Μνημίων και Τοποθεσιών. Έτσι γιορτάζοντας και τιμώντας την, οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς επίσης και όλα τα κρατικά μουσεία της χώρας θα έχουν ελεύθερη είσοδο, χωρίς την καταβολή αντιτίμου για το ενδιαφερόμενο κοινό. *Το ωράριο είναι ενδεικτικό.
18/04, 9:00-20:00
Πολλαπλοί Χώροι

3. La Leona: Έκθεση του Mateo Andrea στην γκαλερί Alma

WAX, mixed media on canvas, 114 x 146cm, 2022

Στην γκαλερί Alma εγκαινιάζεται η έκθεση του Mateo Andrea με τίτλο “La Leona”. Ο Mateo Andrea είναι ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν τη φόρμα ενώ παράλληλα εξερευνά την ένταση μεταξύ της μορφής, της μνήμης και της οπτικής αντίληψης. Εξερευνά την ιδέα του να βλέπει κανείς τον κόσμο ως μια διάταξη παρουσιών στο χώρο. Οι πίνακες που δημιουργεί θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη φύση του κόσμου και την ικανότητα να βλέπουμε. Μέσα από τίτλους που συχνά είναι απλοί και μονοσύλλαβοι, ο Mateo Andrea παρουσιάζει τις μορφές των έργων του, ενώ παράλληλα αναλογίζεται και τη δική του ύπαρξη. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα ισπανικών και αγγλικών αναφορών για να δημιουργήσει μια μυστηριώδη ζωγραφική αλληγορία που προσθέτει στην αινιγματική ποιότητα του έργου του. Οι πίνακές απεικονίζουν φανταστικά ταξίδια που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αποπνέει εσωστρέφεια και μια μυστηριώδη ενέργεια. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 18 Μαΐου 2024. Ωράριο λειτουργίας: Τρι-Πεμ-Παρ 11:00-20:00 | Τετ-Σαβ 11:00-15:00
18/04, 19:00 – 22:00
Alma – Contemporary Art Gallery, Υψηλάντου 24, Κολωνάκι

4. Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία: Αθλητικό πρόγραμμα για άτομα ηλικίας 60+ στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πρόγραμμα σωματικής και νοητικής άσκησης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε καλές πρακτικές εξάσκησης βασικών θέσεων των κινητικών λειτουργιών. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα εξάσκησης σε άτομα που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης ή ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή της μνήμης ή και άλλων γνωστικών λειτουργιών. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000. Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο (εξάμηνη ισχύ).
18/04, 10:00
Στίβος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Generation Lost» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b