MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις, κινηματογράφος και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Photo Credit: John Kouskoutis
Monopoli Team

1. Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει η 2023 Ελευσίς, συνεχίζεται, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.  Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η ημέρα ξεκινάει με την παρουσίαση, “Τα δίκτυα συνεργασίας και επιρροή τους στην ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων”. Ο Darius Polok πραγματοποιεί μια παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών που απαρτίζουν ένα οικοσύστημα και αναζήτηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει μια συλλογικότητα στην επίδρασή του. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με τη χαρτογράφηση του ελληνικού κοινωνικοπολιτιστικού οικοσυστήματος από τους συμμετέχοντες. Αργότερα, η Δήμητρα Ερμείδου, τελεί χρέη εισηγήτριας στο πρακτικό εργαστήριo όπου μέσω της συμμετοχικής-βιωματικής φωτογραφίας υποστηρίζεται η ενεργοποίηση μιας κοινότητας και το χτίσιμο μιας ομάδας. Τέλος, η Βίβιαν Δούμπα παρουσιάζει ένα εργαστήριο για τη μεθοδολογία του placemaking που εστιάζει στη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό των πόλεων, και ειδικότερα στην αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου σε επίπεδο γειτονίας. Για περισσότερες πληροφορίες εδω.
07/03, 10:00, 14:00, 17:00
Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Blondie μέχρι Paramore: 10+1 συγκροτήματα με γυναίκες στο «τιμόνι» που αξίζει να ακούσεις12.09.2018

2. 2ο Φεστιβάλ Kino Athens: Οι δωρεάν προβολές και οι εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, καθώς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO ATHENS θα προβληθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την Πέμπτη, στις 19:00, προβάλλεται η ταινία «Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας». Περίληψη: Κρυμμένη σε ένα καταπράσινο δάσος στη νότια Εσθονία, μια ομάδα γυναικών συναντιέται στο ασφαλές σκοτάδι μιας σάουνας καπνού για να μοιραστεί τις πιο μύχιες σκέψεις και τα μυστικά της. Τυλιγμένες μέσα στην πυκνή ζέστη της σάουνας, ξεγυμνώνονται για να αποβάλουν τους φόβους και τη ντροπή που έχουν παγιδευτεί στο σώμα τους και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας, «Άκαρδη». Σύνοψη: Καλοκαίρι 1996, βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας. Η Tamara απολαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες στο ψαροχώρι όπου ζει πριν αναχωρήσει για τη Μπραζίλια για τις σπουδές της. Μια μέρα, ακούει για μια έφηβη που πήρε το παρατσούκλι Heartless από μια ουλή που έχει στο στήθος της. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ταμάρα νιώθει μια αυξανόμενη έλξη γι’ αυτό το μυστηριώδες κορίτσι.
07/03, 19:00, 21:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

3. «Μια Γέφυρα Μουσικής Πάνω από τη Συγγρού» επιστρέφει για ένατη χρονιά

Δρόμοι της θάλασσας, δρόμοι μουσικής. Στις φετινές συναυλίες ακούμε ψήγματα από αρχέγονες μουσικές σε έργα των τελευταίων δεκαετιών από την Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ιαπωνία, που διηγούνται ταξίδια και ιστορίες της εποχής μας. Για ένατη χρονιά, η συνεργασία της Στέγης και του Παντείου Πανεπιστημίου δημιουργεί μια «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» με σημείο εκκίνησης τη σύγχρονη μουσική του πρωτοπόρου συνθέτη Maurice Ohana. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, τα δύο Ιδρύματα μοιράζονται το κοινό τους ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη μουσική. H σύμπραξη περιλαμβάνει τη συμμετοχή προπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού σε ένα Εργαστήριο Πολιτισμού, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να συνεργαστούν με τη Στέγη, να συναντήσουν τα τμήματα παραγωγής και επικοινωνίας, να αντλήσουν πολύτιμη εμπειρία και να επικοινωνήσουν με τους μουσικούς δημιουργούς της εποχής μας. Η πρώτη συναυλία (7 Μαρτίου, 20:30, σε αναβολή από την περυσινή διοργάνωση) είναι αφιερωμένη στον γεννημένο στο Μαρόκο, ισπανικής καταγωγής Γάλλο συνθέτη Maurice Ohana, του οποίου το έργο συνδυάζει μια πληθώρα αναφορών στο κλασικό φλαμένκο, το ανδαλουσιανό cante jondo και τους αφρικανικούς ρυθμούς. Η δεύτερη συναυλία (7 Μαρτίου, 21:30) είναι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφιερωμένη στην αφρικανική μουσική για πιάνο και το ρεύμα του “African pianism”. H πιανίστα Rebeca Omordia με καταγωγή από τη Νιγηρία κα τη Ρουμανία, θα μας μυήσει σε αυτό το ρεπερτόριο. Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
07/03, 20:30, 21:30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

4. Τσικνοπέπμτη στην καρδιά της πόλης: Ξέφρενοι εορτασμοί των Αποκριών

Ο παλμός του καρναβαλιού χτυπά δυνατά στην πόλη μας και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος της πολύχρωμης γιορτής της Αποκριάς με 80 εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε 55 σημεία της πόλης. Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου,  μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11:30, ενώ στις 12:00 η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, αναπαριστώντας το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου στην πλατεία Κοτζιά για να καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους.
07/03, 11:30, 12:oo, 13:00
Κέντρο Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ζωή Ξανθοπούλου, σκηνοθέτις – ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b