MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Συζητήσεις, βιβλίο και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Photo by Marcos Luiz on Unsplash
Monopoli Team

1. Εθνικό Θέατρο: Δημόσια συζήτηση με θέμα «Καθημερινός σεξισμός»

Ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε πέρσι το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη συνεχίζεται. Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, μια δημόσια συζήτηση με θέμα: «Καθημερινός σεξισμός». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η συγγραφέας, μεταφράστρια και συν-ιδρύτρια του Women on Top Στέλλα Κάσδαγλη, η δραματουργός, μεταφράστρια, πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Έρι Κύργια, η συγγραφέας και ακαδημαϊκός Κάθριν Ράιλι, η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Σοφία Πάσχου, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Σπανού, η ηθοποιός και πρώην Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κ.Θ.Β.Ε. Μαρία Τσιμά και η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Αργυρώ Χιώτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ακαδημαϊκός, Ζέφη Δημαδάμα. Με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
16/01, 19:00
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλες οι μεγάλες συναυλίες που περιμένουμε το 202412.09.2018

2. Τζενίν: Παρουσίαση του βιβλίου της Ετέλ Αντνάν στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει

Με αφορμή τους νέους βομβαρδισμούς της Τζενίν και τα γεγονότα της Γάζας, οι Εκδόσεις Άγρα κυκλοφόρησαν και παρουσιάζουν το συνταρακτικό εκτενές πεζοποίημα της Ετέλ Αντνάν, που γράφτηκε λίγο μετά το 2002, όταν έγιναν οι πρώτοι βομβαρδισμοί της Τζενίν. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σάββας Μχαήλ (συγγραφέας), Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, μεταφραστής του βιβλίου) και η Παλαιστίνια συγγραφέας από την Γάζα, Μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, Salma Shawa (Σάλμα Σάουα). Τη συζήτηση θα προλογίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος. Το κείμενο της Ετέλ Αντνάν θα διαβάσει η ηθοποιός Αγλαϊα Παππά. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μικρή πόλη στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, εμβληματική της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Πεδίο μάχης ήδη από το 1948 στη Νάκμπα (στα αραβικά, καταστροφή), τη βίαιη εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις εστίες τους και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Ιδιαίτερα γνωστή από τη μάχη της Τζενίν το 2002, μετά την αποτυχία των συμφωνιών του Όσλο, στη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα (στα αραβικά, εξέγερση), μια άνιση αλλά ηρωική σύγκρουση, που ο ιστορικός ηγέτης της Φατάχ και της παλαιστινιακής επανάστασης Γιασέρ Αραφάτ ονόμασε “νέα μάχη του Στάλινγκραντ”. Τιμώντας τη μάχη του 2002, υψώθηκε στην Τζενίν παλαιστινιακό μνημείο των νεκρών μαχητών.
16/01, 19:30
Βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα

3. Αθλητικές δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ: Mini Volley

Το Ολυμπιακό άθλημα της Πετοσφαίρισης έρχεται να συμπληρώσει τις αθλητικές δραστηριότητες στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του ΚΠΙΣΝ, με τη μορφή του Mini Volley. Αυτή η επιστροφή συνδέεται με τις αρχές της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της βελτίωσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, όπως η υποδοχή και η ρίψη μπάλας μέσα από την εξάσκηση τριών βασικών χαρακτηριστικών στοιχείων του αθλήματος: α) τη μετωπική πάσα β) τη μανσέτα γ) το σερβίς από κάτω. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών -17.00-18.00, σε παιδιά 4-6 ετών -18.00-19.00, σε παιδιά 7-12 ετών. Έως 8 συμμετοχές ανά ώρα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητα. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
16/01, 17:00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών, ΚΠΙΣΝ

4. Ιωάννα Θεοχάρη: Παρουσίαση του βιβλίου «Μαρμάρινες ψυχές» στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

«Η δύση πάντα πιο δειλή/απ’ την ανατολή θα μένει/κι ας λέμε ο ήλιος βασιλεύει./«Και αύριο μέρα είναι»/σκέφτεται/και άτολμα αποχωρεί.». Η Ιωάννα Θεοχάρη θα βρεθεί στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαρμάρινες ψυχές». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γιάννης Διαμαντόγλου, Συγγραφέας – Ποιητής, Δημήτρης Μπαλτάς, Φιλόλογος – Ποιητής.
16/01, 19:00
Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜολιέρος: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου που άλλαξε για πάντα το θέατρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b