MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Ημερίδες, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου
Monopoli Team

1. Εικαστικό εργαστήριο: Σύντομες ιστορίες ξυλογραφίας στο ΚΠΙΣΝ

Αυτόν τον Χειμώνα στο ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτουμε την τεχνική της ξυλογραφίας. Το εργαστήριο ξυλογραφίας φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη τεχνική της υψιτυπίας, με τις μεθόδους της και με το ιστορικό της πλαίσιο. Στα αυτοτελή εργαστήρια θα εξερευνώνται διαφορετικές τεχνικές (χάραξη σε λάστιχο/ λινόλαιο/πλάγιο ξύλο, ασπρόμαυρη – έγχρωμη εκτύπωση) οι οποίες θα τροφοδοτούνται από θεματικές ενότητες που θα διαδέχονται η μία την άλλη ανά εργαστήριο. Μέσα σε έξι συναντήσεις θα δημιουργηθούν έξι διαφορετικά χαρακτικά -με τις ιστορίες τους- τυπωμένα σε χαρτί σχολικού τετραδίου αντιγραφής, με το σύνολο των τυπωμένων σελίδων να δένονται τελικά σε βιβλίο. Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο, το οποίο επικεντρώνεται στο Χειμερινό Τοπίο. Το εργαστήριο επευθύνεται σε ενήλικες. Έως 20 συμμετέχοντες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
08/02, 18.00-20.30 
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #100: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

2. Ημερίδα “Το αρχαίο δράμα ως Υψηλή Ποίηση” στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Φωτογραφία: Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη διοργανώνει την ημερίδα με τίτλο “Το αρχαίο δράμα ως Υψηλή Ποίηση (από το «περί ύψους» του Λογγίνου μέχρι την σημερινή πεζολογική ελευθεριότητα)”. Την ομάδα των εισηγητών που θα μιλήσουν απαρτίζουν οι: Πόπη Αρωνιάδα (ποιήτρια, πεζογράφος, κριτικός), Ανθούλα Δανιήλ (Δρ Φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας, συγγραφέας), Κατερίνα Ζαχαριάδου (ποιήτρια-πεζογράφος), Ανδρέας Χ, Ζούλας (μεταφραστής-συγγραφέας), Κωνσταντίνος Μπούρας (Δρ μεταφρασεολογίας, ποιητής, θεατρολόγος, κριτικός), Λέανδρος Πολενάκης (κριτικός-συγγραφέας), Γεώργιος Ρούσκας (ποιητής), Θεόδωρος Στεφανόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών),  Δήμητρα Χριστοδούλου (ποιήτρια) και ο  Χριστόφορος Χριστοφής, (θεατρικός συγγραφέας,  δραματουργός, σκηνοθέτης). Χαιρετισμό απευθύνει ο Φώτης Παπαθανασίου.
08/02, 10:00 – 15:00
Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

3. Έκθεση “Ουδείς εκών δίκαιος” και performance “One sees more devils than the vast hell can hold” στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου

Η Γκαλερί Σκουφά διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Ουδείς εκών δίκαιος» των Δημήτρη Τζαμουράνη και Φίλιππου Τσιτσόπουλου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Νίκης Παπασπύρου. Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί η performance “One sees more devils than the vast hell can hold” του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, στις 20:30. Στην έκθεση ο Δημήτρης Τζαμουράνης και ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος δημιουργούν μια ιδιότυπη συνομιλία ανάμεσα στα έργα τους. Μέσα από τις πολλαπλές μάσκες και «περσόνες» τους συνδιαλέγονται για τις βαθιές υπαρξιακές ανθρώπινες αναζητήσεις και αναρωτιούνται γιατί η ανθρωπότητα έλκετε τόσο πολύ από το σκότος. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως 2 Μαρτίου. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 -14:30 & 17:30-20:00 | Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-14:30
08/02, 19:30-21:30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMust Watch or Not: Αξίζει τελικά το Echo, η νέα πρωτότυπη σειρά του Disney+;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b