MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα»: 20 σχήματα παραδοσιακής μουσικής στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο

Με ελεύθερη είσοδο και θέμα “Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι” επιστρέφει η καθιερωμένη Συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής.

Monopoli Team

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 6 & 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης.

Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς μαστόρους τραγουδιστές και μουσικούς και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου, καθώς και με το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Η 4η Μουσική Συνάντηση, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις όπου περισσότεροι από πεντακόσιοι νέοι μουσικοί σε συγκροτήματα και χορωδίες έδωσαν το παρών με ενθουσιασμό και συγκινητικές ερμηνείες, έχει κεντρικό θέμα: «Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι». Στο μουσικό διήμερο θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και αναδεικνύουν τη βαθιά και άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι μουσικές παραδόσεις του τόπου μας άλλωστε, είναι το μουσικό και πολιτισμικό μας φυσικό περιβάλλον.

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

Αγράμπελοι

6 Απριλίου 2024, 19:30

Αγράμπελοι
Αθάλη
Άσμα Cordis
Κουμπάρες
Μουσικοί Ψυχής
Μουχαμπέτια
Ορη-χάλκινοι
Ορχήστρα «1919»
Σαντούρια Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Χορίαμβος Νέων

Κιντέρια

7 Απριλίου 2024, 19:30

Αιγαιοπελαγίτικη Ζυγιά
Ανατολικά της Μεσογείου Ensemble
Κιντέρια
Κοτζαμάν Band
Μπάντα Χάλκινων «Καραβάν Σεράι»
Μουσική Ομάδα +bAnda
Οι Βλάμηδες
Riturnella
Φωνητικό Σύνολο Κάλεσμα
Terra Melodia

Συμμετέχει η Χορωδία Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6 και 7 Απριλίου, από τις 19:30

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Ο Bryan Adams επιστρέφει στην Αθήνα – Ποτέ θα τον δούμε στο Telekom Center
Μουσικά Νέα
Ημισκούμπρια: Reunion για τα "30 χρόνια επιτυχίες" - Το καλοκαίρι στο Release
Μουσικά Νέα
“Live Mutations”: Η Τάμτα εντυπωσιάζει με νέο live EP και οπτικοακουστικό υπερθέαμα
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2026: Oι Soul II Soul στον Λόφο της Σάνης
Μουσικά Νέα
Imany, DJ sets, pop-up συναυλίες, party: Η μουσική πλευρά του WOW Athens 2026
Μουσικά Νέα
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά “Τα Παιδιά” για το νέο project Tiny Jackal – Θωμά Κωνσταντίνου
Μουσικά Νέα
Alfa Mist: Ο πρωτοπόρος της λονδρέζικης jazz σκηνής στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
String Demons: Νέο τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στην Πλατεία Νερού
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: H KOA ερμηνεύει την ιστορική “Τέταρτη Συμφωνία” του Μάλερ
Μουσικά Νέα
Έχω Μια Θάλασσα Αγάπη: Ο δίσκος της Ρίτας Αντωνοπούλου κυκλοφορεί και σε βινύλιο
Μουσικά Νέα
L.A. Like A Song: Η Monika επιστρέφει στον αμερικανικό ήχο με το νέο της single