MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Βάσια Παππά

Η αγαπημένη τραγουδίστρια συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών, υπηρετώντας για πολλά χρόνια και αναδεικνύοντας το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα.

Monopoli Team

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων η τραγουδίστρια Βάσια Παππά (Βάσω Καλαμπόκη – Παπαδοπούλου). Αγαπημένη σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου Θεάτρου Θόδωρου Κάλβου και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού, ψυχολόγου, ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής Μιχάλη Καλαμπόκη. Λατρεμένη μητέρα, γιαγιά, θεία, ξαδέρφη, νονά και φίλη, ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τους τόπους τους, με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικρασίας. Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, με την ίδια να βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία.

Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών όπως Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις κ.α, υπηρετώντας για πολλά χρόνια και αναδεικνύοντας το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα. Χάρισε τη σαγηνευτική φωνή της σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδάς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και αλλού).

Γνωρίστηκε με το Θόδωρο Κάλβο σε περιοδεία, με τον οποίο έζησε στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών επί σειρά ετών, δημιουργώντας οικογένεια και εργαζόμενη ως τραγουδίστρια.

Μεγάλη η προσφορά της στην ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε στο θέατρο αλλά και στη μουσική σκηνή συνεργαζόμενη με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες όπως Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τριο Γκραντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια και υπήρξε αγαπημένη φίλη. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έζησε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο. Έζησε έντονα, χαρούμενα, βοηθώντας και στηρίζοντας. Έφυγε αθόρυβα, ευτυχισμένη, ανάμεσα σε αγαπημένα παιδιά και φίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Φέρτης: Μέχρι και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι καταπληκτικό12.09.2018

Ο αποχαιρετισμός της θα γίνει στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
H Νατάσσα Μποφίλιου θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Λονδίνο
Μουσικά Νέα
ΚΟΑ: Διπλό συναυλιακό ραντεβού στο Μέγαρο για την ολοκλήρωση των φετινών εργαστηρίων
Μουσικά Νέα
Το νέο λαϊκό τραγούδι στα καλύτερά του: Τα “Χέρια στον Θεό” και Ορέστης Ντάντος στο τέρμα
Μουσικά Νέα
Η ILIA στήνει ένα immersive listening party στην Αθήνα – Ένα βράδυ στο σύμπαν του “LP2”
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει: 300+ δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την Αθήνα ρυθμό
Μουσικά Νέα
Ο Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει το Expanded Piano II – Μια πολυαισθητηριακή εμπειρία στο Ωδείο Αθηνών
Μουσικά Νέα
Το Χαλάνδρι σε ρυθμούς τζαζ: Έρχεται το 1ο International Jazz Day Festival Chalandri με ελεύθερη είσοδο
Μουσικά Νέα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποψήφια στο German Record Critics’ Award 2026
Μουσικά Νέα
Από Thievery Corporation μέχρι Παυλίδη: Αυτό είναι το πλήρες line up του Plastiras Lake Festival 2026
Μουσικά Νέα
Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει 30 χρόνια δισκογραφίας στη Θεσσαλονίκη
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ – Οι τιμές των εισιτηρίων
Μουσικά Νέα
Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – Αναβλήθηκαν οι εμφανίσεις της