MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 1η Μαρτίου

Κινηματογράφος, βιβλίο και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Photo By Markus Spiske on Unsplash
Monopoli Team

1. Παράσταση “Reflections” και προβολή ταινίας “Nadja-Who Am I?” στο Flux Laboratory Athens

Το Art & Science Μicro Forum συνεχίζει δυναμικά τις εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά του εργαστήρια. Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η παρασταστική δράση “Reflections”. Δύο εαυτοί, του φωτός και του σκότους, ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ελάχιστη αναπαράσταση, στη διαχωριστική γραμμή της φωτοσκίασης. Η ερμηνεύτρια, δημιουργεί δύο σκηνικούς χώρους, φτιάχνοντας μια περιηγητική παράσταση, πάνω στην ενδοχώρα του ανθρώπινου τοπίου. Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου, Βοηθός Χορογράφου Συντονίστρια Προβών: Βασιάνα Σκοπετέa, Κατασκευή Μάσκας: Σωτήρης Μελανός. Αργότερα στις 21:00, πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας ‘Nadja-Who Am I?’. Η ταινία μικρού μήκους θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς, σε σχέση με τη γυναικεία φύση, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το φωτογραφικό υλικό της Αμερικανίδας φωτογράφου Francesca Woodman. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Ψυχολόγο Ψυχαναλυτικής προσέγγισης, Ζωή Μπακοπούλου, πάνω στο έργο της χορογράφου με κύριο άξονα το σώμα σε σχέση με τoν μεταιχμιακό χώρο. Η εισήγηση θα συνεχίσει με άνοιγμα της συζήτησης στο κοινό γύρω από καίριους προβληματισμούς που εγείρει η σύγχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας:ο εαυτος μεσα απο το βλεμμα του άλλου, ψηφιακές μάσκες, ευαλωτότητα, μοναξιά.
01/03, 18:00
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ‘σχιζοφρενική’ ματιά της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου «Κώστας Αξελός – Η νοσταλγία του μέλλοντος» στον Ιανό

Photo by Claudia Wolff on Unsplash

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Εστία, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Δασκαλάκη, με τίτλο «Κώστας Αξελός – Η νοσταλγία του μέλλοντος». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Servanne Jollivet Διδάκτωρ της φιλοσοφίας, Γιώργος Φαράκλας Καθηγητής της φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής της φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Παπαγιαννίδης Δικηγόρος, δημοσιογράφος και η συγγραφέας. Το βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας, συνιστά μιαν απόπειρα προσέγγισης της ζωής και του έργου του Κώστα Αξελού, ενός από τους στοχαστές που σημάδεψαν τη σκέψη στον 20ό αιώνα. Ο Αξελός αναπτύσσει μια σκέψη ερωτηματική, μεταφιλοσοφική και μεταμαρξιστική, η οποία από πολύ νωρίς προσπάθησε να ανιχνεύσει το πρόβλημα της πλανητικής εποχής μας. Εξαιρετικά νωρίς, επίσης, στοχάστηκε την κυρίαρχη πλέον στον κόσμο μας τεχνική κι απευθύνθηκε στον σύγχρονο άνθρωπο προσπαθώντας να του δείξει έναν δρόμο πέρα από την αισιοδοξία και την απαισιοδοξία, πέρα από την ελπίδα και την απελπισία.
01/03, 20:30
Ianos, Σταδίου 24

3. Γνωριμία με την αναρρίχηση «Top Rope» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης, σε μια νέα εμπειρία. Ένας Τοίχος Αναρρίχησης με δύο κατασκευές, σε υπαίθριο στεγασμένο σημείο, προστατευμένο από τη βροχή, περιμένει τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο. Ο Τοίχος λειτουργεί με δύο ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν στόχο τη γνωριμία με την αναρρίχηση. Στον Τοίχο Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί με τη μέθοδο ασφάλισης «Top Rope» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για ψηλές διαδρομές, ύψους 9 μέτρων, και με τη μέθοδο «Boulder» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για χαμηλές διαδρομές, ύψους 4 μέτρων. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άθλησης αλλά και διασκέδασης. Με τη μέθοδο «Top Rope», ο αναρριχητής φορά ειδική ζώνη και ασφαλίζεται με τη χρήση σχοινιού δεμένου από την κορυφή της διαδρομής, που του επιτρέπει να αναρριχηθεί με απόλυτη ασφάλεια. Για ενήλικες και παιδιά αυστηρά άνω των 6 ετών, και για όλα τα επίπεδα. Έως 8 συμμετοχές/slot (60’), με ηλεκτρονική προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.
01/03, 17:00
Buffer Zone, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς ταξίδεψε με όχημα τις πιο τρυφερές του μπαλάντες12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b