MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Η Αξία της Ζωής σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το έργο «Η Αξία της Ζωής» της βραβευμένης με Emmy, Jane Anderson. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Τσαφούλιας και τη μετάφραση η Ναταλύ Δούκα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Αθήνα Τσιλύρα, Μαρίνα Ψάλτη, Βασίλης Ρίσβας και Δημήτρης Μαυρόπουλος. Δύο ξαδέρφες με τους συζύγους τους συναντιούνται μετά από καιρό και με τις δύο να έχουν υποστεί μια τρομερή απώλεια. Ένα έργο γεμάτο συμπόνια, ειλικρίνεια και χιούμορ που εξερευνά σε βάθος την αξία της ζωής και το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του.
Παραστάσεις: Από 31 Ιανουαρίου 2024. Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:30 και 21:00, Κυριακή: 20:00.
Εισιτήρια: Κέντρο: 25€ (20€ μειωμένο) Πλαϊνά: 20€ (15€ μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα τηλ. 2103418550.

Το Πορτραίτο, της Δήμητρας Παπαδήμα στο Θέατρο Olvio

Το «Πορτραίτο» της Δήμητρας Παπαδήμα, μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας και ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Θαλασσινής Βοσταντζόγλου στο Θέατρο Olvio. Η Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής συνομιλεί με τους ανθρώπους της ζωής της, τις ευαισθησίες, τους πόνους και τα απωθημένα της, χωρίς κάτω κείμενα και μισόλογα. Γράφει και σκίζει τα ανεπίτρεπτα πάθη της, συμβιβάζεται με το λίγο αν και δε σταματά στιγμή να ψάχνει το «ολόκληρο» και εν τέλει το μόνο που της μένει και αποζητά είναι ο θάνατος. *Παίζουν: Δήμητρα Παπαδήμα.
Παραστάσεις: Από 31 Ιανουαρίου 2024.  Κάθε Τετάρτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 2103414118.

Ερωφίλη, από τη θεατρική ομάδα Μήδεια στο Θέατρο Αλκμήνη

Το έργο του Γεωργίου Χορτάτση «Ερωφίλη» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μήδεια σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Τετάρτη από 31 Ιανουαρίου. Η Ερωφίλη, κόρη του Φιλόγονου, είναι κρυφά παντρεμένη με τον στρατηγό του πατέρα της, Πανάρετο. Όταν ο Φιλόγονος ανακαλύψει την μυστική ένωση των δύο νέων, θα τους εκδικηθεί με τον πιο σκληρό, αιμοσταγή και μακάβριο τρόπο. *Παίζουν: Χριστίνα Μάλλιου , Γιώργος Λιάκος ,Σάββας Πογιατζής , Στέφανος Τσιφάς, Γιώτα Τσιότσκα, Σοφία Γεωργοπούλου, Δάφνη Μαρκάκη, Μάνος Σφυράκης.
Παραστάσεις: Από 31 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Τετάρτη στις 20:30.

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: €15, Μειωμένο: €12, (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+), Ομαδικό: (10+εισιτήρια) €13, Ατέλεια ΣΕΗ, ΕΕΣ, Π.Ε.ΣΥ.Θ.: €5 κατόπιν διαθεσιμότητας θέσεων. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «The Doctor» στο Αμφιθέατρο12.09.2018

Συναυλίες

20 Χρόνια Encardia στον Σταυρός του Νότου Plus

Οι Encardia έρχονται στο Σταυρό του Νότου στην αρχή της β΄εικοσαετίας τους. Ανανεωμένοι μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Από την ταραντέλα του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους,  μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro  και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος. Ειδικός καλεσμένος τους σε αυτήν τη γιορτή ο Φοίβος Δεληβοριάς θα τραγουδήσει μαζί τους στα Grico και οι encardia θα του το ανταποδώσουν τραγουδώντας δικά του τραγούδια που αγάπησαν και διασκεύασαν.
Τετάρτη 31/1, 21:00
Εισιτήρια: 13 € ( Αφορά την είσοδο στον χώρο ). Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14, Αθήνα. Κρατήσεις: 210 9226975, 210 9239031.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Gagarin12.09.2018

Εκθέσεις

Γιάννης Αδαμάκης: Ο γύρος του κόσμου με… «Πασπαρτού»

Το όνομα του υπηρέτη του Φιλέα Φογκ, του ήρωα του Ιουλίου Βερν και πρωταγωνιστή του μυθιστορήματός του «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», του Jean Passepartout, δανείζεται ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης για τη νέα ατομική έκθεσή του, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Passepartout». Ο αντιήρωας του Βερν είναι ένα σύμβολο της αιώνιας δοκιμασίας, της πολυμήχανης «ζαβολιάς», του ατέρμονου ταξιδιού που χαρακτηρίζουν όλη τη ζωγραφική πορεία του Αδαμάκη. Στα έργα της νέας του δουλειάς συναντά κανείς εικόνες από το μεγαλύτερο μέρος της ζωγραφικής του πορείας. Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τον Βερν, φωτογραφικές μνήμες, παιχνίδια, ανασύρουν την περιπέτεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία.
Διάρκεια Έκθεσης: 30 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 11:00 – 15:00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Αδαμάκης: Ο γύρος του κόσμου με… «Πασπαρτού»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b