MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η δέσμευση της Novartis για ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας είναι ανθρώπινο δικαίωμα ωστόσο πολλοί άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ανισότητες.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, ο Π.Ο.Υ. επέλεξε ως βασικό μήνυμα της καμπάνιας του, το «Η υγεία μου, δικαίωμά μου» (My health, my right), υπογραμμίζοντας και υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων παγκοσμίως, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, στην ενημερωμένη συναίνεση, στη σωματική ακεραιότητα και αυτονομία και την προστασία των προσωπικών δεδομένων Υγείας.

Η Novartis έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ασθενείς, ενσωματώνει συστηματικά, στρατηγικές βέλτιστης πρόσβασης αναφορικά με τον τρόπο έρευνας, ανάπτυξης και διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων της σε διεθνές επίπεδο, με στόχο να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της. Το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης Novartis in Society Integrated Report, σημειώθηκε αύξηση 31% στους ασθενείς που είχαν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ταυτόχρονα το 2023, η Novartis επένδυσε 8,6 δις δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και 98,4 εκατ. δολάρια για παραμελημένες τροπικές ασθένειες και την ελονοσία. Ακολουθώντας πιστά την αποστολή της να προσφέρει πρόσβαση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, 22 φάρμακα εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ ενισχύει με συνέπεια το χαρτοφυλάκιο της με νέα φάρμακα σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες όπως οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η ανοσολογία, η νευρολογία, οι παθήσεις των νεφρών και η ογκολογία.

Στην Ελλάδα για το 2023, η Novartis πραγματοποίησε 72 κλινικές μελέτες, δημιουργώντας αξία για τους ασθενείς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους επαγγελματίες υγείας. Επιπλέον, προσηλωμένη στην ασθενοκεντρική της φιλοσοφία, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών, με 26 εκπροσώπους από 14 ενώσεις ασθενών να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Το πρόγραμμα, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης για δεύτερη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε εκπροσώπους ενώσεων ασθενών στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη βελτίωση των γνώσεων τους, ώστε να υποστηρίξουν πιο αποδοτικά τη λειτουργία των συλλόγων τους.

Η πλήρης Έκθεση «Novartis in Society Integrated Report» είναι διαθέσιμη στον παγκόσμιο ιστότοπο της Novartis.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
Fitness
100 lymphatic jumps κάθε πρωί: Μπορούν να αλλάξουν το σώμα και τη διάθεσή μας;
The Art of Life
7 συμβουλές για υγιές και φωτεινό χαμόγελο
The Art of Life
Τι τρώμε την 28η Οκτωβρίου; Ο μπακαλιάρος, η σκορδαλιά και το μεγάλο μπέρδεμα
The Art of Life
Το «νέο» συστατικό που κοντράρει το υαλουρονικό οξύ – και πολλοί λένε ότι το κερδίζει
The Art of Life
Μαύρο ή πράσινο τσάι; Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την καρδιά
The Art of Life
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Με λίγα υλικά, αφράτη και νόστιμη
The Art of Life
Glass skin: Οι δερματολόγοι προειδοποιούν για το trend του άσπιλου δέρματος
The Art of Life
Οι 3 βιταμίνες που χρειαζόμαστε το φθινόπωρο
The Art of Life
Γιατί οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού νιώθουν πιο δυνατές σήμερα
The Art of Life
Pink October: Η φροντίδα του στήθους ξεκινά πριν τη διάγνωση
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Megaron Plus: Διάλεξη της Αντωνίας Τριχοπούλου για την ελληνική μεσογειακή διατροφή
The Art of Life
Ξέρουν κάτι οι Άγγλοι που πίνουν συνέχεια τσάι; Facts για το τσάι και άλλα αφεψήματα