MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέτρος Λαγούτης: «Μπαίνει ο άλλος στο θέατρο και τρώει πατατάκια. Το θέατρο δεν είναι τηλεόραση» (vid)

Ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το μέλλον της σειράς «Παγιδευμένοι», για τους «Τέλειους Ξένους», αλλά και τα όρια στη συμπεριφορά των θεατών στο θέατρο.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Οι «Τέλειοι ξένοι» και η σκηνοθεσία για πρώτη φορά

Η παράσταση «Τέλειοι ξένοι» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αθηνά. Μιλώντας για την παράσταση στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο Πέτρος Λαγούτης – ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία από κοινού με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο – είπε: «Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για εμένα που σκηνοθετώ και που παίζω, για διαφορετικούς λόγους. Στη σκηνοθεσία ήταν η πρώτη μου φορά και το ευχαριστήθηκα πολύ. Το δοκίμασα σ’ ένα έργο που ήξερα έτσι κι αλλιώς καλά και το είχα αγαπήσει από τον κινηματογράφο».

«Η δυσκολία του να παίζεις και να σκηνοθετείς μαζί είναι ότι δεν ασχολείσαι πολύ με την υποκριτική σου, είναι κάτι που παραμελείς γιατί σε νοιάζει πιο πολύ το όλον, οι υπόλοιποι, ο καθένας ξεχωριστά. Πρώτη φορά στη ζωή μου σε δουλειά και έλεγα ‘μακάρι να είμαι ο χειρότερος από όλους’. Νομίζω τα κατάφερα και δεν είμαι κακός». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Παγιδευμένοι: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Β΄ κύκλου της δραματικής σειράς του AΝΤ112.09.2018

Αποκάλυψε μάλιστα πως η παράσταση «Τέλειοι ξένοι» θα πραγματοποιήσει περιοδεία με σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Οι «Παγιδευμένοι» και η τηλεόραση

Αναφερόμενος στη συμμετοχή τους στη σειρά του ΑΝΤ1, «Παγιδευμένοι», ο ηθοποιός είπε: «Είναι μια δουλειά δύσκολη με πολλές απαιτήσεις. Μου έχει αφήσει ανάμικτα συναισθήματα».

«Ο κόσμος θεωρεί πως τα γυρίσματα είναι πιο εύκολα από ό,τι είναι. Είναι μια δουλειά πολύ δύσκολη, είναι δέκα ώρες, πολλές φορές στα εξωτερικά γυρίσματα βιώνεις κακουχίες. Θυμάμαι στην ταινία ‘Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή’ κάναμε γυρίσματα στην Πάρνηθα το καταχείμωνο και έπρεπε κάποια στιγμή να σερνόμαστε στις λάσπες. Είχε πάρα πολύ κρύο, αλλά λάσπες δεν είχε. Οπότε έβρεχαν το χώμα, το έκαναν λάσπη, μας κατέβρεχαν από πάνω για να δείχνουμε κι εμείς βρεγμένοι. Ήταν δύσκολο». 

Έχει χρειαστεί ποτέ να θέσει όρια στο κοινό;

«Έχει τύχει ναι, αλλά ευτυχώς είναι σπάνιο. Μπορεί να μπει κάποιος με σακουλάκι πατατάκια και να τα τρώει λες και βλέπει τηλεόραση. Το θέατρο δεν είναι τηλεόραση. Οι ηθοποιοί που είναι πάνω στη σκηνή μπορεί να φαίνεται ότι είναι σε έναν άλλο κόσμο, αλλά διατηρούν και την ακοή τους και την όρασή τους. Επομένως κάτι τέτοιο μπορεί να τους αποσπάσει». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b