MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Κάρμεν: Η παράσταση του σπουδαίου χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή

Μετά τις έξι sold out παραστάσεις και τα διθυραμβικά σχόλια του κοινού, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει τρεις επιπλέον παραστάσεις για το μπαλέτο «Κάρμεν» σε χορογραφία Γιόαν Ίνγκερ από το Μπαλέτο της ΕΛΣ.

Κάρμεν: Η παράσταση του σπουδαίου χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή
Φωτογραφία: Βαλέρια Ισάεβα
Monopoli Team

«Κάρμεν», η επιτυχημένη παραγωγή,  σε χορογραφία Γιόαν Ίνγκερ και μουσική διεύθυνση Έκτορα Ταρτανή, θα επιστρέψει στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 11, 12 και 14 Ιουλίου 2024.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φωτογραφία: Γιώργος Καλκανίδης

Η ηρωίδα του Μπιζέ σε μια νέα χορογραφία από τον Γιόαν Ίνγκερ

O διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος Γιόαν Ίνγκερ υπογράφει μια νέα συναρπαστική χορογραφία για την ηρωίδα του Μπιζέ, η οποία θεωρείται το σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, θέτοντας ως προτεραιότητά του μια διαφορετική ανάγνωση της διάσημης ιστορίας. Προκειμένου να προτρέψει τον θεατή να παρακολουθήσει τη δράση της ιστορίας μέσα από το φίλτρο της αθωότητας, παρουσιάζει τη διάσημη ιστορία μέσα από τη ματιά ενός παιδιού.

Ο χορογράφος σημειώνει: «Η δική μου Κάρμεν δεν βασίζεται μόνο στη γυναικεία πρωταγωνίστρια της ιστορίας αλλά, όπως και στην πρωτότυπη νουβέλα του Μεριμέ, το μπαλέτο μου επικεντρώνεται στην ερωτική απόγνωση του Δον Χοσέ, ο οποίος, αποδεχόμενος την ελεύθερη φύση της αγαπημένης του, ξεκινάει έναν δρόμο προς την Κόλαση, ωθούμενος από τα πρωτόγονα ένστικτά του: το πάθος και την εκδίκηση. Υπάρχει ένα στοιχείο μυστηρίου σε αυτόν τον χαρακτήρα: θα μπορούσε να είναι ένα παιδί, θα μπορούσε να είναι ο Δον Χοσέ. Θα μπορούσε ακόμη και να είμαστε εμείς, με την αρχέγονη καλοσύνη μας να έχει πληγωθεί από την εμπειρία της βίας, η οποία, ακόμα και αν δεν κρατάει πολύ, μπορεί να έχει επηρεάσει για πάντα αρνητικά τη ζωή μας και την ικανότητά μας να συνδεόμαστε με τους άλλους».

Στη χορογραφία του Ίνγκερ, η μπαλετική εκδοχή της Κάρμεν των Ροντιόν Σεντρίν – Ζωρζ Μπιζέ, σε νέα ενορχήστρωση του Άλβαρο Ντομίνγκεθ Βάθκεθ, «συνομιλεί» με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μαρκ Άλβαρεθ, ενώ τη δραματουργία υπογράφει ο Γκρέγορ Ακούνια-Πολ. Τα σκηνικά είναι των Κουρτ Άλλεν Βίλμερ και Λετίθιας Γκανιάν (AAPEE) με το στούντιο deDos, τα κοστούμια του Νταβίδ Ντελφίν (σε αναβίωση από τη Μαρία Λουίσα Ράμος Κορράλες) και οι φωτισμοί του Τομ Bίσσερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάρμεν, σε χορογραφία του σπουδαίου χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ στην Εθνική Λυρική Σκηνή12.09.2018

Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο γεννημένος στη Στουτγάρδη αρχιμουσικός Έκτορας Ταρτανής, στο ντεμπούτο του στην ΕΛΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €30, €35, €42, €50, €55, €70 • Φοιτητικό, παιδικό: €12 • Περιορισμένης ορατότητας: €10

Έναρξη προπώλησης 29/2/2024 στις 9.00: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b