MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Berlinale: Ο Martin Scorsese βραβεύτηκε με τιμητική Χρυσή Άρκτο – Όσα είπε για την νέα του ταινία

Με την τιμητική Χρυσή Άρκτο για την πολύτιμη προσφορά του στον κινηματογράφο βραβεύτηκε στην 74η Berlinale ο σπουδαίος Martin Scorsese.

Monopoli Team

Στον Martin Scorsese απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/2) η τιμητική Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, για την πολύτιμη προσφορά του στον κινηματογράφο. Το βραβείο του παρέδωσε ο Γερμανός σκηνοθέτης Wim Wenders θέλοντας ο ίδιος να αποτίνει έναν προσωπικό φόρο τιμής στον εμβληματικό σκηνοθέτη.

Στην ομιλία προς τιμήν του Scorsese, ο Wenders περιέγραψε τον παλιό του φίλο ως «τον βασιλιά του κινηματογράφου», ενώ ανέφερε ότι μέσα σε μισό αιώνα σκηνοθεσίας, ο Scorsese έχει γίνει σήμα κατατεθέν, σχεδόν brand.

Θυμήθηκε, μάλιστα, πώς αυτός και ο Scorsese είχαν πρωτοσυναντηθεί κατά τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Telluride το 1978. Ο Scorsese συγκινήθηκε όταν ο Wenders συγκεκριμένα είπε: «Αγαπητέ Marty, στέκομαι με δέος που είμαστε και οι δύο εδώ σε αυτή την αίθουσα τώρα, 46 χρόνια μετά». 

Σύμφωνα με το Deadline, στην κατάμεστη αίθουσα ο σκηνοθέτης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, ενώ κατέθεσε την δική του άποψη για το μέλλον του σινεμά, που είναι αισιόδοξη. «Όχι, δεν νομίζω ότι πεθαίνει εντελώς, όχι. Νομίζω ότι μεταμορφώνεται. Ποτέ δεν προοριζόταν να είναι ένα πράγμα. Είχαμε συνηθίσει να είναι ένα πράγμα. Αν ήθελες να δεις μια ταινία, πήγαινες σε μία αίθουσα…ήταν πάντα μια κοινωνική εμπειρία. Όμως η τεχνολογία έχει αλλάξει τόσο γρήγορα και εξαντλητικά, που κατά μία έννοια το μόνο πράγμα που μπορείς πραγματικά να διατηρήσεις είναι η ατομική φωνή η οποία μπορεί να εκφραστεί είτε στο TikTok είτε σε μια τετράωρη ταινία ή σε μια δίωρη μίνι σειρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKillers of the Flower Moon: Mια ιστορία για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς που ο Martin Scorsese δεν θέλει να ξεχάσουμε12.09.2018

Οι σκέψεις του για τη νέα ταινία για τη ζωή του Ιησού

Στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ ο εμβληματικός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι ακόμη σκέφτεται πώς θα προσεγγίσει τη ζωή του Ιησού στην νέα του ταινία. «Το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Τι είδους ταινία θα είναι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά θέλω να κάνω κάτι μοναδικό και διαφορετικό που θα μπορέσει να προβληματίσει και ελπίζω να είναι και διασκεδαστικό. Δεν είμαι ακόμα αρκετά σίγουρος για το πώς θα το κάνω», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Deadline. 

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση
Cine News
Τι φέρνει ο Μάρτιος στην COSMOTE TV; Νέο νέο spin-off του Yellowstone και Μισέλ Φάιφερ στο Madison
Cine News
28ο ΦΝΘ: Tristan Forever, ένα ταξίδι στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου
Cine News
Ο μήνας μπαίνει δυνατά με Young Sherlock – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
“A Knight of the Seven Kingdoms”: 5+1 λόγοι να δεις το prequel του Game of Thrones
Cine News
Σύγκρουση: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου ερωτικού δικαστικού θρίλερ του MEGA
Art & Culture
The Ground Beneath Our Feet: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Cine News
Το Onassis Culture φέρνει στο 28ο ΦΝΘ μια ταινία για το πώς κατοικούμε την Αθήνα
Cine News
Beyond Borders: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ταξιδεύει στην Αθήνα
Cine News
«Μπλε Δάση»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV
Cine News
Park Chan-wook: Για πρώτη φορά Νοτιοκορεάτης πρόεδρος στο Φεστιβάλ των Καννών
Art & Culture
(Και) το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “θα μάς χωράει όλους”