MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Ελληνοαμερικανική Ένωση: Ανακαλύπτοντας ξανά την περιοχή της Νεάπολης με αφορμή την έκθεση
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει δωρεάν περίπατους στη Νεάπολη, με τον Νίκο Βατόπουλο, στο πλαίσιο της έκθεσης “Νεάπολις, «κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος»”.Στο πλαίσιο της έκθεσης – αφιέρωμα στη Νεάπολη, μιας απ’ τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει περιπάτους με 2 ξεχωριστές διαδρομές μέχρι το τέλος της Άνοιξης. Μέσα από αυτούς οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά την περιοχή της Νεάπολης την ιστορική της σημασία, την αρχιτεκτονική της εξέλιξη και την ιδιαίτερη κοινωνική και πνευματική φυσιογνωμία αυτής της αθηναϊκής συνοικίας. Σάββατο 13 Απριλίου: Περπατώντας στη Νεάπολη, από την οδό Σίνα στη Δαφνομήλη και την οδό Μαυρομιχάλη. Με αφετηρία και κατάληξη την Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην οδό Μασσαλίας 22, θα περπατήσουμε στις ανηφοριές της Νεάπολης πάνω από το Γαλλικό Ινστιτούτο προς την οδό Δαφνομήλη, και θα περιηγηθούμε στα στενά αναζητώντας ίχνη ιστορίας σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ζωή, φτάνοντας ψηλά ως την οδό Μαυρομιχάλη για να γυρίσουμε προς τον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων.
13/04, 11:00
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρα για τον Ευριπίδη Λασκαρίδη: Η ζωή είναι δύσκολη12.09.2018

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο κοντραμπάσο. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
13/04, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

3. Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα
Από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.Το έργο δημιουργήθηκε εν δυνάμει από το υλικό επικοινωνίας των Μυστηρίων – δράσεων που έλαβαν χώρα κι εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Ελευσίνα στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σ’ έναν κόσμο που περνά ραγδαία από την ποίηση στην ψηφιοποίηση, όλα ξεκίνησαν από μια συστάδα λουλουδιών από χαρτί, ένα υλικό που αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις παγκοσμίως. Όπως κάθε δημιουργικό ταξίδι, έτσι και το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος ως συνέχεια πέρασε από τη φαντασία στην υλοποίηση, αντλώντας έμπνευση από ανακυκλώσιμα και μη υλικά, προσφέροντας νέες οπτικές διαστάσεις. Η αυτοδιάθεση σε κάθε μορφή τέχνης και ποίησης ως προσωπικός δρόμος συνδέει τον ενήλικα με το εσωτερικό παιδί, δίνοντας χώρο και χρόνο στην άντληση πηγαίας χαράς. Σκοπός η δημιουργία για τη δημιουργία, όπως ακριβώς πλάστηκε ο κόσμος. Έτσι λοιπόν, δέντρα, καράβια, πλάσματα, σχήματα βρήκαν την αιώρησή τους πάνω από ατάκτως ερριμένα λουλούδια της Περσεφόνης, μικρά κείμενα, λέξεις, σπαράγματα, κολάζ-μικτές τεχνικές, μοτίβα, μουσικές καμινάδες με ήχους βροχής, σφαίρες από τσαλακωμένες σημειώσεις, κόκκινα νήματα, μια γυάλα από χάρτινα ταξίδια. Όλα σε μια διαρκή συνομιλία. Ένα μαγικό σύμπαν, μια χάρτινη αληθινή γιορτή που τονίζει την αξία των δια ζώσης συναντήσεων, τη μοναδικότητα σε καθετί, υπενθυμίζοντας πως κάθε τέλος δίνει τη σκυτάλη σε μια νέα αρχή.
13/04, 19:00
Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού (Κανελλοπούλου και Σαλαμίνος , Ελευσίνα)
[relart 2]

4. ΟΠΑΝΔΑ: Οι δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται και τον Απρίλιο

Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο με κράτηση θέσης εδώ. Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην Μονή Καισαριανής (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Μονής (Εκδοτήρια), Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 50 άτομα)), στον Κεραμεικό (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου, Ξεναγός: Αρετή Βασδάρη (έως 50 άτομα)) και στον Αρχαιολογικό Χώρο Λυκείου Αριστοτέλη (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου (από Ρηγίλλης),
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)). Την Κυριακή 14 Απριλίου θα λάβουν χώρα ξεναγήσεις στο Επιγραφικό Μουσείο (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος μουσείου, Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 40 άτομα)), στην Αρχαία Αγορά (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου (από Αδριανού) Ξεναγός: Τζέμμα Οικονομοπούλου (έως 50 άτομα)) και στον Εθνικό Κήπο (Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Εθνικού Κήπου (από Λεωφ. Αμαλίας), Ξεναγός: Γεωργία Τόγκα (έως 50 άτομα)).
13, 14/04, 10:30
Πολλαπλοί Χώροι

5. Ξεναγήσεις στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ στη Νοηματική Γλώσσα

Στο πλαίσιο της προσβασιμότητας των επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στη νοηματική γλώσσα. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τη χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ. Σημείο συνάντησης: Υποδοχή ΚΠΙΣΝ. Διάρκεια ξενάγησης: 60′. Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 18 άτομα. Ξενάγηση: Κωνσταντίνος Σαμαράς Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την διασφάλιση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε το ενδιαφέρον σας μέσω email στο [email protected] με θέμα Park Tour ΕΝΓ.
14/04, 12:30
Υποδοχή ΚΠΙΣΝ

6. Fun Dance στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τον ρυθμό και τα βήματα της δυναμικής και ευφάνταστης χορογραφίας που μας υποδεικνύει η ομάδα χορού και αφήνουμε το σώμα μας να εκτονωθεί και να εκφραστεί. Για συμμετέχοντες από 4 ετών και άνω. Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
14/04, 13:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Παναγιώτης Γαβρέλας, ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b