MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

Θέατρο

Interview, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας «Εμείς» (Χ. Θάνος, Σ. Καψαμπέλη, Χ. Παπαμιχαήλ, Μ. Ζερβού, Σ. Δούβρης, Β. Τουρκομένης) ανεβαίνει από τις 23 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στο Θέατρο Αλκμήνη, από την ομάδα B.A.N.C. σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου. Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι με νούμερο. Τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες στην αρένα αναζήτησης εργασίας (χειρώνακτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτοι εργάτες). Η φωνή αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί. *Παίζουν: Ναταλία Αθανασιάδ, Βασιλική Κούλη, Κατερίνα Μίχου κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 14€, Μειωμένο 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0342 8650.

Κατερίνα Γώγου: Εγώ η Κατερίνα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου, Αλέξανδρου Χούντα στο Ρομάντσο

Η Λίνα Φούντογλου και ο Αλέξανδρος Χούντας εισχωρούν στον κόσμο της Κατερίνας Γώγου μέσα από τη ρηξικέλευθη ποίηση της. Άλλοτε αφηγηματικά ως μακρινοί χρονικά παρατηρητές και άλλοτε σε πρώτο πρόσωπο στο εδώ και το τώρα, ζωντανεύουν μπροστά στο κοινό το πάθος της για ό,τι έγραφε και έπραττε. Μία σύνθεση ποιημάτων από όλες τις ποιητικές συλλογές της Κατερίνας Γώγου, πάντα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με στίχο αυτοαναφορικό, γίνεται πεδίο σύγκρουσης ζωής και θανάτου, έρωτα και εξαρτήσεων, τέχνης και ματαιοδοξίας, ελευθερίας και φυλακής.
Τρίτη 23 και 30 Ιανουαρίου, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 6700 3325.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελία Κράιλινγκ: Συλλογή ιστοριών κάνω, πολύ περισσότερο από στρατηγική καριέρα12.09.2018

Συναυλίες

Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Βλάχος εμφανίζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 23 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα απρογραμμάτιστο αυτοσχέδιο πάρτυ.
Τρίτη 12/12, 23/1, 13/2 | 21:30
Εισιτήριο (όρθιων): 13€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα. Τηλ: 21 0922 6975

«Μήνας της μνήμης και της μουσικής»: Το Ελληνικό Σχέδιο στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο πλαίσιο του «Μήνα της μνήμης και της μουσικής» συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ελληνικό Σχέδιο και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που φέρνει στη σκηνή της Φρυνίχου μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις που τιμούν την μνήμη μεγάλων μορφών του σμυρνέικου και του ρεμπέτικου, αλλά και την μνήμη μεγάλων ποιητών μέσα από πρωτότυπα έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω στην ποίησή τους. Επιπλέον ένα σύνολο από μουσικούς της Καμεράτα θα ερμηνεύσει μια θεατρική σουίτα για ορχήστρα εποχής, βασισμένη σε μουσική του συνθέτη για θεατρικές παραστάσεις. Οι μουσικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Σχεδίου στη Φρυνίχου, ξεκινούν
σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου. Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στους Γιάννη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τούντα. Προλογίζει ο Λάμπρος Λιάβας. Οι Άγνωστοι Θησαυροί του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Παναγιώτη Τούντα Επεξεργασία Ανασύσταση και Ανάδειξη σημειώσεων και χειρόγραφών τους από το Ελληνικό Σχέδιο.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 12€ έως 25€. Προπώληση: more,com
Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #98: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Εκθέσεις

Θεόδωρος Πανταλέων: «Διάλογος Ονείρων» με τον Salvador Dali

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει τα έργα που φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια των  πέντε τελευταίων χρόνων ο αγαπημένος της συνεργάτης και κορυφαίος εκπρόσωπος του Ελληνικού σουρεαλισμού, Θεόδωρος Πανταλέων. Η έκθεση με τίτλο «Θεόδωρος Πανταλέων, διάλογος Ονείρων με τον Salvador Dali» εγκαινιάζεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου (18:00 – 22:00) στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην οδό Σκουφά 5 στο Κολωνάκι, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, καθηγητή Μάνου Στεφανίδη. Πρόκειται για έργα που ο καλλιτέχνης δημιούργησε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και του εγκλεισμού, σαν μια διέξοδο και για τον ίδιο και για τους θεατές του, στο φως, στη μαγεία και στο όνειρο.
Εγκαίνια: Τρίτη 23 Ιανουαρίου 18:00 – 22:00
Διάρκεια: 23/1 – 7/2/2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο:10:30 – 17:30. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:10:30 – 20:30.
Kapopoulos Fine Arts, Σκουφά 5, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673. Ε: [email protected], T: 210 3637652.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όλοι εδώ!»: Αντιστασιακές χειρονομίες καλλιτεχνών ενάντια στη χούντα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b