MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Παρουσιάσεις βιβλίων, χορός και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Photo by Elisa Calvet B. on Unsplash
Monopoli Team

1. Παρουσίαση βιβλίου “Ο τροχός του χρόνου” στον Ιανό

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γκόγκουα, με τίτλο «Ο τροχός του χρόνου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ. Για το βιβλίο “Ο τροχός του χρόνου” θα μιλήσουν οι: Ταμίλα Κουλίεβα, Ηθοποιός – Σκηνοθέτρια, Τζένη Αρσένη, Σκηνοθέτρια-Θεατρολόγος, Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Πέννυ Κροντηρά, Δημοσιογράφος-Πολιτικός Επιστήμονας, Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ. Αναγνώσεις: Ιωάννα Παππά, Ηθοποιός, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηθοποιός, Αγγελική-Σοφία Ξυλινά, Μαθήτρια. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πέννυ Κροντηρά.
22/01, 18:00
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #98: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

2. Η Ιστορία στον Κινηματογράφο / Ο Κινηματογράφος στην Ιστορία: Παρουσίαση βιβλίου στο Eteron

Οι Μωβ Εκδόσεις και το Ινστιτούτο Eteron σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Robert Rosenstone “Η Ιστορία στον Κινηματογράφο / Ο Κινηματογράφος στην Ιστορία” στο Eteron. Το βιβλίο “Η Ιστορία στον Κινηματογράφο / Ο Κινηματογράφος στην Ιστορία” θα παρουσιάσουν οι: Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Μαρία Χάλκου, επίκουρη καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιμελητής της έκδοσης. Θα συντονίσει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας. Το βιβλίο “Η Ιστορία στον Κινηματογράφο / Ο Κινηματογράφος στην Ιστορία” εξετάζει ποιες εικόνες μεταφέρουν στο παρόν οι κινηματογραφικές ταινίες για το χθες και πώς ακριβώς τις μεταφέρουν, αναλύοντας εμβληματικές ταινίες όπως “Η Λίστα του Σίντλερ” του Στίβεν Σπίλμπεργκ, “Ο Οκτώβρης” του Σεργκέι Αϊζενστάιν και “Οι Κόκκινοι” του Γουόρεν Μπίτι καθώς και ταινίες πρόσφατης ιστορίας όπως η “Selma” για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και “Το παιχνίδι της μίμησης” για τον Άλαν Τούρινγκ που αποκωδικοποίησε τη συσκευή Enigma.
22/01, 19:00
Eteron, Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα

3. Μουσικό αφιέρωμα στον Bill Evans στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ο Παντελής Μπενετάτος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Bill Evans, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ο Bill Evans υπήρξε εμβληματική μορφή της jazz και σύγχρονης μουσικής, ο συνθέτης που πάντρεψε την πιανιστική παράδοση της ευρωπαϊκής μουσικής με την αμερικάνικη. Επηρέασε κορυφαίους πιανίστες των δεκαετιών του ‘60 και ‘70 όπως οι Herbie Hancock, Chick Corea, Keith Jarrett. Ένα απάνθισμα της μουσικής του θα ακούσουμε από τον Παντελή Μπενετάτο, καθηγητή τζαζ πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.
22/01, 20:30
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Αίθουσα Συναυλιών, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

4. Experiment B: Χορός και επιστήμη είναι συγκοινωνούντα δοχεία στο νέο εγχείρημα στο Flux Laboratory Athens

Photo Credits: Xenia Tsilochristou

Ο κύκλος των καλλιτεχνικών φιλοξενιών με τίτλο Experiment ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μια απόπειρα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας (artistic residency) για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές. Σκοπός του είναι η διερεύνηση της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνικής πράξης και επιστημονικής έρευνας μέσα από μια εμπειρία που στηρίζεται στη διαδικασία. Στη δεύτερη έκδοση της φιλοξενίας Experiment B το Flux Laboratory Athens προσκάλεσε μέσω ανοιχτού καλέσματος υφιστάμενα συνεργατικά δίδυμα ή ομάδες που περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν/μια χορογράφο και έναν/μια επιστήμονα να υποβάλουν αίτηση με μια ιδέα ή έργο στο οποίο επιθυμούσαν να συνεργαστούν. Η φετινή ομάδα των residents αποτελούμενη από τους Άγγελο Παπαδόπουλο (χορογράφο), Κωνσταντίνο Μπακογιάννη (μεταδιδακτορικό ερευνητή ακουστικής & μουσικής πληροφορικής, τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) και Παγώνα Μπουλμπασάκου (ερμηνεύτρια) ερεύνησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος τον ήχο, τον χωρικό σχεδιασμό, τα διαδραστικά συστήματα και τα εμβυθιστικά περιβάλλοντα μέσω της κοινής εργαλειοθήκης τους. Η επιτόπια, τελική παρουσίαση της έρευνάς τους θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Παλαιολόγου Μπενιζέλου.
22/01, 19:00
Flux Laboratory Athens (Γέροντα 12, Πλάκα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ηθοποιός με σύνδρομο Down στον ηδονικό κόσμο της Ρουκ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b