MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
28
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 16 Απριλίου

Ντοκιμαντέρ, αθλητισμός και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 16 Απριλίου.

Ντοκιμαντέρ Deep Rising / Υποθαλάσσια Απειλή (2023)
Monopoli Team

1. Our Ocean Greece Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώνεται επ’ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία φιλοξενείται από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί, τις ίδιες ημέρες στην Αθήνα. Την Τρίτη 15 Απριλίου, η σειρά προβολών ξεκινάει στην Ζώνη Α, με την μικρού μήκους “Η Θάλασσα που Αναπνέουμε” με αφηγητή τον Stephen Fry, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το ντοκιμαντέρ Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – ο Φυσικός Πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου. Στην Ζώνη Β, θα προβάλλονται οι CPF Moving Forward & Cyclades Care for Wildlife, Ο Άνθρωπος Δελφίνι – Η Ιστορία του Ζακ Μαγιόλ, ένα Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου και το Τουρισμός στα Χρόνια της Κλιματικής Αλλαγής. Στην Ζώνη Γ θα προβληθεί το Ταξίδι στην Ιθάκη του Michael Westreicher και μετά το διάλλειμα Ο Παράδεισος Αναγεννιέται – Οι Σωτήρες των Κοραλλιών της Καραϊβικής και η Ανάβαση: Ωκεανός Ζωής. Στην Ζώνη Δ θα παρουσιαστεί τοFishing for Litter ένα Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη, ενώ στη συνέχεια θα κάνει πρεμιέρα Η Καλή Ιστορία / The Good Story της Domitilla Senni. Στην Ζώνη Ε, το πρόγραμμα συνεχίζει με το “Το όνομά μου είναι Blue”,  ένα Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ από τη Βίκυ Μαρκολέφα και τον Bastian Fischer και την Δεύτερη Φύση της Δάφνης Ματζιαράκη. Το τέλος της ημέρα σηματοδοτεί η Ζώνη ΣΤ με την Υποθαλάσσια Απειλή του Matthieu Rytz με Παραγωγό και Αφηγητή τον Jason Μomoa. Ανακαλύψτε αναλυτικότερα το πρόγραμμα προολών εδώ.
16/04, 12:00-21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤης ομορφιάς το άγριο φιλί: Ακούσαμε πρώτοι τον νέο δίσκο του Παρασκευά Καρασούλου12.09.2018

2. Mini Volley στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδών του ΚΠΙΣΝ

Το Ολυμπιακό άθλημα της Πετοσφαίρισης έρχεται να συμπληρώσει τις αθλητικές δραστηριότητες στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του ΚΠΙΣΝ, με τη μορφή του Mini Volley. Αυτή η επιστροφή συνδέεται με τις αρχές της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της βελτίωσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, όπως η υποδοχή και η ρίψη μπάλας μέσα από την εξάσκηση τριών βασικών χαρακτηριστικών στοιχείων του αθλήματος: α) τη μετωπική πάσα β) τη μανσέτα γ) το σερβίς από κάτω. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε  τηλεφωνικά στο 216 8091000. Για παιδιά 4-12 ετών. Για ηλικίες 4-6 ετών 17.00-18.00, ενώ για 7-12 στις 18.00-19.00. Έως 8 συμμετοχές ανά slot (60’).Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Δεν επιτρέπεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με πλαστικές τάπες.
16/04, 17:00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδών του ΚΠΙΣΝ

3. Σοφία Μελά – «Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο…»: Έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, θα φιλοξενηθεί η σειρά χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων από τον ελληνικό πολιτισμό διά χειρός Σοφίας Μελά, με τίτλο «Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο…». Τα εγκαίνια της έκθεσης «Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο…» θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Απριλίου στις 18:30, στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην οικία Μποδοσάκη στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 23 Απριλίου. Η δημιουργός Σοφία Μελά περιγράφει χαρακτηριστικά το όραμα και τον στόχο που οδήγησαν στο έργο της, που αποτυπώνεται στην εκτέλεση της πρωτότυπης σειράς χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων διαχρονικά από τον ελληνικό πολιτισμό, με έντονες επιρροές από την αρχαιότητα, τη βυζαντινή ιστορία αλλά και την ελληνική λαογραφία και παράδοση:“Η αγάπη μου για τον Ελληνικό Πολιτισμό και οι έννοιες «αρμονία» και «ωραίο» αστείρευτες πηγές έμπνευσης, από τις οποίες προκύπτει το διαχρονικό, με ώθησαν να δημιουργήσω παιδικά ρούχα, που να υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο αισθητικές απολαύσεις. Δεν είναι δημιουργίες μόδας, είναι δημιουργίες αγάπης, φαντασίας, μελέτης και έρευνας, που φτιάχνονται με πολύ μεράκι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάτι μοναδικό”. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 23 Απριλίου 2024. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο, 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00
16/04, 18:30
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έκτορας Λυγίζος παίζει πιάνο με τον Μπέρνχαρντ στην Εναλλακτική της ΕΛΣ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις