MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
15
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άρθουρ ο βασιλιάς: Η ιστορία ενός σκύλου που έγινε θρύλος έρχεται τον Απρίλιο στους κινηματογράφους

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά μιας πραγματικής, συναρπαστικής ιστορίας με συμπρωταγωνιστή έναν ανεπανάληπτο, ηρωικό σκύλο που ακούει στο όνομα Άρθουρ.

Monopoli Team

Την ταινία «Άρθουρ ο βασιλιάς» σκηνοθετεί ο Σάιμον Κέθλαν Τζόουνς (Η οικογένεια έχει σχέδιο) σε σενάριο βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός σκύλου που έγινε θρύλος. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Σίμου Λιού (Shang-Chi και ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών), Τζουλιέτ Ράιλανς (Perry Mason), Νάταλι Εμμάνιουελ (Παιχνίδι του στέμματος) και Άλι Σαλιμάν (Ο μόνος επιζών). Ο Ουκάι, ένας ημίαιμος σκύλος που βρέθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Καλιφόρνια, κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Άρθουρ.

Σύνοψη

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Στην πορεία της ιστορίας έχουν σημειωθεί πολλά επικά γεγονότα που μπήκαν στη σφαίρα του θρύλου. Επικές ιστορίες για τον βασιλιά Αρθούρο και τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης είναι τρανά παραδείγματα ανδρείας εδώ και αιώνες. Αυτός λοιπόν ο θρύλος ενέπνευσε τον κορυφαίο επαγγελματία αθλητή από τη Σουηδία Μίκαελ Λίντλορντ να δώσει το όνομα του βασιλιά σε έναν ξυλοκοπημένο αδέσποτο σκύλο, του οποίου η αξιοπρέπεια τον συγκλόνισε. Αυτός ο σκύλος υπέφερε ηρωικά.

Ο Λίντλορντ καταλαβαίνει τι θα πει πόνος. Ποτέ δεν ήταν φαν των ζώων και ήταν πολυάσχολος ως αρχηγός μιας ομάδας ελίτ αθλητών σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Οπότε η χρονική στιγμή ήταν, πραγματικά, ακατάλληλη. Όμως οι θρύλοι αφορούν τις προκλήσεις, όχι τη βολή. Καθώς τα νέα διαδίδονταν, τα αγωνιώδη σκαμπανεβάσματα της συνάντησης του Άρθουρ με τον Λίντλορντ τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Η ιστορία τους ήταν αρκετά δυνατή για να εμπνεύσει 2 βραβευμένα ντοκιμαντέρ και μία οικογενειακή περιπέτεια, το «Άρθουρ ο Βασιλιάς».

Το φιλμ βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Λίντνορντ με τίτλο Άρθουρ – Ο σκύλος που διέσχισε τη ζούγκλα για να βρει σπίτι (Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Finda Home). Μέσα σε 10 μέρες και σε 700 χιλιόμετρα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο που βαφτίζει Άρθουρ.

Βασισμένη σε μία απίθανη αληθινή ιστορία, η ταινία ακολουθεί τον Μάικλ, που θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει, καθώς πείθει μία ομάδα κορυφαίων αθλητών (Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ και Αλί Σαλιμάν) να συμμετάσχουν μαζί του σε έναν παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Καθώς η ομάδα ωθείται στα όρια της, ο Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Η ταινία γυρίστηκε σε 42 μέρες στη Δομινικανή Δημοκρατία. Για λόγους αληθοφάνειας, στην ταινία εμφανίζονται λογότυπα, ρούχα, ποδήλατα, κράνη, γάντια κτλ, όπως ακριβώς ήταν στον αγώνα περιπέτειας.

Για να προετοιμαστεί για την ταινία ο Μαρκ Γουόλμπεργκ έκανε την προπόνηση των SEAL (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών).

Ακόμα ο Λίντνορντ βοήθησε τον Άλι Σαλιμάν να προετοιμαστεί με προπονήσεις στο καγιάκ, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέθλαν Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ, Άλι Σαλιμάν, Τζουλιέτ Ράιλανς
Σενάριο: Μάικλ Μπραντ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζακ Ζουφρέ
Σκηνογραφία: Μελάρα Σαντάνα
Κοστούμια: Κάρολ Ράμσι
Μοντάζ: Γκάρι Ντ. Ρόατς
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Απριλίου 2024
Διάρκεια: 1 ώρα και 47 λεπτά

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Οι Αθώοι»: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα στο MEGA
Cine News
Ξέρουμε τι θα δεις φέτος στην τηλεόραση: 10 + 5 σειρές που θα γίνουν η εμμονή σου το 2026
Cine News
«Κάμπινγκ»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέα κωμωδίας του MEGA
Cine News
Paul Mescal: Θα τραγουδά ο ίδιος στην επερχόμενη τριλογία για τους Beatles
Cine News
Το Marty Supreme με τον Timothée Chalamet πήγε το μάρκετινγκ σε άλλο επίπεδο
Cine News
Για το 2026, ας βλέπουμε περισσότερο σινεμά στα σινεμά
Cine News
Why Look at Animals? Δυο προβολές και μια συζήτηση δίνουν την απάντηση στο ΕΜΣΤ
Cine News
Χρυσές Σφαίρες 2026: “Η μια μάχη μετά την άλλη” σάρωσε – Ο Timothée Chalamet έγραψε ιστορία
Cine News
Οσκαρικός αέρας και δυνατές επιστροφές – Όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Η Μεγάλη Χίμαιρα: Μετά από 1 εκ. θεάσεις έρχεται το 3ο επεισόδιο – Όσα θα δούμε
Cine News
Χρήστος Πολίτης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός
Cine News
Η Diane Morgan ήρθε στη Στέγη χωρίς τη Philomena Cunk (αλλά όχι ακριβώς)