MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Γυναίκες στο ντιβάνι, της Βούλας Αργυροπούλου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το Θέατρο Αλκμήνη υποδέχεται το έργο «Γυναίκες στο ντιβάνι» της Βούλας Αργυροπούλου, σε σκηνοθεσία Σάκη Τσινιάρου. Τι κάνει μια γυναίκα μάνα; Τι γίνεται όταν της θίγεται το μητρικό της φίλτρο; Πώς επηρεάζεται από τη δική της μητέρα; Πώς αντιδρά στην βία σε ένα παιδί ακόμη κι αν δεν είναι δικό της; Ακόμη κι αν δεν έχει γεννηθεί; Πως καθορίζουν τη ζωή της τα κοινωνικά στερεότυπα; Τρεις διαφορετικές γυναίκες. Τρεις διαφορετικές εξομολογήσεις. Τρεις διαφορετικές οπτικές. Κατά βάθος μια γυναίκα. Η γυναίκα που στον πυρήνα της είναι μάνα. Ανεξάρτητα αν κοινωνικά είναι. Το μητρικό φίλτρο που μας συνδέει όλες ανεξάρτητα από την επιλογή να γίνουμε μάνες. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι του να μπορούμε βιολογικά να τεκνοποιήσουμε. Η επιβίωση μιας γυναίκας σε μια πατριαρχική κοινωνία. Η επιβίωση μιας γυναίκας σε έναν κόσμο γεμάτο κοινωνικά στερεότυπα. Η διαμόρφωση μιας γυναίκας γαλουχημένης σε ένα περιβάλλον συναισθηματικών εκβιασμών. Συναισθηματικής κακοποίησης. Υποταγής. Η έκρηξη και η αντίδραση. Γιατί το μητρικό φίλτρο είναι ένα ένστικτο που δεν τιθασεύεται. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν υποκύπτει σε καθωσπρέπει συμπεριφορές, κι όταν προσβάλλεται, έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Δευτέρα στις 18:30 & Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 13€, Μειωμένο: 9€, Ατέλειες: 5€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα

2. ΝΥΞ, του Γιάννη Νιάρρου στο Θέατρο Σημείο

Γιάννης Νιάρρος, με δύο μουσικούς επί σκηνής, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Κλωνή, αφηγούνται ιστορίες περίεργες, στο Θέατρο Σημείο. Ένα αξεδιάλυτο μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας, ένα συνειρμικό ντόμινο που οδηγεί σε ένα κειμενικό και ηχητικό σύμπαν, βασισμένο σε κείμενα του Πάνου Κουτρουμπούση και του Julio Cortasar. Στην διάρκεια της ημέρας – και περισσότερο της νύχτας – συμβαίνουν γεγονότα που τραβάνε την προσοχή σαν στιγμιαίοι ηλεκτρικοί σπινθήρες και γίνονται αφετηρίες ιστοριών. Ο ιδανικός χώρος για την εξέλιξη και δραματοποίηση αυτών των ιστοριών, το εσωτερικό του κεφαλιού μας. H τελειότερη σκηνή. Πίσω από τη συνηθισμένη πληκτική καθημερινότητα κρύβονται πλάσματα απόκοσμα, κρύβονται άνθρωποι που ζουν αυτοεξόριστοι στις φαντασιώσεις τους, προσκολλημένοι σε έμμονες ιδέες, αφημένοι στωικά στα χέρια τραγικών συμπτώσεων του νου.
Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:00
Γενική είσοδος 18€, μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, 65 και άνω, άνεργοι, Αμεα 16€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ24 (+) παραστάσεις που περιμένουμε το 202412.09.2018

Μουσική

3. «Μήνας της μνήμης και της μουσικής»: Το Ελληνικό Σχέδιο στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο πλαίσιο του «Μήνα της μνήμης και της μουσικής» συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ελληνικό Σχέδιο και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που φέρνει στη σκηνή της Φρυνίχου μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις που τιμούν την μνήμη μεγάλων μορφών του σμυρνέικου και του ρεμπέτικου, αλλά και την μνήμη μεγάλων ποιητών μέσα από πρωτότυπα έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω στην ποίησή τους. Επιπλέον ένα σύνολο από μουσικούς της Καμεράτα θα ερμηνεύσει μια θεατρική σουίτα για ορχήστρα εποχής, βασισμένη σε μουσική του συνθέτη για θεατρικές παραστάσεις. Οι μουσικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Σχεδίου στη Φρυνίχου, ξεκινούν
σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου. Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στους Γιάννη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τούντα. Προλογίζει ο Λάμπρος Λιάβας. Οι Άγνωστοι Θησαυροί του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Παναγιώτη Τούντα Επεξεργασία Ανασύσταση και Ανάδειξη σημειώσεων και χειρόγραφών τους από το Ελληνικό Σχέδιο.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€ έως 25€
Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα

4. Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου

O Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, έχοντας στο πλευρό του και στο τραγούδι την Ιουλία Καραπατάκη. Μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη, αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.
Δευτέρα 22/1 (και κάθε Δευτέρα έως τις 11/3) στις 20:30
Εισιτήριο ορθίων: 15€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

Έκθεση

5. Μυστήριο 190 Μικρές Οθόνες στην Ελευσίνα

Μια προσπάθεια σύνθεσης της μεγάλης εικόνας ενός “μυστηριώδους” χρόνου. Οι τρεις μικρές οθόνες [Μικρή Οθόνη 1: Μυστήρια (ωμά στιγμιότυπα από τις καλλιτεχνικές δράσεις του έτους- τίτλου), Μικρή Οθόνη 2: Μύστες ( αξέχαστες στιγμές συμμετοχής και συνδημιουργίας με τις τοπικές κοινότητες), Μικρή Οθόνη 3: Εκμυστηρεύσεις (εξομολογήσεις σχετικά με την εμπειρία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελευσίνα)] που εμφανίστηκαν στο φουαγιέ του σινέ Ελευσίς, επανεμφανίζονται στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας.
Καθημερινά 10:00 – 17:00 και Σαββατοκύριακο 12:00 – 20:00
Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όλοι εδώ!»: Αντιστασιακές χειρονομίες καλλιτεχνών ενάντια στη χούντα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b