MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Photo by Richa Sharma on Unsplash
Monopoli Team

1. Παρουσίαση βιβλίου «Στον Λαβύρινθο. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ» στο Θέατρο Άττις

Εικόνα εξωφύλλου: Μπάρτος Μπιελένια, «Μάουζερ», Βρότσλαβ 2012, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι (φωτο: Johanna Weber)

Η παρουσίαση του βιβλίου «Στον λαβύρινθο: ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ» σε επιμέλεια Frank Raddatz και μετάφραση Γιάννη Καλιφατίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άττις. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Καλιφατίδης (μεταφραστής, μουσικός), Γιώργος Σαμπατακάκης (Αναπληρωτής καθηγητής Θεατρολογίας, Παν. Πατρών), Πηνελόπη Χατζηδημητρίου (Δρ. Θεατρολογίας, διδάσκουσα στο ΑΠΚΥ), Θεόδωρος Τερζόπουλος (σκηνοθέτης). Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Τάσος Δήμας (ηθοποιός), Αγλαϊα Παππά (ηθοποιός), Σάββας Στρούμπος (σκηνοθέτης, ηθοποιός). Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η διεθνής πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, σηματοδοτείται από τις σπουδές του στο Berliner Ensemble από το 1972 έως το 1976. Η γνωριμία του με τον Χάινερ Μύλλερ υπήρξε καθοριστική. Στον Λαβύρινθο: ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί αναζητούν τον πυρήνα του θεάτρου αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ένα παράρτημα 48 αφορισμών σε μορφή διαλόγου για την Τραγωδία και τον μύθο, σκηνοθετικά σκίτσα και σημειώσεις του Θεόδωρου Τερζόπουλου και φωτογραφίες από τις παραστάσεις.»
29/01, 19:30

Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο, Αθήνα

2. Εργαστήρια αφήγησης για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Photo by Dylan Gillis on Unsplash

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια αφήγησης για ενήλικες, με τη συγγραφέα και αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Στα εργαστήρια, διάρκειας 120′, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη τέχνη της αφήγησης και να εκφραστούν δημιουργικά. Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 11:30) στο εργαστήρι «Παραμύθια από το τηλέφωνο-Οι ιστορίες του Τζιάνι Ροντάρι», oι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον σπουδαίο Ιταλό συγγραφέα με την ανεξάντλητη φαντασία και την αστείρευτη εφευρετικότητα και πειραματίζονται στην αφήγηση μικρών, χιουμοριστικών ιστοριών του. *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
29/01, 11:30
ΠΙΟΠ, Βιβλιοθήκη (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος)

3. Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Κόκκινος Απρίλης

Photo by Richa Sharma on Unsplash

Τον Ιανουάριο, η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή. Τη Δευτέρα 29/01, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης, θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, «Κόκκινος Απρίλης» του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Είναι παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2000 στο Περού, και στην πόλη Αγιακούτσο έχουν αρχίσει να συρρέουν πλήθη τουριστών για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο, η πόλη αυτή των Άνδεων, σύμβολο της ειρήνευσης της χώρας μετά την επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων έναντι των ανταρτών του «Φωτεινού Μονοπατιού», σύντομα θα μπει σε έναν νέο κύκλο βίας. Ακρωτηριασμένα πτώματα «πληροφοριοδοτών» κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη και θέτουν υπό αμφισβήτηση το αφήγημα των αρχών για πλήρη επικράτηση επί των ανταρτών. Τις δολοφονίες θα κληθεί να εξιχνιάσει ο Φέλιξ Τσακαλτάνα Σαλντιβάρ, ένας τυπολάτρης αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει πως στην συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται μάλλον έξω από τα νερά του. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. Η Λέσχη Ανάγνωσης απευθύνεται σε ενήλικες. Έως 30 συμμετοχές. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
29/01, 18:30
Πύργος Βιβλίων EBE, ΚΠΙΣΝ

4. Έλληνες Ναυτικοί με τον Κολόμβο και τον Μαγγελάνο: Μια έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες θαλασσοπόρους στο Χολαργό

Η διεθνής έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες θαλασσοπόρους, με τίτλο «Έλληνες Ναυτικοί με τον Κολόμβο και τον Μαγγελάνο», άνοιξε τις πύλες της στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού. Στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού στα βόρεια προάστια θα υπάρχουν περίπου 40 εκθέματα που φωτίζουν πτυχές της ιστορίας των ερευνητικών αποστολών του Κολόμβου και του Μαγγελάνου που είναι άγνωστες στους περισσότερους ανθρώπους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού που βρήκε την ένθερμη στήριξη του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ιδρύματος και συνδυάζει δύο επί μέρους εκθέσεις, μία Ισπανική, για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο και μια Ιταλική, για τον πρώτο περίπλου της Γης από τον Μαγγελάνο, δύο αποστολών που έγιναν για λογαριασμό της Ισπανίας. Η σημασία των αποστολών αυτών για την ιστορία της ανθρωπότητας που αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις εκθέσεις δεν αμφισβητείται. Είναι όμως πολύ λίγο γνωστό ότι στα εγχειρήματα αυτά συμμετείχαν και Έλληνες ναυτικοί, μέλη των πληρωμάτων των δύο αυτών θαλασσοπόρων, μερικοί μάλιστα με σημαντικό έργο στην επιτυχή έκβασή τους. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και 2 Φεβρουαρίου 2024. Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-14:00 & 17:00-20:00
29/01, 09:00-14:00, 17:00-20:00
Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού, οδός Περικλέους 55, Χολαργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b