MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιανουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Patroklos_Skafidas
Monopoli Team

Θέατρο

Ο Πατέρας, του Φλοριάν Ζελέρ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Ελένη Σκότη παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο το δημοφιλές έργο του Φλοριάν Ζελέρ, «O Πατέρας». Ένα ασφυκτικό δράμα το οποίο πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, που θα δοκιμαστούν και θα επαναπροσδιοριστούν όταν ο πατέρας θα νοσήσει από Αλτσχάιμερ. Ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά πρωταγωνιστούν στο αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα με τέσσερις αξιόλογους ηθοποιούς να ολοκληρώνουν τον θίασο: τον Αλέξανδρο Κωχ, τη Λίλη Τσεσματζόγλου, τον Κωνσταντίνο Σειραδάκη, και την Καλλιόπη Παναγιωτίδου.
Παραστάσεις:  Τετάρτη στις 18:15, Πέμπτη στις 21:00, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0346 4380.

Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός Νένα Μεντή.  Το έργο διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και αποτελεί τη θεατρική διασκευή ενός μικρού θεατρικού διηγήματος, με τον ομώνυμο τίτλο. Στην άλλοτε αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων, μόνο η γριά Βαλέραινα γνωρίζει τη συνταγή που γιατρεύει μια αρρώστια των ματιών. Έχει ορκιστεί ότι θα την κρατήσει μυστική και θα παρέχει το φάρμακο αφιλοκερδώς σε όποιον το έχει ανάγκη. Η φτώχεια όμως έρχεται να κλονίσει την οικογένεια και να δοκιμάσει τη στάση των ηρώων απέναντι στο χρήμα και τις ηθικές αξίες. *Παίζουν: Νένα Μεντή, Νίκος Νίκας, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος κ.α.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00.
Εισιτήρια: VIP: 50€, Ζώνη Α: 40€, Ζώνη Β: 30€, Ζώνη Γ: 25€, Ζώνη Δ: 25€, Πλαϊνές Θέσεις: 14€, Θεωρείο Α: 14€, Θεωρείο Β: 12€. Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους έως 26 ετών & ανέργους. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) και οικογενειακά εισιτήρια. Προπώληση: hellenic-cosmos.gr
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. Ε: [email protected]

Μαντάμ Μποβαρί, του Γκυστάβ Φλομπέρ στο Θέατρο Αποθήκη

Η «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκυστάβ Φλομπέρ, σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία της Λιλής Μελεμέ παρουσιάζεταιστο θέατρο Αποθήκη. Η Μαντάμ Μποβαρυ είναι η ιστορία της Εμμας, μιας νέας κοπέλας από την επαρχία, που ονειρεύεται διακαώς την απόδραση της από την μίζερη καθημερινότητα που την περιτριγυρίζει, αναζητώντας τις έντονες συγκινήσεις και τις συναισθηματική εξάρσεις που περιγράφονται στα ρομαντικά μυθιστορήματα που διαβάζει. Ο γάμος της με τον Σαρλ Μποβαρί, έναν αφοσιωμένο και χαμηλών τόνων επαρχιακό γιατρό που την αγαπά πραγματικά, σύντομα αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά ιδανικός, βυθίζοντας την Εμμα ακόμα περισσότερο στην πλήξη και την απόγνωση. Παγιδευμένη σ’ ένα μικροαστικό και μίζερο περιβάλλον, γεμάτο συντηρητικές προκαταλήψεις, απομονωμένη σ έναν κόσμο φτιαγμένο από άντρες για άντρες, η Έμμα αρνείται να υποταχθεί και να επαληθεύσει τον διακοσμητικό ρόλο που έχουν προδιαγράψει οι άλλοι γι΄ αυτήν και αναζητά καταφύγιο στις χίμαιρές της.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου. Δευτέρα στις 20.00, Τρίτη στις 20:00, Σάββατο στις 17:30 και Κυριακή στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, Αθήνα. Τηλ: Τηλ: 210-3253153.

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, του Ματέι Βίζνιεκ στο Θέατρο Μπέλλος

H ομάδα The Young Quill παρουσιάζει το έργο του Ματέι Βίζνιεκ, «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πλαίσιο που όλα μοιάζουν να είναι φάλτσα, διαδραματίζεται μια απόλυτα ρεαλιστική ιστορία ενός οποιουδήποτε πολέμου του τώρα, του τότε ή του μετά. Ο συγγραφέας εμπνέεται από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μέσα από το έργο του, δίνει χώρο στην ανθρώπινη ψυχή να πενθήσει την ύπαρξη της που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαθεί, αν «ο ισχυρός» το θελήσει. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βάρθης, Τάσος Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελίζα Σκολίδη.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων). Προπώληση: more.com
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη, τηλ: 6948230899.

