MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΥΓΕΙΑ

ΧΑΠ: Δημιουργία του πρώτου ιστότοπου με οδηγίες για άσκηση στο σπίτι για τους ασθενείς

Το 2023, η Chiesi Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, προχώρησε στην υλοποίηση δύο δράσεων που καλύπτουν ανάγκες των ασθενών πέρα από την φαρμακευτική περίθαλψη.

Γυναίκα με το χέρι στο στήθος - χαλαρή αναπνοή
author-image Ελένη Δασκαλάκη

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από απόφραξη των βρόγχων και οδηγεί σε συμπτώματα όπως δύσπνοια, χρόνιο βήχα και χρόνια παραγωγή πτυέλων. Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου είναι ο καπνός του τσιγάρου, αλλά και η έκθεση σε οικιακούς ρύπους ή η ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ η νόσος είναι πιο συχνή σε ενήλικες ασθενείς. Η φυσική δραστηριότητα στους ασθενείς είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων της ΧΑΠ, ωστόσο, λόγω της φύσης της ασθένειας, δεν είναι πάντα εύκολη.

Για να ξεκινήσει το 2024 με μια καλή είδηση στον τομέα της Υγείας ζητήσαμε από τον Ηλία Πυρνοκόκη, Head of Value, Access & External Affairs, Chiesi Hellas να μας εξηγήσει πώς η άσκηση στο σπίτι γίνεται πλέον πιο εφικτή για τους ασθενείς με ΧΑΠ.

Ηλίας Πυρνοκόκης

Κύριε Πυρνοκόκη, σας εύχομαι καλή χρονιά! Κλείνοντας το 2023 και ξεκινώντας το 2024, ποια είναι τα καλά νέα για τους ασθενείς με ΧΑΠ που θα μοιραστείτε μαζί μας;

«Στην Chiesi Hellas, παράλληλα με τη στενή επιχειρηματική δράση μας, δηλαδή την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ως ένας οργανισμός αμοιβαίας ωφέλειας στοχεύουμε στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το 2023, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, προχωρήσαμε στην υλοποίηση δύο εξαιρετικών δράσεων, οι οποίες καλύπτουν ανάγκες πέρα από την φαρμακευτική περίθαλψη. Αφενός, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Επικοινωνία» το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση του πνευμονολόγου στη διαχείριση του εργασιακού στρες και στην καλύτερη επικοινωνία του με τον ασθενή, επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση. Αφετέρου, προχωρήσαμε με το πρόγραμμα «Ζωή με ΧΑΠ». Σε συνεργασία με εξειδικευμένους εργοφυσιολόγους, δημιουργήθηκε ο πρώτος ιστότοπος με οδηγίες για κατ’ οίκον άσκηση (www.zoimehap.gr) που περιλαμβάνει ειδικά βίντεο με αναπνευστικές ασκήσεις, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς και ασκήσεις και οδηγίες για βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας των ασθενών με ΧΑΠ».

Να κλείσουμε αυτή τη σύντομη ενημέρωση με μια ευχή για το 2024;

«Όλοι εμείς στην Chiesi Hellas ευχόμαστε ο νέος χρόνος να φέρει υγεία και ευτυχία. Το 2024 να είναι μια χρονιά αισιοδοξίας και διαρθρωτικών αλλαγών του υγειονομικού μας συστήματος τέτοιων που κανένας συμπολίτης μας σε ανάγκη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση του σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Περισσότερα από The Art of Life