MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Ομιλίες, ποίηση και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Εκδήλωση “21 λόγοι για να μιλήσουμε για το Σύνδρομο Down” στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18.00, η liminal, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προσφέρει μια εμπειρία με στόχο την ενημέρωση γύρω από το σύνδρομο Down. Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στην καθημερινότητα των ατόμων με σύνδρομο Down, στους αποκλεισμούς που βιώνουν, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η συμπερίληψη στην εκπαίδευση, η επαγγελματική εξέλιξη και η κοινωνική αυτονομία. Η Μαρία-Ειρήνη Λαμπροπούλου, παρουσιάζει το παραμύθι που έγραψε και εικονογράφησε η ίδια, «Η ιστορία του κυρίου Γιώργου, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αγάπης». Μαζί της θα είναι η μητέρα της, Φωτεινή Λαμπροπούλου, η οποία μοιράζεται τη βιωματική της γνώση. Ο Χρήστος Χριστακόπουλος, καλλιτέχνης με σύνδρομο Down, αλληλεπιδρά και μοιράζεται με το κοινό την εμπειρία του.
Η Γεωργία Τόρη, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και μητέρα ατόμου με σύνδρομο Down φωτίζει τρόπους συμπερίληψης στην εκπαίδευση.
Μαζί τους θα είναι και η Ιόλη Αντωνοπούλου, πρόεδρος του Δ.Σ. «Ηλιαχτίδα – Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down», που θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την πολύχρονη εμπειρία της. Οι δράσεις θα συνοδεύονται από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας email με τίτλο «Δράση για το Σύνδρομο Down» στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 216 8091000.
21/03, 18:00
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδυσσέας Ελύτης: Δέκα φορές που τα λόγια του έκαναν τον κόσμο μας λίγο πιο φωτεινό12.09.2018

2. Διάλεξη “Η γεωμετρική ανάπτυξη των Αρχαίων Θεάτρων του Διονύσου και της Επιδαύρου” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει την ομιλία με τίτλο “Η γεωμετρική ανάπτυξη των Αρχαίων Θεάτρων του Διονύσου και της Επιδαύρου”. Η γεωμετρική ανάπτυξη των Αρχαίων Θεάτρων του Διονύσου Ελευθερέως στην Αθήνα και του Ασκληπιείου της Επιδαύρου κατά τον 4ο αι. π.Χ. Οι μορφολογικές και λειτουργικές αλλαγές στους αρχαίους θεατρικούς χώρους, από το δεύτερο μισό του 4ου αι. π.Χ. και μετά, έχουν συσχετιστεί με την καθοριστικής σημασίας εισαγωγή και διάδοση του κυκλικού σχεδιασμού στην αρχιτεκτονική τους. Άλλωστε, κατά τον 4ο αι., παρατηρείται μεγάλη εμβάθυνση σε βασικές γεωμετρικές θεωρίες και τεχνικές που σχετίζονται με τον κύκλο και τα στερεά σχήματα, από την εφαρμογή των οποίων καθίστατο εφικτή η σύλληψη και δημιουργία κοίλων ακόμη και γιγαντιαίων διαστάσεων. Τα θέατρα στα Ιερά του Διονύσου Ελευθερέως στην Αθήνα και του Ασκληπιού στην Επίδαυρο – με χωροταξικούς περιορισμούς το πρώτο και ελεύθερη ανάπτυξη στο χώρο το δεύτερο – είναι κορυφαία πρώιμα παραδείγματα ολοκληρωμένου κυκλικού σχεδιασμού και απεικάζουν χαρακτηριστικά το πέρασμα από την χρηστική στην εμβληματική αρχιτεκτονική.
21/03, 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3. Εικαστικό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ: Σύντομες ιστορίες ξυλογραφίας

Η τεχνική της ξυλογραφίας συνεχίζει να ξετυλλίγεται στο ΚΠΙΣΝ. Το εργαστήριο ξυλογραφίας φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη τεχνική της υψιτυπίας, με τις μεθόδους της και με το ιστορικό της πλαίσιο. Στα αυτοτελή εργαστήρια εξερευνώνται διαφορετικές τεχνικές (χάραξη σε λάστιχο/ λινόλαιο/πλάγιο ξύλο, ασπρόμαυρη – έγχρωμη εκτύπωση) οι οποίες τροφοδοτούνται από θεματικές ενότητες που θα διαδέχονται η μία την άλλη ανά εργαστήριο. Μέσα σε έξι συναντήσεις δημιουργούνται έξι διαφορετικά χαρακτικά -με τις ιστορίες τους- τυπωμένα σε χαρτί σχολικού τετραδίου αντιγραφής, με το σύνολο των τυπωμένων σελίδων να δένονται τελικά σε βιβλίο. Το τελευταίο εργασήριο της σειράς με τίτλο “Στολίδι βιβλίου και βιβλιοδεσία” θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2024. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
21/03, 18.00-20.30 
Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

4. Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 αφιερωμένη στον Μιχάλη Γκανά στον Ιανό της Αθήνας

 «Αν είναι να μιλήσει κάποιος ας πει για την αγάπη…..» – Μιχάλης Γκανάς. Για 15η χρονιά, στην «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι), διοργανώνουν το μεγάλο «Αφιέρωμα στην Ποίηση». Μια αφιερωματική βραδιά στην ποίηση στον Ιανό, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:00 – 23.00. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον ποιητή, Μιχάλη Γκανά. Ένθετη συμμετοχή του Ogdoo Music Group (Αφιερωμένη στον ποιητή Μήτσο Παπανικολάου). Ο καθένας από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
21/03, 18:00 – 23.00
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φοίβος Δεληβοριάς «ξεφύλλισε» τα άλμπουμ εκείνα που τον καθόρισαν – κι εμείς ήμασταν εκεί12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b