MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σαν σήμερα οι Black Sabbath «γεννούν» το heavy metal και γράφουν ιστορία

Παρασκευή και 13 Φεβρουαρίου του 1970. Είναι η ημέρα που οι Black Sabbath γέννησαν ένα μουσικό είδος. Το Heavy Metal.

Monopoli Team

Σήμερα είναι Τρίτη και 13. Μια ημέρα σαν σήμερα, το 1970, τέσσερις πιτσιρικάδες από το Birmingham της Αγγλίας έφτιαξαν μια ολόκληρη μουσική σκηνή. Τότε βέβαια ήταν Παρασκευή και 13 αλλά, μεταξύ μας τώρα, αυτό μικρή σημασία έχει. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα μετά από δική τους απαίτηση.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Όταν ο Tony Iommi σύνδεσε τη μαύρη ηλεκτρική του κιθάρα με το ρεύμα και ο Ozzy Osbourne έπιασε το μικρόφωνο. Η τσιριχτή φωνή του αλλά και τα riff του εμβληματικού κιθαρίστα δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Heavy Metal. Η καταιγίδα με την οποία ανοίγει το ομώνυμο άλμπουμ σε συνδυασμό με τις καμπάνες που χτυπούν πένθιμα προαναγγέλλουν αυτό που θα ακολουθήσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλες οι μεγάλες συναυλίες που περιμένουμε το 202412.09.2018

Nativity In Black

Η ηχογράφηση του δίσκου ολοκληρώθηκε μέσα σε οκτώ ώρες και κόστισε 1200 λίρες. Το «Black Sabbath» είναι η επιτομή των δίσκων που δημιουργούν… σχολή. Οι Sabbath πήραν τον σκληρό ήχο των Led Zeppelin και των Deep Purple και τον απογείωσαν. Τον έκαναν πιο βαρύ. Πιο σκοτεινό. Πιο μαύρο. Πιο αργό. Πιο μυστηριακό. Και με τον τρόπο αυτό δημιούργησαν το Heavy Metal που έμελλε να μεταμορφωθεί σε μια μουσική σκηνή που θα κυριαρχούσε στα αυτιά των πιτσιρικάδων  -και όχι μόνο – για τις επόμενες δυο δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b