MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 2-3 Μαρτίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου.

Monopoli Team

Παραστάσεις-perfomances-χορός

1. Το Βεραμάν Φόρεμα, της Άννας Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο

«Το Βεραμάν Φόρεμα», το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια, και ανεβαίνει στο Θέατρο Μεταξουργείο. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά. Μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους, σ’ έναν Οίκο Ευγηρίας, την Ειρήνη που αν και έχει παιδιά η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο και τον κύριο Φώτη, έναν εκ πεποιθήσεως εργένη. Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε Οίκο Ευγηρίας; Τί μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το «Βεραμάν Φόρεμα», με φόντο την εποχή του κορονοϊού.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30
15€ (γενική είσοδος), 12€ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι)
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα

2. Κατάματα, του Γιώργου Καλογερόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση «Κατάματα» του Γιώργου Καλογερόπουλου. Μια 35λεπτη περφόρμανς στο Φουαγιέ του θεάτρου για την καθημερινή πάλη του ανθρώπου απέναντι στο άγνωστο, τα θηρία της ύπαρξης, αλλά και την κατασκευασμένη από τον ίδιο εξουσία που υπονομεύει κάθε διαφορετικότητα.Ένα έργο για τη ζωή ως δικαίωμα. Στην παράσταση ακούγεται, μεταξύ άλλων και κείμενο που έχει γραφτεί από τον Ζακ Κωστόπουλο. Ο άνθρωπος απέναντι στο άγνωστο. Ο άνθρωπος που επαναστατεί, ερωτεύεται, γεννά, μεγαλώνει, ζει και πεθαίνει. Στην άλλη “πλευρά” η Εξουσία – ανθρώπινο δημιούργημα – ελέγχει, κινεί, διακινεί και υποκινεί με τρομακτική ακρίβεια, απαγορεύοντας την απόκλιση. Μια Εξουσία που υπονομεύει τη διαφορετικότητα. Μια σύγκρουση. Ένας αγώνας. Η ζωή είναι δικαίωμα. Μια “μικρή” παράσταση για τις “μεγάλες” δυνάμεις που μας κινητοποιούν. Μια σκηνική σύνθεση για την αιώνια πάλη του ανθρώπου με τα θηρία της ύπαρξης που αναπόφευκτα καταλήγει σε ένα κοίταγμα μέσα στον συμπαντικό καθρέφτη, κατάματα. Συμμετέχουν: Γιώργος Καλογερόπουλος, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Βάσω Μανδύλη, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Αιμιλία Ράπτη, Μαρίνα Σωκράτη, Εύη Τσακλάνου. Στο βίντεο εμφανίζεται η Σάντρα Ρόσι. Τον ρόλο της “Τεχνητής Νοημοσύνης” ερμηνεύει και χορογραφεί η Εύη Τσακλάνου.
Κάθε Σάββατο στις 20:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Φουαγιέ, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 
Γενική είσοδος 7€, Μειωμένο (Ανέργων, ΑμεΑ, Άνω των 65 ετών) 5€

3. [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ]: Η χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο θέατρο Φούρνος

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και έχοντας ταξιδέψει στο ACUD Theater του Βερολίνου, η παράσταση [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] επιστρέφει στην Αθήνα, στο θέατρο Φούρνος. Η χοροθεατρική αυτή σκηνική σύνθεση πραγματεύεται την πανδημία της λήθης και πώς πλήττει την σύγχρονη γυναίκα. Μέσα από θραύσματα ιστοριών διαφορετικών γυναικών την στιγμή που η μνήμη τις εγκαταλείπει, παρακολουθούμε το χρονικό ενός σιωπηλού θρήνου. Πρόκειται όμως για μια σιωπή θορυβώδη, γεμάτη άλματα μνήμης, από όπου ξεπηδούν φωνές γυναικών: θύματα γυναικοκτονίας, πολιτειακής βίας, προσφυγιάς, εγκατάλειψης. Μια σειρά γυναικών συναντιούνται πρόσκαιρα και αποσπασματικά λίγο πριν βυθιστούν στην λήθη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ποίηση και πεζά κείμενα της Χριστινάς Κυριαζίδη με επιπλέον αναφορές στην “Πόλις” του Κ.Καβάφη και την “Ανθρώπινη Φωνή” του J. Cocteau.
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

4. Το Καταραμένο Ζήτημα, από την Ιωάννα Μπιλίρη στον χώρο Λόφος art project

Η παράσταση / performance το «Καταραμένο Ζήτημα» βασισμένη στο Μανιφέστο της Αλεξάνδρας Κολλοντάι παρουσιάζεται στον χώρο του Λόφος Art Project. Η ίδια αφιέρωσε τη ζωή της στην υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης και στην απελευθέρωση όλης της ανθρωπότητας και η ρηξικέλευθη θεωρία της, αυτά που έγραψε και όσα έζησε γίνονται τώρα παράσταση για τις ανώνυμες ηρωίδες της καθημερινής ζωής. Η Ιωάννα Μπιλίρη δημιουργεί και καταθέτει επί σκηνής ένα δρώμενο-performance ορμώμενη από την Μπρεχτική φόρμα και το Θέατρο Ντοκουμέντο. Αναπαράσταση πολιτικής ομιλίας και η πορεία των γυναικών στα κομβικά σημεία των αιώνων. Από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή και τις διεκδικήσεις του παρόντος.Για τα ανεκπλήρωτα προτάγματα του παρελθόντος που έρχονται από το μέλλον.
Κάθε Κυριακή στις 20:30
10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Λόφος art project, Βελβενδού 39, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Bird Experience: Η Ίρις Καραγιάν χορογραφεί τις προσωπικές ιστορίες προσφυγισσών στο Θέατρο Ροές12.09.2018

