MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Η σημαία των Αθηνών, του Ανδρέα Κεντζού στο Από Μηχανής Θέατρο – Πάνω Σκηνή

Το «Από Μηχανής» Θέατρο παρουσιάζει την τολμηρή μαύρη κωμωδία του Ανδρέα Κεντζού «Η σημαία των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Τρεις ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς, κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη». Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας αποβαίνουν άκαρπες. Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί. Βρίσκεται σε ένα σπίτι. Στην Αθήνα. Σήμερα. Στα χέρια μιας οικογένειας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αδιέξοδό της. *Παίζουν: Γιάννης Κοτσαρίνης, Μαρία Μαυροματάκη, Νίκος Παντελίδης, Ορσαλία Πιπίδη, Μαίρη Τσαβαλιά.
Παραστάσεις: Από 30 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 21:00 και Τετάρτη στις 19:00.
Εισιτήρια: 8€. Προπώληση: more.com.
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 523 2097. Ε: [email protected].

Τούνδρα, από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole

Η ομάδα Νοσταλγία παρουσιάζει στο Rabbithole, την νέα της παραγωγή με τίτλο «Τούνδρα» σε πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Σίμωνα και  σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Ένα εγκαταλειμμένο γραφείο στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη που ανήκει σε μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία, είναι το σκηνικό που εκτυλίσσεται η υπόθεση του έργου, με πρωταγωνιστές τρεις υπαλλήλους της εταιρείας και τον εργοδότη τους τον Μπομπ. Τα τρία πρόσωπα και ο Μπομπ, σε μια αποκαλυπτική παρουσία/απουσία ανάμεσά τους, περνούν την τελευταία τους νύχτα στο εγκαταλειμμένο πλέον δωμάτιο σε έναν τόπο και χρόνο ακαθόριστο μα ταυτόχρονα οικείο, περιμένοντας την επόμενη μέρα. *Παίζουν: Ματίνα Περγιουδάκη, Γιώργος Σίμωνας, Αναστασία Στυλιανίδη.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 14€, Μειωμένο: 10€, Ατέλεια: 5€. Προπώληση: more.com.
Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 21 0524 9903.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρήστος Στέργιογλου: Τι φοβούνται; Πως ένα παιδί θα μεγαλώσει σε ένα σπίτι με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες που θα το αγαπούν;12.09.2018

Συναυλίες

Mαρία Φαραντούρη και Γιώτα Νέγκα ερμηνεύουν “τραγούδια της μεγάλης οθόνης” στο Παλλάς

Η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα επιλέγουν να ερμηνεύσουν μαζί ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 30 Ιανουαρίου και στις 14 Μαρτίου μας προσκαλούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλλάς σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι στιχουργοί και συνθέτες συνοδεύοντας αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, τραγούδια που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην παράσταση που ετοιμάζουν με αγάπη και προσοχή οι δύο ερμηνεύτριες, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη παρακαταθήκη, θα ακούσουμε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραϊνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων, κομμάτια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας συγκινούν διαχρονικά για τον μελωδικό τους πλούτο και την στιχουργική τους φαντασία.
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 | Ώρα έναρξης: 21:00.
Εισιτήρια: ζώνη ε’: 20€, ζώνη δ’: 25€, ζώνη γ’: 30€, ζώνη β’: 40€, ζώνη α’: 50€, διακεκριμένη ζώνη: 70€. Ηλεκτρονικά: more.com (301) και ticketservices.gr (14/3).
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα , Τηλέφωνο: 21 0321 3100.

Οι Λόγος Τιμής τραγουδούν στο σκοτάδι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ανοίγει ξανά η αυλαία των συναυλιών στο σκοτάδι με τους Λόγος Τιμής, προκειμένου να υποστηρίχθεί το έργο των Humanity Greece & Streetlights.  Μετά τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μαρία Παπαγεωργίου, Γιώργο Χατζηπαύλου και Chόres, The Bad Poetry Social Club και τον Απόστολο Ρίζο, για πρώτη φορά “μπαίνει στο παιχνίδι” το Hip Hop με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Tη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το εκρηκτικό συγκρότημα ανεβαίνει στην σκηνή του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να δώσει την “Ψυχή” του στο απόλυτο σκοτάδι. Τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο των Humanity Greece & Streetlights.
Δευτέρα 29 και Τρίτη 30/1 στις 21:00
Προπώληση: 15€, Ταμείο Εισόδου: 17€, ΑμεΑ / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές: 12€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Κόλλησες” με την steampunk αισθητική του Poor Things; Τότε θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες12.09.2018

Εκθέσεις

I don’t know: Έκθεση του Γιώργου Χούντα στην Γκαλερί «7»

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του εικαστικού Γιώργου Χούντα με τίτλο «I don’t know». Η ενότητα έργων που θα εκτεθούν, μοιάζει σαν συνέχεια της διακριτής εικαστικής ταυτότητα του καλλιτέχνη. Ενώ ο δημιουργικός πυρήνας παραμένει ίδιος,ταυτόχρονα καλωσορίζουμε όσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό βήμα στην πορεία του καλλιτέχνη. Όπως αναφέρει ο ίδιος , η διαδικασία της δημιουργίας στα έργα του «I don’t know» ξεκίνησε από μία διάθεση για εξερεύνηση πάνω στη φόρμα του και για εξέλιξη της γραφής του. Ο εικαστικός αντιμετώπισε τον καμβά, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό σαν κάτι άγνωστο, αφήνοντας την ίδια τη φόρμα να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 30 Ιανουαρίου 2024 έως 27 Φεβρουαρίου 2024. Εγκαίνια: Τρίτη 30/1, 19:00 – 22:00.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12 – 8μ:μ:. Τετάρτη/Σάββατο: 12 – 4μ:μ:
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλ: 21 0361 2050. Ε: [email protected] | http://gallery7.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI don’t know: Έκθεση του Γιώργου Χούντα στην Γκαλερί «7»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b