MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 8 προτάσεις για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

«Οι Δυο Χέστηδες», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στο Θέατρο Τέχνης

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μεταφράζει και σκηνοθετεί μια ευφρόσυνη, μονόπρακτη φαρσοκωμωδία-βαριετέ (βωντβίλ), γραμμένη το 1860 από τον δημοφιλή και -επίσης- μαιτρ του είδους, Ευγένιο Λαμπίς σε συνεργασία με τον Μαρκ Μισέλ. Αυτή η δροσερή, απολαυστική κωμωδία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σατιρίζει μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις τόσο τις ανθρώπινες αδυναμίες, όσο και τα κοινωνικά ήθη της εποχής της. Και αν τα ήθη σήμερα έχουν αλλάξει, τα ζητήματα που θίγει το έργο, όπως τα προβλήματα που προκαλεί στη ζωή και στις σχέσεις μας η υπερβολική ευγένεια και η δειλία, αλλά και το καυτό θέμα της γυναικείας χειραφέτησης, δεν έχουν πάψει να μας απασχολούν. *Παίζουν: Κλέλια Ανδριολάτου, Γιώργος Γλάστρας, Σμαράγδα Κακκίνου, Θέμης Πάνου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος..
Παραστάσεις: Από 2 Φεβρουαρίου 2024. Τετάρτη: 20.00. Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 19.00.
Εισιτήρια: Τετάρτη- Παρασκευή: 18 ευρώ/ 16 ευρώ μειωμένο. Σάββατο-Κυριακή: 20 ευρώ/ 18 ευρώ μειωμένο. Ανέργων 15 ευρώ, Ατέλεια 5 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732.

Ο Ελέφας, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στο Σύγχρονο Θέατρο

Μετά το Δημοτικό θέατρο Πειραιά ο «Ελέφας» του Κώστα Μποσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο. Μια πικρή κωμωδία, ένα ανελέητα σαρκαστικό δράμα, ένα έργο αντιθέσεων είναι “Ο Ελέφας”. Βλέπουμε ήρωες αστοιχείωτους αλλά κομπορρήμονες, ανήθικους αλλά ηθικολόγους, βίαιους αλλά και ευαίσθητους. Όλοι θλιβερές φιγούρες που αποτυπώνουν μια, όχι και τόσο μακρινή, ελληνική πραγματικότητα. Η κακοποίηση του άλλου έχει γίνει συνήθεια μέσα στην καθημερινότητάς τους αλλά και τρόπος επιβίωσης. Μια γυναίκα απεγνωσμένα προσπαθεί να διασωθεί ηθικά αλλά  μέσα από μια απονενοημένη πράξη τελικά, που κανείς δεν θα περίμενε. *Παίζουν: Μπέσυ Μάλφα, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Ζώρα.
Παραστάσεις: Από 2 Φεβρουαρίου 2024. Τετάρτη 21:00. Παρασκευή 21:00. Σάββατο 18:30. Κυριακή 21:00.
Εισιτήρια: Από 14€. Προπώληση: more.com.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/

Η Σκέψη, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Σφενδόνη

Φωτογραφία: Filippos Panoulis

«Η Σκέψη», μια παράσταση βασισμένη στο  ομότιτλο έργο του Λεονίντ Αντρέγιεφ που γράφτηκε το 1902,  σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη και με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, ανεβαίνει, από τις 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Θέατρο Σφενδόνη. «Η κάθε εποχή έχει τους τρόπους της. Κάποτε τα ‘καίγαν τα βιβλία. Σε φωτιά κανονική. Και συζητήσεις πολιτικές πηγαδάκια άνω των τριών ατόμων απαγορεύονταν. Επίσης το γέλιο. το χιούμορ είναι ύποπτα πράγματα. Όπως και να ‘χει η σκέψη και η φαντασία βγάζουν άνθη και καρπούς γεμάτα έρωτα και μπαρούτι. Η σκέψη που σαν γενναίο δώρο απλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και έκανε την ανθρωπότητα να μπορεί να κάνει αυτά που ο άνθρωπος δεν μπορεί. να πετάει ας πούμε. Και η φαντασία που έκανε την ανθρωπότητα να πει — αυτός ο άνθρωπος που πονάει απέναντι δεν είναι απέναντι εδώ είναι εγώ είμαι». *Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μάρω Γκόρτσου.
Παραστάσεις: Από 2 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2024. Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€ | Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ, Ατέλεια – Μειωμένο 12€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα 117 42, τηλ. επικοινωνίας: 2130882955.

Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου, του Γιάννη Καλπούζου στο Μικρό Άνεσις

Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ

Μετά τις sold out παραστάσεις της περασμένης χρονιάς, η παράσταση-μονόλογος «Σέρρα–Η Ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Μικρό Άνεσις, σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά. Μία ηθοποιός. 12 ρόλοι. Η Λεμονιά παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν.
Παραστάσεις: Από 2 Φεβρουαρίου 2024. Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Από 14€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ.: +21 0771 8943.

Motherboard Connected, της Γεωργίας Μπίρμπα και της Στέλλας Αρκέντη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η «Αrkάdam Τεχνης Εργα» παρουσιάζει από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αλκμήνη το έργο της Γεωργίας Μπίρμπα και της Στέλλας Αρκέντη «Motherboard Connected» σε σκηνοθεσία Στέλλας Αρκέντη. Το «Motherboard Connected» αναφέρεται στην εξάρτηση ενός νέου από τα διαδικτυακά παιχνίδια, που μεγαλώνει σε μια μεσοαστική οικογένεια, στηριγμένο σε πραγματικά και μυθοπλαστικά στοιχεία. Η σχέση μάνας και γιού διαταράσσεται. Τα εικονικά παιχνίδια υποκαθιστούν την ίδια τη ζωή. Δύο άνθρωποι κλεισμένοι στον εαυτό τους μονολογούν. Η  “μητρική πλακέτα” του υπολογιστή γίνεται το υποκατάστατο της μητρικής αγάπης Ένα επίκαιρο έργο που οι ήρωες μπορεί να ζουν στο διπλανό  διαμέρισμα… *Παίζουν: Ιωάννα Γκαβάκου, Πάνος Κωσταντέλης.
Παραστάσεις: Από 2 Φεβρουαρίου έως 26 Απριλίου 2024. Κάθε Παρασκευή στις 19:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 12€. Μειωμένο 8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «The Doctor» στο Αμφιθέατρο12.09.2018

Συναυλίες

Στις όχθες του Μολδάβα: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μπέντριχ Σμέτανα

Τίμοθυ Τσούι, Τζαεμίν Χαν, Βύρων Φιδετζής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τα 200 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα της τσέχικης μουσικής, Μπέντριχ Σμέτανα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τρία συμφωνικά ποιήματα από τη συλλογή «Η πατρίδα μου». Το «Βισέχραντ», το οποίο αναφέρεται στο ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο, χτισμένο σε έναν λόφο δίπλα στον ποταμό Μολδάβα δημιουργεί μία ατμόσφαιρα αναπόλησης και αρχαϊκής μεγαλοπρέπειας. Ο «Μολδάβας» από την άλλη, το δημοφιλέστερο από τα συμφωνικά ποιήματα του κύκλου αναπαριστά την πορεία του ποταμού, που ξεκινά από δύο μικρές πηγές. Τέλος, το «Μπλανίκ» μιλά για  την αναγέννηση του τσεχικού έθνους και υπόσχεται την μελλοντική του ευημερία και ανάταση. Μαζί τους ανερχόμενοι σολίστ Τίμοθυ Τσούι και Τζαεμίν Χαν.
Παρασκευή 2/2, 20:30 
Εισιτήρια: 50€, 40€, 30€, 20€ και 15€ (εκπτωτικό). Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Το hip hop συναντά την παράδοση – Ο Δημήτρης Μεντζέλος στο Gagarin205

Ο Δημήτρης Μεντζέλος, γνωστός από το Hip Hop group Ημισκούμπρια, ανεβαίνει στη σκηνή του συναυλιακού χώρου Gagarin205, παρουσιάζοντας μια παράσταση με τίτλο ‘‘Rima Riza”. Πώς μπορεί το hip hop να συνδυαστεί με ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια; Θα πάρουμε την απάντηση την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. Μαζί του αγαπημένοι φίλοι καλλιτέχνες που θα βάλουν το λιθαράκι τους στο ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα. Ο υπέροχος Φοίβος Δεληβοριάς, η πρωτοποριακή Μάρω Μαρκέλλου, η Disco Queen Idra Kayne, οι δυνατοί stand up comedians Ηλίας Φουντούλης και Βαγγέλης Χατζηδάκης, ο παραδοσιακός τραγουδιστής Αχιλλέας Χαχάμης και καλεσμένοι έκπληξη θα είναι η παρέα του Δέλτα Μι για εκείνη τη βραδιά.
Παρασκευή 2/2, 20:30
Εισιτήρια: Ταμείο: 18€, Προπώληση Εισιτηρίων: 15€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 1411 2500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυρίζοντας τη βροχή με όχημα την ελληνική jazz στα καλύτερα της – Ακούσαμε το Petrichor του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου12.09.2018

Εκθέσεις

Περιπλάνηση…: Έκθεση της Τάνιας Δρογώση στην Γκαλερί Αργώ

Σε μια συναρπαστική εικαστική αφήγηση με οδηγό τη φύση και το φυσικό τοπίο, μια γοητευτική περιήγηση στις διαφορετικές φάσεις και τις δημιουργικές εναλλαγές της, μας καλεί η Τάνια Δρογώση, με τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «Περιπλάνηση…», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Αργώ την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024. Η δημιουργός παρουσιάζει μια σειρά νέων έργων ζωγραφικής και χαρακτικής που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, στα οποία αφουγκράζεται τους κραδασμούς της φύσης, τους ψιθύρους, τα μηνύματα που στέλνει, τα οποία αποκωδικοποιεί στη συνέχεια με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, που μας μεταφέρει σε μια νέα γη, γεμάτη εσωτερική διαύγεια και καθαρότητα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 1 έως 24 Φεβρουαρίου 2024
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00 – 14:00, 17:00 – 20:00. Σάββατο: 11:00 – 15:00.
Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Τηλ. 210 7249333. Εmail: [email protected] | https://www.argo-gallery.gr/default.aspx

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Οικονόμου: Η αλχημεία της ζωγραφικής του στο Ίδρυμα Θεοχαράκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b