Συναυλίες

5. Romance & Fairytales: Οι Duo Yūgen για μια «παραμυθένια» συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το Duo Yūgen της πιανίστα Ελένης Νταφέκα και του βιολιστή Λαέρτη Κοκολάνη έρχεται, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, για μια «παραμυθένια» συναυλία μουσικής δωματίου, με έργα των Προκόφιεφ, Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Ντβόρζακ και Ραχμάνινοφ. Διαβάστε εδώ το συναρπαστικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος) της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σάββατο 2/3 στις 20:30
15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα

6. Dream Wife στο Gagarin 205

3 φεμινίστριες πάνκισες με αρκετή δόση pop αισθητικής, που διεκδικούν μια κοινωνία ισότητας απαλλαγμένη από έμφυλες διακρίσεις, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Η ιστορία των Dream Wife ξεκινά το 2014, όταν η Rakel Mjöll (lead vocals), η Alice Go (guitar, vocals) και η non-binary Bella Podpadec (bass, vocals) φτιάχνουν ένα fake συγκρότημα, για το concept ενός art project στο πανεπιστήμιο του Brighton. Το 2018 αποδεικνύεται η χρονιά τους. Το NME βαθμολογεί το άλμπουμ με πέντε αστέρια και τις κάνει εξώφυλλο, ενώ μπαίνουν στο Playlist του BBC Radio 1 και του BBC 6Music, μαζεύουν πληθώρα θετικών κριτικών (The Guardian, TheFader, Dazed, Nylon), το Rolling Stone τις συγκαταλέγει στη λίστα με τα 13 καλύτερα acts που είδε στο Lollapalooza εκείνη τη χρονιά, ενώ φιγουράρουν στα soundtrack των “Orange Is The New Black” και “Trinkets”. Μέσα σε λίγους μήνες βρίσκονται να περιοδεύουν σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία και να ανοίγουν τις συναυλίες των The Kills, Sunflower Bean και Garbage, ενώ πριν καλά-καλά τελειώσει η χρονιά επιστρέφουν στην Αμερική, αυτή τη φορά ως headliners. Και πλέον υποστηρίζονται από τον Alex Paveley στα ντραμς. Ήρθε η στιγμή και για το ελληνικό κοινό να τις γνωρίσει καλύτερα.
Σάββατο 2/3 στις 20:30
25, 27€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα 

7. Η Νεφέλη Φασούλη στο Gazarte
Νεφέλη Φασούλη

Νεφέλη Φασούλη

Η Νεφέλη Φασούλη, παρέα με 5 τολμηρούς μουσικούς «εξερευνητές», ανεβαίνουν στη σκηνή του Gazarte και μαζί τους φέρνουν αγαπημένα τραγούδια από τον δίσκο της «Ο κόσμος σου», γνωστά λαϊκά και πολλά άλλα, επιχειρώντας να συνδυάσουν μουσικές φαινομενικά ασυνδύαστες, δημιουργώντας ένα δικό τους μοναδικό σύμπαν.
Σάββατο 2/3 στις 21:30
13€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

8. Rous Live στο Gazarte

Ο Γιώργος Ρους επιστρέφει στο Gazarte, για μια ξεχωριστή βραδιά την Κυριακή 3 Μαρτίου και ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε ήχους και στίχους, με μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή! Πολυτάλαντος και ρομαντικός, γεμίζει κάθε φορά τη σκηνή με θετική ενέργεια. Η έμπνευση έρχεται μέσα από εικόνες και κάθε του τραγούδι είναι μια μυθοπλασία με ήρωες και πάθη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Σάββατο 2/3 στις 21:00
12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Εκθέσεις

9. Γιώργος Τόλης: Ζωγραφικές «Περιπλανήσεις της φαντασίας» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου (στις 18:30) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση του Γιώργου Τόλη, με τίτλο «Περιπλανήσεις της φαντασίας». Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Μινώταυροι και Σάτυροι, Κάρμεν και Αρχάγγελοι, Μήδεια και Αρλεκίνοι, Σύμπαν και Κβαντική συνθέτουν το εικαστικό περιβάλλον του έργου μου, όπου ξεχειλίζουν έντονα χρώματα, αμέτρητα σχήματα, πρόσωπα και γραμμές. Ζωγραφίζω εικόνες, μορφές, τα βιώματά μου, τις εμπειρίες των περιπλανήσεών μου σαν Οδυσσέας, αποζητώντας τον ψυχικό τόνο που απαιτεί η ψυχή μου και η φαντασία μου. Από μικρός πορεύομαι μοναχικά, είμαι αυτόφωτος. Μου αρέσει να αλητεύω σε παράξενα μονοπάτια της τέχνης, το αποτέλεσμα της οποίας καταθέτω ως πρόσφορο αγάπης στη ζωγραφική».
Από Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 19:00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 15:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις