MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Η ερωτική ζωή των ζώων, της Λουκίας Ανάγνου στο ΠΛΥΦΑ

H παράσταση «Η ερωτική ζωή των ζώων», πέντε ξεκαρδιστικές ιστορίες συμπερίληψης με πρωταγωνιστές από όλο το ζωικό βασίλειο, παρουσιάζεται, στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Τζέσικας Κουρτέση και Λουκίας Ανάγνου. Ένα διεμφυλικό σαλιγκάρι, ένα μικρόβιο με σύμπλεγμα κατωτερότητας, ένας χαμαιλέοντας σε αναζήτηση ταυτότητας, μία άλκη κυρίαρχο αρσενικό και ένας σπίνος με καχυποψίες, μας εισάγουν στον θαυμαστό κόσμο των ζώων, διδάσκοντας μας το πόσο σημαντικό είναι να είναι κανείς ο εαυτός του. Ή και όχι. Σε μια προσπάθεια να αποδώσουμε τον κόσμο των ζώων με μια ανθρώπινη ματιά, εισβάλλουμε σε έναν παράλληλο κόσμο όπου οι χαρακτήρες, παρουσιαζόμενοι ως ζώα, ανασταίνουν ανθρώπινες ιστορίες.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65), 10 ευρώ (ατέλεια, ανέργων)
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Μουσική

2. Μουσικοί περίπατοι σε «Τοπία στην ομίχλη» με τους Athens Classical Players

Τις συναυλίες μουσικής δωματίου του προγράμματος «Μουσικοί περίπατοι» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εγκαινιάζουν, για το 2024, οι Athens Classical Players, το δημοφιλές μουσικό σύνολο εγχόρδων που ερμηνεύει χωρίς μαέστρο, παρουσιάζοντας στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τη συναυλία «Τοπία στην ομίχλη», στην οποία θα ερμηνεύσουν έργα ιδιαίτερα απαιτητικά, με ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο των συνόλων εγχόρδων. Το τοπίο στο οποίο θα ταξιδέψουν το κοινό οι μουσικοί της ΚΟΑ τοποθετείται στην Τσεχία της δεκαετίας του 1870, με δύο ρομαντικές συνθέσεις σπουδαίων τσέχων συυνθετών της εποχής, του Λέος Γιάνατσεκ και του Αντονίν Ντβόρζακ, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.
Δευτέρα 8/1 στις 20:30
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

3. Οι Tiger Lillies στο Half Note Jazz Club

Οι Tiger Lillies που λατρεύουν και λατρεύονται από το ελληνικό κοινό, επιστρέφουν στην Αθήνα και στο αγαπημένο τους Half Note Jazz Club, με το ολόφρεσκο νέο project τους “Lessons in Nihilism”, για 8 παραστάσεις έως και τις 15 Ιανουαρίου. Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier Βρετανική cult cabaret και alternative rock μπάντα στην πλήρη της μορφή, φέρνει καινούργια κομμάτια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζει, μαζί με τις πολλές μεγάλες και γνωστές τους επιτυχίες από το παρελθόν μέχρι τις μέρες μας.
8, 12, 13, 14 και 15/1 στις 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

4. Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Παλλάς

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώνουν τις φωνές τους σε μία μοναδική μουσική συνάντηση στο Θέατρο Παλλάς, για 5 μόνο συναυλίες, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η Άλκηστις και ο Γιώργος μετρούν πολλά χρόνια φιλίας, αγάπης και συνύπαρξης στη δισκογραφία, όταν τη δεκαετία του ’80 η Άλκηστις ερμήνευσε μοναδικά το Μάμπο Μπραζιλέϊρο στο δίσκο LATIN. Σήμερα, “Με μια καρδιά”, οι δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές θα συναντηθούν επί σκηνής, παρέα με δέκα δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, με τραγούδια σταθμούς από την τεράστια δισκογραφία τους, αλλά και άλλα σπουδαία τραγούδια που διάλεξαν με ζήλο.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (έως 23/1) 
Διακεκριμένη Ζώνη 80€, Ζώνη Α’ 55€, Ζώνη Β’ 40€, Ζώνη Γ’ 30€, Ζώνη Δ’ 25€, Ζώνη Ε’ 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Έκθεση

5. Φώτης Δανάλης – «εστία-ΖΩ»: Έκθεση ζωγραφικής στο Ιλίου Μέλαθρον

Το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και πολιτιστικού διαλόγου, παρουσιάζει την περιοδική έκθεση με έργα του εικαστικού Φώτη Δανάλη, με τίτλο «εστία-ΖΩ». Τα έργα του Φώτη Δανάλη, τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.
Καθημερινά εκτός Τρίτης στις 08:30 – 15:30
Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b