Όταν Πέθανα, του Λάκη Λαζόπουλου στο Θέατρο Βέμπο

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο Βέμπο, με τη νέα του μεταφυσική κωμωδία, με τίτλο «Όταν Πέθανα», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έρχεται για να λύσει τον χρησμό…Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του και έτσι στα τριήμερα του, τους περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Τι έγινε κι αυτός πήδηξε από τον 6ο όροφο του ψυχιατρείου μαζί με το κούφωμα;Τι έχει να του πει ο κολλητός του; Η μάνα του; Η δεύτερη γυναίκα του; Η γκόμενα του; Η καθαρίστρια; Ο αδερφός του; Ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή Μπορούν να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο; Σε ρόλο εκπληξη ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης, στον πρώτο του ρόλο στο θέατρο, σ’ αυτόν του ψυχιάτρου.
Σαβ, 6/1/24 18:00 και 21:00, Κυρ, 7/1/24 19:00  *δείτε τις υπόλοιπες μέρες και ώρες παραστάσεων εδώ. 
Από 15€
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «H καρδιά του Σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός12.09.2018

Συναυλίες

Οι Gadjo Dilo στο Gazarte Roof Stage

Oι Gadjo Dilo, πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια, το Gazarte Roof Stage. O ιδιαίτερος ήχος των Dadjo Dilo, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται, και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.
Σάββατο 6/7, 21:45
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0346 0347.

O George Zervos στο FAUST Bar-Theatre-Arts

Ο rock n’ roll performer George Zervos, ανεβαίνει στη σκηνή του Faust με την ασταμάτητη μπάντα του, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Ηλεκτρικά riffs και καταιγιστικοί ρυθμοί, σε ένα set όπου το rock ‘n’ roll του βασιλιά Elvis Presley και ο rockabilly ήχος των Stray Cats, συναντούν τα θρυλικά pop και garage τραγούδια των 60’s, ενώ φυσικά δεν θα λείψει και μοναδικό original υλικό του George Zervos.
Σάββατο 6/1, 21:30
Είσοδος: 8€. Κρατήσεις: 2103234095.
FAUST Bar-Theatre-Arts, Αθηναΐδος 12, Αθήνα. Τηλ: 21 0323 4095.

Τα τραγούδια της Κυριακής: Νεφέλη Φασούλη, Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου στο Gazarte Roof Stage

Τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, ο Γιάννης Διονυσίου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου και η Νεφέλη Φασούλη συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και μας καλούν να ζήσουμε όλοι μαζί, κυριακάτικα γλέντια με τα τραγούδια του ρεπό, της χαράς και της τεμπελιάς. Κυριακή. Η μέρα του ρεπό, του κοινού ελεύθερου χρόνου και της συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα, για να κυλήσει όλη η εβδομάδα. Η μέρα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στο λαϊκό τραγούδι και δημιούργησε μια μεγάλη δεξαμενή με τα τραγούδια της εργασίας, του καημού αλλά και της κοινής χαράς εκφράζοντας τις στιγμές, τα όνειρα και τις αγωνίες των καθημερινών ανθρώπων.
Κυριακή 7/1 και 14/1, 21:00.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0346 0347.

Οι Tiger Lillies φέρνουν το νέο project τους στο Half Note

Οι απολαυστικοί και πάντα ευρηματικοί Tiger Lillies επιστρέφουν στην Αθήνα και στο αγαπημένο τους Half Note Jazz Club, με το ολόφρεσκο νέο project τους “Lessons in Nihilism”, για 8 παραστάσεις, 5-8 και 12-15 Ιανουαρίου. Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier, βρετανική cult cabaret και alternative rock μπάντα στην πλήρη της μορφή, φέρνει καινούργια κομμάτια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζει, μαζί με τις πολλές μεγάλες και γνωστές τους επιτυχίες από το παρελθόν μέχρι τις μέρες μας.
Από Παρασκευή 5 Ιανουαρίου μέχρι Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22:30, Κυριακή & Δευτέρα 21:30. 
Τιμές εισιτηρίων: από 20€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0921 3310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTα τραγούδια της Κυριακής: Νεφέλη Φασούλη, Γιάννης Διονυσίου, Γιάννης Παπαγεωργίου στήνουν λαϊκό γλέντι στο Gazarte Roof Stage12.09.2018

Εκθέσεις

«Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας, τη μάχη της Χαιρώνειας που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου, προσεγγίζει η νέα έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 και εντάσσεται στη νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων «Ιστορίες Ανθρώπων» και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Σταθάτου και στην Πτέρυγα Νεοφύτου Δούκα, υπό την επιμέλεια των Επιστημονικών Διευθυντών του Μουσείου Δρων Παναγιώτη Ιωσήφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας, και Ιωάννη Φάππα, Επίκουρου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση τονίζει τη σημασία που είχε η μάχη της Χαιρώνειας κατά την αρχαιότητα στη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο, εποχή κατά την οποία ο ελληνικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει για αιώνες και θα θέσει τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε Δυτικός κόσμος. περιλαμβάνει 240 αρχαιότητες και ιστορικά τεκμήρια προερχόμενα από 27 Μουσεία και Ιδρύματα του εσωτερικού και τέσσερις ιδιωτικές συλλογές, πολλά εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά. Παρουσιάζονται επίσης δύο μαρμάρινες προτομές από το Μουσείο Chiaramonti του Βατικανού ενώ μεγάλος «Απρόσμενος Επισκέπτης» είναι το έργο «Μέγας Αλέξανδρος» (1981) του Andy Warhol από το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Δευτέρα, Τετάρτη έως Σάββατο: 10:00 – 17:00, Πέμπτη: 10:00 – 20:00, Κυριακή: 11:00 – 17:00
15€ & 12€ μειωμένο * Εισιτήριο ξενάγησης: 18€ (15€ μειωμένο)
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστική περιδιάβαση σε μουσεία και εκθέσεις: 20+1 προτάσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b