MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Rabbit Hole, του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ στο Θέατρο Ελέρ

Ο τέλειος κόσμος της Μπέκα και του Χάρι γκρεμίζεται, όταν ο γιος τους Ντάνι σκοτώνεται σε τροχαίο. Οκτώ μήνες μετά το ατύχημα, το ζευγάρι προσπαθεί να διαχειριστεί την θλίψη του, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η Μπέκα προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν η μητέρα και η αδελφή της. Την ίδια στιγμή ο Χάρι βρίσκει ανακούφιση σε δραστηριότητες μακριά από την οικογένεια, ενώ η Μπέκα προσεγγίζει κρυφά τον έφηβο που ήταν υπαίτιος για το ατύχημα που άλλαξε τα πάντα. Και ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνονται, οι δυο τους συνεχίζουν να προσπαθούν, ελίσσονται ο ένας γύρω από τον άλλον, όσο καλύτερα μπορούν προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους για ένα μέλλον που κρύβει ευκαιρίες για χαμόγελο και χαρά. Το ταξίδι τους είναι μια οικεία ματιά, σε δυο ανθρώπους που μαθαίνουν να ξαναπλησιάζουν ο ένας τον άλλο, μέσα σε έναν κόσμο που έχει χάσει την ισορροπία του. Το Rabbit Hole σκιαγραφεί μια τραγωδία – και τις συνέπειες αυτής – με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά και χιούμορ, χωρίς ίχνος συναισθηματισμού. Οι διάλογοι, ανθρώπινοι και καθημερινοί, συλλαμβάνουν με εντυπωσιακό τρόπο την αμηχανία και τον πόνο του έλλογου ανθρώπου μπροστά σε μια αδιανόητη κατάσταση – και, τέλος, την ικανότητά του για επιβίωση ή ακόμα και για ελπίδα. Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, στο θέατρο Ελέρ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λυμπερόπουλου. * Παίζουν: Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Νίκος Γεωργάκης, Εύη Δόβελου, Έλενα Παπαβασιλείου, Πολύκαρπος Φιλιππίδης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Γενική είσοδος: 17€, μειωμένο: 14€ *, ατέλεια: 8€
Θέατρο Ελέρ, Φρυνίχου 10, Αθήνα

Μουσική

2. Η Underground Youth Orchestra υπό την Catherine Larsen Maguire στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η περιζήτητη Βρετανίδα μαέστρος Catherine Larsen Maguire θα διευθύνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Underground Youth Orchestra (UYO) σε μία συναυλία – ορόσημο. Το Trio Fortuna, τρία δηλαδή από τα πρώτα μέλη της UYO, συναντώνται ως σολίστ με την ορχήστρα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους ζωής. Ο λόγος για τη Μαρίνα Ηλιάδου (βιολί), τον Ματέο Σεστάνι (τσέλο) και τον Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο (πιάνο). Οι τρεις αυτοί ταλαντούχοι σολίστ, καθώς και ο νέος συνθέτης Γιάννης Κονσολάκης, πριν 14 χρόνια, ξεκίνησαν μαζί από ένα υπόγειο στην Κηφισιά με την Underground Youth Orchestra, “ενηλικιώθηκαν” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αγάπησαν βαθιά την κλασική μουσική και σήμερα γνωρίζουν επιτυχίες σε εγχώριο, αλλά και διεθνές επίπεδο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας το Trio Fortuna και η UYO θα ερμηνεύσουν το έργο “Zlata” για πιάνο τρίο και ορχήστρα του Γιάννη Κονσολάκη, που έχει συνθέσει ειδικά για το Trio Fortuna, και το Τριπλό Κοντσέρτο του Μπετόβεν. Στο δεύτερο μέρος η Underground Youth Orchestra θα ερμηνεύσει την αριστουργηματική 2η Συμφωνία του Μπραμς.
Δευτέρα 29/1 στις 20:30
8€, Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Η Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Άλσος

Η Τάνια Τσανακλίδου έρχεται στο Θέατρο Άλσος από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα με την νέα της παράσταση. Φέρνοντας μαζί τους θησαυρούς της δισκογραφίας της, την απαράμιλλη ερμηνεία της, την γενναιόδωρη σκηνική παρουσία και το μοναδικό ταπεραμέντο της μοιράζεται τη σκηνή του Άλσους με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, Κώστα Νικολόπουλο, Βασίλη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τσεβά. Όλη αυτή η συναρπαστική ομάδα υπόσχεται ένα εξωστρεφές πρόγραμμα με εμβληματικά τραγούδια που αγαπάμε αλλά δεν λέγονται συχνά και δεν τα περιμένουμε.
Κάθε Δευτέρα (έως 19/2) στις 21:00
Α Ζώνη – Πλατεία 35€, Β Ζώνη – Πλατεία 30€, Γ Ζώνη – Πλατεία 25€, Δ Ζώνη – Τραπέζια ή θέσεις εξώστης 15€, Ε Ζώνη – Εξώστης (θέσεις Π.Ο.) 10€, Ζώνη ορθίων – με απλό ποτό 10€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα

4. Οι Λόγος Τιμής τραγουδούν στο σκοτάδι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ανοίγει ξανά η αυλαία των συναυλιών στο σκοτάδι με τους Λόγος Τιμής, προκειμένου να υποστηρίχθεί το έργο των Humanity Greece & Streetlights.  Μετά τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μαρία Παπαγεωργίου, Γιώργο Χατζηπαύλου και Chόres, The Bad Poetry Social Club και τον Απόστολο Ρίζο, για πρώτη φορά “μπαίνει στο παιχνίδι” το Hip Hop με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Tη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το εκρηκτικό συγκρότημα ανεβαίνει στην σκηνή του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να δώσει την “Ψυχή” του στο απόλυτο σκοτάδι. Τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο των Humanity Greece & Streetlights.
Δευτέρα 29 και Τρίτη 30/1 στις 21:00
Προπώληση: 15€, Ταμείο Εισόδου: 17€, ΑμεΑ / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές: 12€ 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Έκθεση

5. Les Toits de Paris: Έκθεση του Εδουάρδου Σακαγιάν στην Γκαλερί Kalfayan

O διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος, Εδουάρδο Σακαγιάν, προσκαλεί τους θεατές να περιηγηθούν στον δικό του μοναδικό ονειρικό κόσμο, μέσα από την έκθεση «Les Toits de Paris», που παρουσιάζεται στη Γκαλερί Kalfayan. Η ζωγραφική του Εδουάρδου Σακαγιάν προκαλεί με την ειλικρίνεια και την ποιητικότητά της. Με το χαρακτηριστικό ζωγραφικό του ιδίωμα το οποίο διερευνά και διαρκώς πειραματίζεται με τα όρια της παραστατικότητας, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος με έδρα στην Αθήνα και το Παρίσι, προσκαλεί τους θεατές να περιηγηθούν στον δικό του μοναδικό ονειρικό κόσμο όπου παρελαύνουν θεατές, κλόουν, οδηγοί αυτοκινήτων και κολυμβητές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του καλλιτέχνη βρίσκεται όπως πάντα η μελέτη του φωτός, γεγονός που αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο και στη νέα σειρά με τίτλο “Les toits de Paris” (Οι Στέγες του Παρισιού) που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην γκαλερί Καλφαγιάν.
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Δευτέρα στις 11:00 – 15:00, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11:00 – 19:00, Σάββατο στις 11:00–15:00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b