MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 20-21 Ιανουαρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Αντιγόνη 441 +, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα Ρέοντα πρόσωπα παρουσιάζει το «Αντιγόνη 441 +», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μουσική Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Μπουσούνη. Πρόκειται για μία πειραματική προσέγγιση στο έργο του Σοφοκλή με έξι γυναίκες να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους της τραγωδίας -αντρικούς, γυναικείους και τον χορό- σε μια τολμηρή, διττή ανάγνωση, συνδέοντας το δράμα με τις θρησκευτικές του καταβολές, αλλά και με το έντονο πολιτικό του στοιχείο.
Κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15
Από 5€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

2. Θα Ξεχιονίσω Το Σύμπαν: Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η ομάδα Amor Omnia παρουσιάζει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» τη νέα της παράσταση, «Θα Ξεχιονίσω Το Σύμπαν», σε σκηνοθεσία του Αντρέα Μαντά που υπογράφει και το πρωτότυπο κείμενο. Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στην ποίηση και την προσωπικότητα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, με το κείμενο να είναι ευθέως εμπνευσμένο από το ιδιαίτερο ύφος της μεγάλης ποιήτριας, και με αναφορές σε θραύσματα της ποίησής της. Η παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Κυψέλης τον Ιανούαριο του 2024 -μια επιλογή καθόλου τυχαία, αφού στις 21/1 συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της Ρουκ. Την Κατερίνα “ντύνεται” επί σκηνής, μια γυναίκα με σύνδρομο Down, η Χριστίνη Γεωργανά, η οποία επιστρέφει στο συγκεκριμένο θέατρο 18 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, στην περίφημη “Bella Venezia” του Λευτέρη Βογιατζή. Το κείμενο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη, βασισμένα σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής της Ρουκ, ενώ τον ποιητικό λόγο του έργου «αγκαλιάζουν» οι υπέροχες συνθέσεις του Martin Rev των θρυλικών Suicide. Τη δράση πλαισιώνουν διάφορα πρωτότυπα-βίντεο απαγγελίες ποιημάτων της Ρουκ στα Αγγλικά, από τις Rutanya Alda και Arleen Schloss.
Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:30
15€ κανονικό, 10€ ΑμεΑ
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11, Αθήνα

3. Dolorosa, της Μαίης Σεβαστοπούλου στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

«Dolorosa». Μια παράσταση, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Μαίης Σεβαστοπούλου, που ενώνει τρεις γυναίκες, τρεις γενιές, δύο ηπείρους, τρεις θρησκείες. Δύο λαμπερές εστίες Ελληνισμού, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Διαδραματίζεται σε δύο ξεχωριστούς χώρους του «Αγγέλων βήμα», καθένας τους μία ξεχωριστή φωλιά για τις ηρωίδες μας και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μέσα από ζωντανές αναμνήσεις και συγκλονιστικές διηγήσεις, ενωμένες αναπόσπαστα με τα τραγούδια και τις μουσικές από τις βεγγέρες και τα σουαρέ της ξενοιασιάς, τόσο της πατρίδας όσο και της ξενιτιάς που ηχούν ακόμα στα αυτιά τους, οι ηρωίδες ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους, την πολυτέλεια, την χαρά και τα γλέντια αυτών των δύο τόπων, αλλά και την απροσδόκητη λαίλαπα της καταστροφής και του ξεριζωμού.
Κάθε Σάββατο στις 18:30
16€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο)
Αγγέλων Βήμα – Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

4. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο: Μια stand-up comedy παράσταση με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Μέγαρο Μουσικής

Τι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο; Μια παράσταση stand-up comedy για: Τα μοναδικά 15 λεπτά που ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης. Τα παζλ και τους παραδοσιακούς χορούς. Όσα γράφονται μόνο σε post, γιατί αν τα πεις προφορικά θα γεράσεις μόνος. Το σύμπαν που σε βοηθά να βρεις το άλλο σου μισό, 500 μέτρα μακριά από το σπίτι σου. Όσα μαθαίνεις για τους μπαμπάδες στην παιδική χαρά. Τους life coaches και όσους γράφουν στο προφίλ τους “εραστής του φωτός”. Τον τρόπο να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις, αν βρεις ότι είσαι αντιπαθητικός. Τον σωστό και τον λάθος τρόπο να μεγαλώνεις και όλα όσα θα έλεγες στον έφηβο εαυτό σου. Όσους σού λένε αριθμούς και ονόματα μετά το φτέρνισμα, θες δεν θες. Τη σχέση ανάμεσα σε ένα ντικ πικ και την ελεύθερη οικονομία. Αλλά και για όλα εκείνα, μικρά ή μεγάλα, για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε παρότι είναι μπροστά μας, σαν ελέφαντας στο δωμάτιο.
Σάββατο 20/1 στις 21:00
12-27€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Πέτρου Κόκκαλη, Ιλίσια

