MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τριήμερο Αποκριάς χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για να περάσετε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς με τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

@unsplash
Monopoli Team

1. Εικαστικό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ: Πλάσματα μοναδικά – Πλάσματα φανταστικά

Η σειρά εργαστηρίων στην οποία μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, κατασκευάζουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ, φτάνει στο τέλος της.  Το τελευταίο εργαστήριο της σειράς έχει τίτλο: “Κόσμοι ανάγλυφοι – κόσμοι τρισδιάστατοι: γνωριμία με το έργο της εικαστικού Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ”. Με αφορμή τις ονειρικές δημιουργίες της ΜακΓκρέγκορ θα ξεκινήσουμε την τεχνική της ανάγλυφης χάραξης χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και με οδηγό την φαντασία μας θα δημιουργήσουμε τα δικά μας σύμπαντα όπου ρεαλισμός και φαντασία συνομιλούν αρμονικά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τους συνοδούς τους. Έως 24 συμμετοχές ανά slot (για 12 παιδιά και 12 συνοδούς) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
16/03, 17:00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRobert Downey Jr: Το success story – Από τους δαίμονες των καταχρήσεων μέχρι το πολυπόθητο Όσκαρ12.09.2018

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Φωτογραφία: Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο κοντραμπάσο. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
16/03, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

3. Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Βύρωνα

Photo by Saul Bucio on Unsplash

Με αναβαθμισμένο πρόγραμμα ξεκινούν το Σάββατο 16/3 οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Βύρωνα. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος «οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας για τις απόκριες δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και μια δυνατότητα για να βρεθούμε και να συσφίξουμε ως τοπική κοινωνία τις ανθρώπινες σχέσεις μας». Το Σάββατο στις 18:00, στον Δημοτικο Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»,  θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του θεάτρου σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου,“Το Καρναβάλι του Καραγκιόζη”, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Την Κυριακή στήνεται ένα ξέφρενο πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία Φατσέα. Φορέστε την αποκριάτικη στολή σας, βάλτε την αποκριάτικη διάθεσή σας, κατασκευάστε την αποκριάτικη μάσκα σας στο εργαστήρι κατασκευής μάσκας και χορέψτε στους ρυθμούς της μουσικής του DJ μας. Face painting και εντυπωσιακά show των animateurs κορυφώνουν την αποκριάτικη διάθεση. Αργότερα στις 19:00, μεταφερόμαστε στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα λάβει χώρα η αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κώτσικα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
16, 17/03, 18:00, 11:30, 19:00
Πολλαπλοί Χώροι

4. Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες

Ο παλμός του καρναβαλιού χτυπά δυνατά στην πόλη μας και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος της πολύχρωμης γιορτής της Αποκριάς, στις τελευταίες εκδηλώσεις για φέτος. Το Σάββατο 16/3, η Ένωση Αγριτών Λέσβου «Άγιος Δημήτριος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», μας υπόσχονται άλλο ένα ταξίδι στην αποκριάτικη παράδοση της χώρας μας, με μια διαδρομή αναβίωσης της «Πατινάδας», τοπικού εθίμου της Λέσβου. Τέλος, την Κυριακή 17/3, θα γιορτάσουμε τη λήξη της αθηναϊκής Αποκριάς με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή στο κέντρο της πόλης, μία δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, με ανιματέρ, ζογκλέρ, βραζιλιάνικα κρουστά και άλλους διασκεδαστές. Από τις γειτονιές της Αθήνας δεν θα λείψουν και φέτος οι καρναβαλικές διαδρομές, που πλημμυρίζουν τους δρόμους με κέφι και ρυθμό. Την Κυριακή, το σύνολο κρουστών Bloco Swingueira (Περιφερειακός Φιλοπάππου- Τρώων- Δωριέων- Πλατεία Μερκούρη) θα μας ξεσηκώσει με βραζιλιάνικο ρυθμό και χορό. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις και τις ώρες εδώ.
16, 17/03, 11:30, 18:00
Κέντρο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυζήτηση στο Εθνικό: Η αναπηρία θέλει πατέντα12.09.2018

5. Αποκριά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνεται γιορτή. Βάζουμε τις μάσκες και μεταφερόμαστε στον κόσμο των ονείρων και των ηρώων μας. Ζωντανή μουσική, παρέλαση κρουστών, εργαστήρια, μασκαράδες, κέφι και φαντασία δίνουν το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες. H γνώριμη πολυπολιτισμική μπάντα κρουστών Bloco Swingueira μεταφέρει την εκρηκτική ενέργειά της και τους βραζιλιάνικους ρυθμούς σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι Jaguar Bombs στήνουν την πιο ξέφρενη γιορτή διασκευάζοντας διαχρονικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.
17/03, 12:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

