MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Θέατρο, κινηματογράφος και αποκριάτικες δράσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. The Bird Experience: Η Ίρις Καραγιάν χορογραφεί τις προσωπικές ιστορίες προσφυγισσών στο Θέατρο Ροές

Το «The Bird Experience» είναι ένα Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την κοινότητα που πραγματοποιείται σε συνεργασία πέντε ανεξάρτητων ομάδων χορού: Next Door Project (Δανία), The Symptoms (Ουγγαρία), ΖΗΤΑ, ομάδα σύγχρονου χορού (Ελλάδα), Northern Sustainable Futures (Σουηδία) και Asociacion Compania Danza Vinculados (Ισπανία). Στην Ελλάδα, η Ίρις Καραγιάν μαζί με τη δημιουργική της ομάδα, συνεργάζεται με το Melissa Network, το δίκτυο για γυναίκες μετανάστριες και προσφύγισσες που προωθεί την ενδυνάμωση και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Έντεκα γυναίκες από το δίκτυο συμμετέχουν στην παράσταση και μοιράζονται με το κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες, εκφράζοντας αναμνήσεις και συναισθήματα. Με μέσα την κίνηση, τη φωνή και τη φιγούρα ενός μαύρου πουλιού που συμβολίζει την απώλεια, συνθέτουν ένα ζωντανό παζλ εικόνων που εναλλάσσεται. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά δράσεων και ολοκληρώνεται με τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ των πέντε Ευρωπαϊκών πόλεων. Εστιάζει στην έννοια της απώλειας, ένα επίκαιρο βίωμα του σύγχρονου κόσμου, και εμπλέκει μέλη της κοινότητας στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές του δράσεις. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί πρωινή παράσταση για σχολεία και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Αργότερα, στις 20:00 Θα πραγματοποιηθεί βραδινή παράσταση για το κοινό.
08/03, 12:00, 20:00
Θέατρο Ροές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεξικό: Μελίνα Μερκούρη12.09.2018

2. Θεατρική παράσταση “Το Πορτρέτο – Πηνελόπη Δέλτα” της Δήμητρας Παπαδήμα στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Δήμητρα Παπαδήμα παρουσιάζει την παράσταση “Το Πορτρέτο” – Πηνελόπη Δέλτα στο Δημαρχείο κηφισιάς. Ένας μονόλογος με “πολλά” πρόσωπα. Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας κι ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα -με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μην γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια. “Το Πορτρέτο” γράφτηκε με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση της συγγραφέως, που άφησε το αποτύπωμά της τόσο στην τέχνη της όσο και στη ζωή, πηγαίνοντας κόντρα στο συντηρητισμό της εποχής της και στα τετριμμένα. Η Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής περνά από την παιδική της ηλικία, στην εφηβεία με τα πρώτα σκιρτήματα, στην ενηλικίωση, το γάμο, την γνωριμία με τον κρυφό αγαπημένο της, Ίωνα Δραγούμη κι εντέλει φτάνει στο θάνατο. “Συνομιλεί” με τους “αόρατους” συμπρωταγωνιστές της, τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή της, τους γονείς της, τον Στέφανο Δέλτα και τον Ίωνα Δραγούμη. Μία μοναδική φορά, εξομολογείται όσα δεν τόλμησε να πει ποτέ, κατηγορεί τους πάντες, τον εαυτό της και τελικά την ίδια τη ζωή.
08/03, 20:30
Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

3. 2ο Φεστιβάλ Kino Athens: Προβολή ταινιών «Πένθος-Αυτοί που μένουν» και «Gazoline rainbow» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Gasoline Rainbow

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, καθώς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, προβάλλονται back-to-back οι ταινίες «Πένθος-Αυτοί που μένουν» και «Gazoline rainbow». Στην πρώτη, πραγματοποιείται μια καταβύθιση στον κόσμο του πένθους μέσα από τρεις ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία: τις στυγνές δολοφονίες του Shahzad Luqman, του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου. Οι οικογένειες των θυμάτων συνομιλούν με τις απουσίες τους, υπερασπίζονται τη μνήμη των νεκρών, μεταμορφώνουν την οδύνη τους σε αγώνα για δικαιοσύνη. Στο «Gazoline rainbow», αφήνοντας πίσω τους το το λύκειο, πέντε έφηβοι από τη μικρή πόλη του Όρεγκον αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια τελευταία περιπέτεια. Μπαίνοντας σε ένα φορτηγάκι με σπασμένο φανάρι, η αποστολή τους είναι να φτάσουν σε ένα μέρος που δεν έχουν πάει ποτέ – την ακτή του Ειρηνικού, πεντακόσια μίλια μακριά. Το σχέδιό τους, στο σύνολό του: «Γάμα τα».
08/03, 19:00, 21:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

4. Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει η 2023 Ελευσίς, συνεχίζεται, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, αφετηρία αποτελεί η συζήτηση με τίτλο “Ο οδικός χάρτης προαγωγής του κοινωνικού αντικτύπου στον πολιτισμό”. Συμμετοχικός διάλογων μεταξύ των διαμορφωτών του ελληνικού κοινωνικοπολιτιστικού οικοσυστήματος για τη δημιουργία μιας δεσμευτικής συμφωνίας, που θέτει στο επίκεντρο των πολιτιστικών πρακτικών τον κοινωνικό αντίκτυπο. Ακολουθεί η σειρά ασκήσεων “Συμπερίληψη στην Επικοινωνία: Καινοτόμες Πρακτικές και Εργαλεία“. Πώς η πληροφορία ενός οργανισμού ή ενός πρότζεκτ μπορεί να φτάσει σε όλα τα άτομα ισότιμα; Και γιατί η συμπερίληψη στην επικοινωνία κρίνεται πλέον αναγκαία; Μέσα από απλά βήματα και πρακτικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη χρήση βασικών εργαλείων για την προσβασιμότητα ατόμων με αισθητηριακές βλάβες σε ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας. Τέλος, στις 17:00, πραγματοποιείται το εργαστήριο, “Συλλογική διαχείριση κοινωνικοπολιτιστικών χώρων”. Το εργαστήριο θα εμβαθύνει στις μεθοδολογίες οργανωσιακής ανάπτυξης εγχειρημάτων συλλογικής διαχείρισης χώρων. Για περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
08/03, 10:00 – 20:00
Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

5. Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Περιστερίου

Photo by Julio Rionaldo on Unsplash

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει τις πιο ξέφρενες και διασκεδαστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στο κοινό να γιορτάσει τις Απόκριες όπως ποτέ άλλοτε. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο κλειστός χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου μετατρέπεται σε αποκριάτικο πάρτυ. Face painting, εργαστήριο κατασκευής μάσκας, photo booth για αξέχαστες φωτογραφίες. Στις 19:00, πραγματοποιείται η παράσταση κουκλοθεάτρου “Ο Μίμης τις Απόκριες” από το κουκλοθέατρο Αθήνας, ενώ στις 19:00 ο Καραγκίοζης από το θέατρο σκιών Κώστα Σπυρόπουλου, έρχεται να ανατρέψει τις απόκριες Ταυτόχρονα, ο Dj του Λάμψη 93.2, Νίκος Μάρκογλου, ανεβαίνει στο κεντρικό stage για ένα πρόγραμμα με όλες τις ελληνικές επιτυχίες. Συμμετέχουν τα Χορευτικά Εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου.
08/03, 17:00-20:00
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4+1 σειρές που έρχονται ολοταχώς στις οθόνες μας12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b