MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 20 Μαρτίου

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Ελληνοαμερικανική Ένωση
Monopoli Team

1. Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Charles Simic στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έλληνες ποιητές μεταφράζουν κι απαγγέλουν ποιήματα του Charles Simic, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, σε βραδιά αφιερωμένη στο έργο του. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το «Με τα λόγια (γίνεται)» αφιερώνουν φέτος στον Charles Simic την καθιερωμένη εκδήλωσή τους με αμερικανική ποίηση για τον εορτασμό του «Μήνα της Ποίησης». Την εκδήλωση, επιμελείται η Λένα Καλλέργη. Το «Με τα λόγια (γίνεται)» έχει, μέχρι σήμερα, παρουσιάσει αφιερώματα σε σπουδαίες μορφές της αμερικανικής ποίησης: Emily Dickinson, William Carlos Williams, Elizabeth Bishop, Robert Duncan, Marianne Moore, Ezra Pound, Robert Frost, Bill Knott, Denise Levertov. Φέτος παρουσιάζει, μεταφρασμένα από 12 Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, ποιήματα του Simic γραμμένα από το 1963 μέχρι το 2000.
20/03, 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φοίβος Δεληβοριάς «ξεφύλλισε» τα άλμπουμ εκείνα που τον καθόρισαν – κι εμείς ήμασταν εκεί12.09.2018

2. Βασικό μάθημα Tai Chi στο ΚΠΙΣΝ

Το Τai Chi, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, προσφέρει στους ασκούμενους/στις ασκούμενες εσωτερική ηρεμία και δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία τους και μειώνει το στρες. Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς, με ήπιο ρυθμό εναλλαγής, και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
20/03, 19.00 – 20.15
ΚΠΙΣΝ

3. Παρουσίαση ποιητικής ανθολογίας «Ήθο [ποιείν]» στο Θέατρο Σταθμός

Photo by Alvaro Serrano on Unsplash

Οι εκδόσεις «ΙΩΛΚΟΣ» και το Θέατρο «ΣΤΑΘΜΟΣ» παρουσιάζουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την πρωτότυπη ποιητική ανθολογία «Ήθο [ποιείν]», (ανθολόγηση – επιμέλεια Θανάσης Θ. Νιάρχου) μια ανθολογία που συγκροτούν τα ποιήματα είκοσι Ελλήνων ηθοποιών. Ηθοποιοί που είτε έχουν φύγει από τη ζωή (Αιμίλιος Βεάκης, Κώστας Μουσούρης, Τζαβαλάς Καρούσος, Κάρολος Κουν, Θάνος Κωτσόπουλος κ.α.), είτε ζουν και συνεχίζουν την από σκηνής δημιουργία τους (Χρήστος Ν. Βαλαβανίδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Δημήτρης Καταλειφός, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Ζιόβας, Δημήτρης Τάρλοου), έχουν σχηματίσει ήδη μια πολύτιμη παρακαταθήκη με τα ποιητικά τους επιτεύγματα. Μια επιλογή από τα επιτεύγματα αυτά θα διαβάσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους, ενώ τα ποιήματα των εκλιπόντων ηθοποιών θα διαβάσουν οι συνάδελφοί τους Ρένη Πιττακή, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Μαριέτα Σγουρδέου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Μαρία Ζορμπά, Άννα Αδριανού, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Διαμαντής και Μάνος Καρατζογιάννης. Την ανθολογία θα παρουσιάσουν οι ποιητές Βαγγέλης Χρόνης και Γιώργος Χρονάς στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Σταθμός».
20/03, 21:00
Θέατρο Σταθμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ευσταθία Τσαπαρέλη – ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b