6. Εικαστική δράση: Κατασκευάζουμε μάσκες στο ΚΠΙΣΝ

Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Πάρκου, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς συναντιόμαστε στον Πευκώνα για να κατασκευάσουμε τη δική μας πολύχρωμη μάσκα. Με αφορμή τις ευφάνταστες δημιουργίες του εικαστικού και σχεδιαστή Daniel Palillo, θα απελευθερώσουμε τη φαντασία μας, θα ανακαλύψουμε πώς μέσα από την τυχαία σύνθεση χρωμάτων και υλικών μπορούν να δημιουργηθούν φανταστικοί χαρακτήρες, και σαν άλλοι πρωτοποριακοί καλλιτέχνες θα κατασκευάσουμε τις δικές μας μάσκες για να αφηγηθούμε με τη σειρά μας μικρές ιστορίες εικαστικής αναρχίας. Ελεύθερη ροή, με σειρά προτεραιότητας. Για παιδιά 3 ετών άνω Για τη συμμετοχή παιδιών 3-5 ετών, απαραίτητη η συμμετοχή συνοδού.
17/03, 11:00-15:00
Μεσογειακός Κήπος, ΚΠΙΣΝ

7. Παιδικό Mini Καρναβάλι και Παραδοσιακό Γλέντι στον Δήμο Ηλιούπολης

Photo by Hasmik Ghazaryan Olson on Unsplash

Στις 17 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας παιδικό αποκριάτικο πάρτι με Ξυλοπόδαρους, Μασκότ, Face Painting, μπαλονοκατασκευές, σερπαντίνες, χορό με συνοδεία DJ για παιδικό ξεφάντωμα, διασκέδαση και λιχουδιές. Στις 13:00 – 15:00 της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι, πλέκοντας γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς της Νάξου από τον Χορευτικό Σύλλογο “Μέθεξις” με παραδοσιακές στολές. Θα υπάρχει Live Μουσική. Στο Λαούτο ο Χρήστος Μαλισόβας, στο Βιολί ο Βαγγέλης Κουμτσής, στο Κλαρίνο οι Κωνσταντίνος Τάσιος και Σπύρος Κούρας, στα Κρουστά ο Κωνσταντίνος Τάσιος. “Προσοχή: Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης επί της οδού Ύδρας & Μνησικλέους, στην Ηλιούπολη.”
17/03, 11:30-13:00, 13:00 – 15:00
Πλατεία Ανεξαρτησίας (Αγία Μαρίνα), Ηλιούπολη

8. Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

@Pelagia Karanikola

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει τα Κούλουμα με τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή και την Άνοιξη με χαρταετούς, κέφι και φαντασία. Από τις 12.00 έως τις 15.00, ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας επιμελείται και παρουσιάζει, στο Ξέφωτο, ένα πανόραμα της ελληνικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης, σε μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού. Γνωρίζοντας όσο λίγοι άνθρωποι τους κώδικες της παραδοσιακής μας μουσικής, μέσα από μελέτες, ακαδημαϊκές εργασίες αλλά και οδοιπορικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Λάμπρος Λιάβας μας καλεί να ξεπροβοδίσουμε την Αποκριά με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Αποκριάτικοι μιμικοί χοροί μπλέκονται με καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, μακεδονίτικα συρτά, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, κρητικά πεντοζάλια και νησιώτικους μπάλους. Τον τόνο δίνουν τα παραδοσιακά χάλκινα πνευστά από την περίφημη «Μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη», καθώς και το δυναμικό μουσικό σχήμα «Επτάσημο» με τον Ηλία Γάκο και τη Μαριάνθη Λιουδάκη στο τραγούδι.
18/03, 12:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

9. Εικαστική δράση στο ΚΠΙΣΝ: Χαρταετοί στον ουρανό

Photo by Klara Kulikova on Unsplash

Σε μια μεγάλη επιφάνεια χαρτιού, αποτυπώνουμε τον δικό μας ουρανό γεμάτο με χαρταετούς. Χρώματα, σχήματα, σφραγίδες και στένσιλ μας βοηθούν να δημιουργήσουμε μια συλλογική ζωγραφιά εμπνευσμένη από τον οκτάγωνο χαρταετό της Όπυ Ζούνη. Παρατηρούμε τα σχήματα του χαρταετού, συνδυάζουμε τα χρώματα, και μαζί δημιουργούμε τους δικούς μας μοναδικούς χαρταετούς.
Μια εικαστική δράση, ανοιχτή σε όλους. Σχεδιασμός και υλοποίηση: ομάδα Απ’Ουσία
18/03, 11:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λούκας Ταρκόβσκι επιστρέφει με μια rave εμπειρία στο Terra Vibe12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b