MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και χορός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Photo by Hrayr Movsisyan on Unsplash
Monopoli Team

1.  Εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Χανς-Τις Λέμαν στο Εθνικό Θέατρο

Στο πλαίσιο κύκλων εκδηλώσεων «Ιστορίες που δεν ακούγονται» θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον θεωρητικό του θεάτρου Hans-Thies Lehmann (Χανς-Τις Λέμαν) και το μεταδραματικό θέατρο στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ανέστης Αζάς (σκηνοθέτης, δραματουργός), Ελένη Βαροπούλου (θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου), Alexander Karschnia (σκηνοθέτης, συνιδρυτής της ομάδας θεάτρου and company & Co Matthias Pees, κριτικός θεάτρου, δραματουργός, καλλιτεχνικός διευθυντής Berliner Festspiele), Αργυρώ Χιώτη, (σκηνοθέτρια, ηθοποιός). Συμμετέχουν μέσω βίντεο ο René Pollesch (σκηνοθέτης, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής της βερολινέζικης Volksbühne) και ο Daniel Wetzel (σκηνοθέτης, συγγραφέας, συνιδρυτής των Rimini Protokoll). Συντονίζει ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπεύθυνος προγραμματισμού Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Θα δοθούν δελτία εισόδου με σειρά προτεραιότητας από τα ταμεία του θεάτρου.
31/01, 21:00
Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex, Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Κόλλησες” με την steampunk αισθητική του Poor Things; Τότε θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Πανόπουλου “Woke Culture – Η βαρβαρότητα της “σωστής πλευράς” της Ιστορίας” στον Ιανό

Photo by Olga Tutunaru on Unsplash

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χ. Πανόπουλου,με τίτλο “Woke Culture – Η βαρβαρότητα της “σωστής πλευράς” της Ιστορίας”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Θεολόγου (Αναπλ. Καθηγητής & Διευθυντής του Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου του ΕΜΠ), Γιώργος Καραμπελιάς, (Δημοσιογράφος, Εκδότης), Έλσα Κοππάση (Κοινωνική ανθρωπολογία, Ψυχολόγος), Πέτρος Κωστόπουλος (Εκδότης). Συντονίζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Τζούλη Αγοράκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
31/01, 20:30
Ιανός, Σταδίου 24

3. Αφιέρωμα στην Κούλα Πράτσικα στην Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιείται ένα αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης δασκάλας του χορού Κούλας Πράτσικα. Ομιλητές: Νίκος Μπακουνάκης, Πανεπιστημιακός – συγγραφέας: «Χρήμα και Τέχνη στην κοινωνία της Πάτρας: Κούλα Πράτσικα, Δημήτριος Λιάλιος, Επαμεινώνδας Θωμόπουλος». Μυρτώ Κιούρτη, Δρ Αρχιτεκτονικής: «Η κατοικία της Κούλας Πράτσικα: Μια συμβολή στον πολιτισμό της καθημερινότητας». Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θεολόγος – μουσικός: «Ο Νίκος Σκαλκώτας της Κούλας Πράτσικα». Η Δάφνη Πανουργιά και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος θα αποδώσουν χορικά της τραγωδίας «Προμηθεύς Δεσμώτης», σε μουσική Εύας Πάλμερ – Σικελιανού, η οποία είχε επιλέξει την Κούλα Πράτσικα ως κορυφαία του χορού στην ιστορική παράσταση των Δελφικών Γιορτών του 1927.
31/01, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη” (Αίθουσα Διδασκαλίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρήστος Στέργιογλου: Τι φοβούνται; Πως ένα παιδί θα μεγαλώσει σε ένα σπίτι με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες που θα το αγαπούν;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b