Συναυλίες

5. Βασίλης Καζούλης, Κίτρινα Ποδήλατα και Αλεξάνδρα Κόνιακ στον Σταυρό του Νότου Club

Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να “φορτίζει τις μπαταρίες του” και να συνεχίζει. Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς ή αλλιώς τα «Κίτρινα Ποδήλατα» όπως διάλεξαν να ονομάσουν το συγκρότημά τους πριν από 23 χρόνια, επιστρατεύουν την ανεξάντλητη σκηνική τους ενέργεια, το χιούμορ τους και τη μοναδική διάδραση τους με το κοινό, διατηρώντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας τους, καθώς και σε επιλεγμένες -πάντοτε με λόγο και αιτία- αναφορές σε εμβληματικά τραγούδια της εγχώριας και ξένης σκηνής, δημιουργώντας ένα δυναμικό rock συναυλιακό live. Η Αλεξάνδρα Κόνιακ τέλος, με την εκρηκτική της παρουσία και τα τραγούδια της υπόσχεται να μας συγκινήσει, να μας ξεσηκώσει αλλά και να μας ταξιδέψει μέσα από αγαπημένες διασκευές. Μια μοναδική σύμπραξη τριών γενεών με κοινή αφετηρία την αγάπη στη μουσική.
Κάθε Σάββατο στις 22:30
14€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

6. Jazz Nights με τους Street Cafe Trio στον Μικρό Κεραμεικό

Οι Jazz βραδιές συνεχίζονται με τους Street Cafe Trio στον Μικρό Κεραμεικό από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 23.00. Αυτή την φορά προσκεκλημένος του τρίο των Alfred Ruci (κιθάρα, φλάουτο), Bledhi Telha (κιθάρα) και Κώστα Αρσένη (διπλό μπάσο) είναι ο Γιώργης Χριστοδούλου. Jazz Standards, Funky, Latin διασκευές, αλλά και κλασικές μπαλάντες, διασκευασμένες από την ιδιαίτερη φωνή του Γιώργη Χριστοδούλου. Με την συμμετοχή και του Σταμάτη Παργινού στο cello για 3 βραδιές και πάντα στο φουαγιέ του Μικρού Κεραμεικού.
Αυστηρά για 45 άτομα.
20 και 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου στις 23:00
12€ γενική είσοδος
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα

Εκθέσεις

7. Aquascaping: Ο Κώστας Εμμανουηλίδης μάς προσκαλεί στον υδάτινο κόσμο του στην Batagianni gallery

Μια σειρά έργων που παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου παρουσιάζει ο εικαστικός Κώστας Εμμανουηλίδης, στη νέα του ατομική έκθεση, «Aquascaping», στην Batagianni gallery. Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία. Εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρoν του είναι η διαδικασία του μικρόκοσμου και ότι αυτός εμπεριέχει. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης εμπνέεται για τα έργα του από διαδικτυακές φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως αφετηρία για την δημιουργία του έργου χωρίς να κάνει μιας οποιασδήποτε χρήση αντιγραφής. Ο εικαστικός επεξεργάζεται τα περισσότερα έργα αυτής της έκθεσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα. Συνυπάρχουν μικρές παρεμβάσεις με αερογράφο, ακρυλικά και μαρκαδόρους.
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 16:00 – 20:00 και Σάββατο: 11:00 – 15:00
Batagianni Gallery, Αντήνορος 17, Παγκράτι

8. Όλοι Εδώ – 50 Χρόνια Δημοκρατία στο ΜοMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Πέτρα, σύρμα, ξύλο, γύψος και κατακόκκινα γαρύφαλλα πλαισιώνουν ένα σύνθημα που παραπέμπει στα συνθήματα της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973 και είναι παράλληλα ο τίτλος της ιστορικής έκθεσης «Όλοι εδώ. 50 χρόνια Δημοκρατία» που οργανώνει το MOMus-Μουσείο Αλεξ Μυλωνά για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα τεσσάρων από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς της μεταπολεμικής περιόδου, του Βλάση Κανιάρη, του Δημήτρη Αληθεινού, της Βάσως Κατράκη και του Α. Τάσσου, έργα των οποίων παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις κατά την περίοδο της χούντας ή αμέσως μετά, ως σύμβολα αντίστασης και εναντίωσης, ελπίδας και δημοκρατίας. Οι τέσσερις εικαστικοί δημιουργοί ήταν “παρόντες” με το έργο τους ως καλλιτεχνική έκφραση, ως “πολιτική” θέση και στάση, συνειδητά και αδιαμεσολάβητα, σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Επιπλέον, το έργο του εικαστικού Γιάννη Παππά, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, παρουσιάζεται αντιστικτικά στην έκθεση, ως μια νέα προσέγγιση απέναντι στη μνήμη και την ιστορία, ως “γέφυρα” ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 – 19:00, Πέμπτη στις 11:00 – 22:00
MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b