MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Δημαρχείο Αθηνών «ντύνεται» με την ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το συμβολικό έργο της Γεωργίας Λαλέ για τις γυναικοκτονίες θα προβληθεί στην πρόσοψη του Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team

Το συμβολικό έργο «Ενοχή της Γειτονιάς» (Neighborhood Guilt) της Γεωργίας Λαλέ, το οποίο η ίδια έχει αφιερώσει στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών, η ροζ ελληνική σημαία που έγινε διάσημη προκαλώντας πολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές αντιδράσεις πριν από μερικούς μήνες, πρόκειται να «ντύσει» το Δημαρχείο Αθηνών για την Ημέρα της Γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεωργία Λαλέ: Ποια είναι η καλλιτέχνις πίσω από τη ροζ σημαία – Ο πολλαπλός συμβολισμός του έργου της12.09.2018

Υπενθυμίζεται πως το έργο λογοκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικά αποσύρθηκε από την έκθεση του ελληνικού προξενείου της Νέας Υόρκης μετά τη διαμαρτυρία του προέδρου του «Νίκη», Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος έκανε λόγο για προσβολή του εθνικού συμβόλου. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας», είχε δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια την καλλιτέχνιδα, η λογοκρισία αυτή του έργου της «έδωσε το εντελώς λάθος μήνυμα σε γυναίκες που υποφέρουν σήμερα μέσα στα σπίτια τους. Και το μήνυμα είναι μην τολμήσεις να μιλήσεις, γιατί εμείς έχουμε τον τρόπο να σου κλείσουμε το στόμα». 

Σε κόντρα αυτού του δυσάρεστου γεγονότος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η πρόσοψη του Δημαρχείου Αθηνών θα «ντυθεί» με το έργο της Γεωργίας Λαλέ, από τις 19:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D projection mapping.

«Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών 2024, αποτελεί μία αφορμή για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας. Ο Δήμος Αθηναίων μέσα από μία σειρά δράσεων καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να ανατρέψουν τα στερεότυπα. με στόχο μία πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία. ΜΑΖΙ, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν κόσμο έμφυλης κατανόησης και ισότητας και ας διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα θα χαίρει αποδοχής, σεβασμού, εκτίμησης και ισότιμης συμμετοχής», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b