MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Εργαστήρια, συναυλίες και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Εικαστικό εργαστήριο: Σύντομες ιστορίες ξυλογραφίας στο ΚΠΙΣΝ

Αυτόν τον Χειμώνα στο ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτουμε την τεχνική της ξυλογραφίας. Το εργαστήριο ξυλογραφίας φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη τεχνική της υψιτυπίας, με τις μεθόδους της και με το ιστορικό της πλαίσιο. Στα αυτοτελή εργαστήρια θα εξερευνώνται διαφορετικές τεχνικές (χάραξη σε λάστιχο/ λινόλαιο/πλάγιο ξύλο, ασπρόμαυρη – έγχρωμη εκτύπωση) οι οποίες θα τροφοδοτούνται από θεματικές ενότητες που θα διαδέχονται η μία την άλλη ανά εργαστήριο. Μέσα σε έξι συναντήσεις θα δημιουργηθούν έξι διαφορετικά χαρακτικά -με τις ιστορίες τους- τυπωμένα σε χαρτί σχολικού τετραδίου αντιγραφής, με το σύνολο των τυπωμένων σελίδων να δένονται τελικά σε βιβλίο. Την [έμπτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποείται το 4ο κατά σειρά εργαστήριο της σειράς, με τίτλο “Τα άνθη του Πάρκου”. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 20 συμμετέχοντες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
22/02, 18.00-20.30
Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

2. ΑΤΕΜ: Συναυλία με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το Ινστιτούτο Γκαίτε πραγαματοποιεί μια συναυλία με τίτλο ΑΤΕΜ με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη. Για τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη η γερμανική μουσική ήταν και είναι σημείο αναφοράς στη μελέτη και τις σπουδές του, στην εξέλιξη της συνθετικής του πορείας. Παράλληλα, η γερμανική λογοτεχνία, η φιλοσοφία των μεγάλων Γερμανών στοχαστών του 19ου αλλά και του 20ου αιώνα στάθηκαν αφορμή για τη δημιουργία έργων που εκφράζουν ακριβώς αυτήν την πνευματική επαφή, την αισθητική συγγένεια, την ανάγκη του κοινού στοχασμού. Ονόματα όπως Goethe, Rilke, Bloch, Nietzsche, Exner, Lenz κ.α. άσκησαν και ασκούν ισχυρή συναισθηματική επίδραση στη μουσική γλώσσα του Τσαλαχούρη.
22/02, 20:30 – 22:00
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

3. Βιομηχανικά χαράγματα: Εργαστήρια χαρακτικής για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει κύκλο εργαστηρίων χαρακτικής για ενήλικες, με τίτλο «Βιομηχανικά χαράγματα», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Με την καθοδήγηση του ζωγράφου και χαράκτη Μάρκου Καμπάνη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της χαρακτικής. Θα ενημερωθούν σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές της και, αντλώντας έμπνευση από έργα αναπαράστασης βιομηχανικών συγκροτημάτων στην περιοχή του Ταύρου ή συναφή με αυτά αρχειακά τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, θα δημιουργήσουν τα δικά τους απλά έργα. Η συμμετοχή στον κύκλο εργαστηρίων και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418051
22/02, 17:30
ΠΙΟΠ, Βιβλιοθήκη-Ιστορικό Αρχείο, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άντρας μου» στο Θησείον12.09.2018

4. Γιώργος Αλεξανδρίδης – «…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων»: Έκθεση στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου», παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Αλεξανδρίδη με τίτλο «…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων». Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις, μία επιτοίχια και δύο στον χώρο. Στην πρώτη γλυπτική εγκατάσταση, αιωρούμενη στον χώρο παρουσιάζονται φιγούρες σε απαλά χρώματα, φιγούρες με στολές –πυροτεχνουργοί του στρατού, νοσοκόμες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτροσυγκολλητές, μελισσοκόμοι, κλόουν, δύτες αλλά και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Στη δεύτερη παρουσιάζεται μια πυκνή σύνθεση κεραμικών πιάτων, διακοσμημένων με καλοσχεδιασμένα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα που έχουν θέμα τον πόλεμο, την εξουσία, την πάλη και το σεξ. Τέλος μια εγκατάσταση από ομοιόμορφες σκηνές (φτιαγμένες από πηλό), αποτυπώνει τη σύγχρονη τραγική πραγματικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώνονται βίαια ή εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Η ‘εκθεση θα παραμείνει διαθέισμη έως και τις 23 Μαρτίου 2024. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00-20.00, Τετάρτη: 12.00-18.00, Σάββατο: 12.00–15.00.
22/02, 19:00 – 22:00
εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Βαλαωρίτου 9α, Κολωνάκι, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Ουμπέρτο Έκο: Ο κόσμος μέσα από τα λόγια του σπουδαίου διανοητή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b