MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Σειρά με άγνωστές πτυχές του σπουδαίου συνθέτη διαθέσιμη στο YouTube

Η σειρά “Νυν και αει” μάς βοηθά να γνωρίσουμε εις βάθος τον Σταύρο Ξαρχάκο και να μας αποκαλυφθεί ο άνθρωπος πίσω από τον δημιουργό.

Monopoli Team

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η σειρά οπτικοακουστικής παραγωγής πολυμέσων “Νυν και αει” για να γνωρίσουμε εις βάθος τον Σταύρο Ξαρχάκο και να μας αποκαλυφθεί ο άνθρωπος πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί «Νυν και αεί» να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Η παραγωγή περιλαμβάνει συνολικά 20 επεισόδια, μέσα από τα οποία θα μάθουμε άγνωστες πτυχές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και του μαέστρου και κυρίως θα εστιάσουμε στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο.

Όλες οι πληροφορίες και το υλικό παρέχονται από τον ίδιον τον δημιουργό και το προσωπικό του αρχείο.

Στον Πρόλογο παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα του «Βάκη», όπως έλεγαν μικρό τον Σταύρο Ξαρχάκο. Γνωρίζουμε τους δύο γονείς του, το οικογενειακό τους σπίτι στη Θεμιστοκλέους. Και αναγνωρίζουμε τις αρχικές μουσικές επιρροές: την Επτανήσια γιαγιά του Τούλα με τις όπερες και τις καντάδες, την ταβέρνα «Το Μαρκόπουλο» με τα ρεμπέτικα τραγούδια, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις ψαλμωδίες. Όλα αυτά σε μια Αθήνα με τις κακουχίες, τον φόβο και το σκοτάδι του πολέμου.

Πρόκειται για μια ιδέα της Ηρούς Σαϊα, στην εκφώνηση ακούμε τον Ξενοφώντα Ραράκο, ενώ την μουσική υπογράφει φυσικά ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το πρώτο επεισόδιο:

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Cine News
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε “όχι στον πόλεμο” από τη σκηνή των Όσκαρ