MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα»: 20 σχήματα παραδοσιακής μουσικής στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο

Με ελεύθερη είσοδο και θέμα “Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι” επιστρέφει η καθιερωμένη Συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής.

Monopoli Team

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 6 & 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης.

Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς μαστόρους τραγουδιστές και μουσικούς και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου, καθώς και με το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Η 4η Μουσική Συνάντηση, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις όπου περισσότεροι από πεντακόσιοι νέοι μουσικοί σε συγκροτήματα και χορωδίες έδωσαν το παρών με ενθουσιασμό και συγκινητικές ερμηνείες, έχει κεντρικό θέμα: «Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι». Στο μουσικό διήμερο θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και αναδεικνύουν τη βαθιά και άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι μουσικές παραδόσεις του τόπου μας άλλωστε, είναι το μουσικό και πολιτισμικό μας φυσικό περιβάλλον.

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

Αγράμπελοι

6 Απριλίου 2024, 19:30

Αγράμπελοι
Αθάλη
Άσμα Cordis
Κουμπάρες
Μουσικοί Ψυχής
Μουχαμπέτια
Ορη-χάλκινοι
Ορχήστρα «1919»
Σαντούρια Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Χορίαμβος Νέων

Κιντέρια

7 Απριλίου 2024, 19:30

Αιγαιοπελαγίτικη Ζυγιά
Ανατολικά της Μεσογείου Ensemble
Κιντέρια
Κοτζαμάν Band
Μπάντα Χάλκινων «Καραβάν Σεράι»
Μουσική Ομάδα +bAnda
Οι Βλάμηδες
Riturnella
Φωνητικό Σύνολο Κάλεσμα
Terra Melodia

Συμμετέχει η Χορωδία Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6 και 7 Απριλίου, από τις 19:30

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Μουσικός Περίπατος της ΚΟΑ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο
Μουσικά Νέα
Καμεράτα: Μουσικό ταξίδι στον ρομαντισμό με Σούμπερτ και Μπετόβεν στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Walk a Mile: Νέα μουσική από Kadebostany, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
«Το Ροκ Του Μέλλοντός Μας»: Ένα μουσικό αντίο με την υπογραφή του Διονύση Σαββόπουλου
Εκδηλώσεις
Ο Christopher King στη Γεννάδειο για τη Μουσική της Ανατολίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk θα ανοίξει τη συναυλία του Rod Stewart
Μουσικά Νέα
Beth Hart: Στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2026
Μουσικά Νέα
Σύννεφα Μπαλόνια: Η Βιολέτα Ίκαρη ερμηνεύει Οδυσσέα Ιωάννου-Σταύρο Σιόλα
Μουσικά Νέα
Υποψηφιότητες Grammy 2026: Γράφει ιστορία ο Bad Bunny – Υποψήφιος και ο Timothée Chalamet
Μουσικά Νέα
Με τον νέο του δίσκο, το Παιδί Τραύμα σού δίνει “Δεύτερη Ζωή” – Θα τη ζήσεις;
Μουσικά Νέα
Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής σε ένα χριστουγεννιάτικο τουρ σε 5 πόλεις
Έξοδος
Σε ποιες μουσικές σκηνές θα δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες αυτή τη σεζόν;