MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Συζητήσεις, βιβλίο και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Photo by Infralist on Unsplash
Monopoli Team

1. Έλληνες Συγγραφείς στα Γαλλικά: Συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

To Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, οι Εκδόσεις Ίκαρος, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα “Έλληνες Συγγραφείς στα Γαλλικά: Η δυναμική της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας στη γαλλόφωνη αγορά”. Στην στρογγυλή αυτή τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30/1/2024 στις 19:00 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μίνως Ευσταθιάδης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Χωμενίδης. Ο συντονισμός της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί από την κριτικό λογοτεχνίας και δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση των μυθιστορημάτων των συμμετεχόντων συγγραφέων στα Γαλλικά μέσω του Προγράμματος Βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας. Φιλοδοξεί να διερευνήσει τη θέση της ελληνικής πεζογραφίας στη γαλλική αγορά σήμερα: προοπτικές και προσδοκίες, θέματα μεταφρασιμότητας, αναγνωσιμότητας και εμπορικότητας, τυχόν αντιξοότητες καθώς και στρατηγικές υπέρβασής τους. Η Είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Ελληνικά στα Γαλλικά.
30/01, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

2. Ατομική έκθεση digital painting  “Human Conditιων” στο Κέντρο Τεχνών Μετς

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει μια εικαστική χαρτογράφηση των κρυφών, ανθρώπινων σκέψεων του Ίωνα Δικαιάκου. Μια μελέτη των αμυχών της ψυχής, της εναντιοδρομίας, της υπαρξιακής απομόνωσης και του παράδοξου. Ο ψίθυρος του Εγώ, ο διάλογος του συνειδητού με το ασυνείδητο, η πάλη για μια στιγμή αρμονίας. Ο ήχος τους; Υπόκωφος, σχεδόν σιωπηλός. Με την “Human Conditιων”, ο ΙΩΝ εξερευνά το μυστικό, το απόκρυφο, το μοναχικό. Οι εικόνες δανείζονται λίγο από το χώρο και τον χρόνο των υποκειμένων για να παρουσιάσουν στον θεατή μια ζωγραφική με στοιχεία από φωτογραφία και κολάζ, σε ένα ασυνήθιστο, υβριδικό συσχετισμό. Ο χρόνος δεν υπαινίσσεται αλλά παρεισφρύει στον χώρο σαν ένα κομμάτι της ίδιας της σύνθεσης. Η διάθεση του ΙΩΝ, άλλοτε λατρευτική κι άλλοτε φετιχιστική, δε χάνει ποτέ την διερευνητική της διάθεση και χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και κάτι το ασυνήθιστο. Η έκθεση, αποτελείται από 78 εικόνες και πραγματεύεται το θέμα μέσα από δύο διαφορετικά ύφη, που αντιμάχονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Δημιουργήθηκε μέσα στα πρώτα χρόνια του covid και διαρκεί έως το Σάββατο 03/02/2024. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-20.30 | Τετάρτη & Σάββατο 11.00-15.00
30/01, 17.00-20.30
Κέντρο Τεχνών Μετς, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς

3. Βασικό μάθημα Mat Pilates στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος αναπνοής, ορθοσωμία, ισορροπία, ευλυγισία και ενδυνάμωση του κέντρου του σώματός μας είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουμε από το πρόγραμμα του Pilates. H ήπια έως και μέτριας έντασης άσκηση μας βοηθάει να αφυπνίσουμε το σώμα και να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα Pilates. *Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
30/01, 18:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

4. Παρουσίαση βιβλίου “Κάτω από τις στάχτες” στον Ιανό

Photo by Αaron-burden on Unsplash

Ο ΙΑΝΟΣ και οι Eκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ διοργανώνουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, “Κάτω από τις στάχτες”. Παρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν με τον συγγραφέα οι: Δημήτρης Δημηρούλης, πανεπιστημιακός, συγγραφέας, Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.
30/01, 20:30
Ianos, Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ήρα Ρόκου, ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b