MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 του κορωνοϊού

Η παραλλαγή JN.1 covid είχε ταχεία εξάπλωση τον Δεκέμβριο του ’23 και πλέον έχει γίνει το πιο κοινό στέλεχος του ιού στις ΗΠΑ.

Photo by Mufid Majnun on Unsplash
Photo by Mufid Majnun on Unsplash
Monopoli Team

Η παραλλαγή JN.1 covid είχε ταχεία εξάπλωση μέσα στον Δεκέμβριο του 2023 και πλέον έχει γίνει το πιο κοινό στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων και σε μικρότερο βαθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα JN.1 αυξάνονται, επίσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, στην Κίνα και την Ινδία, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη και ο γιατρός Γιάννης Ντάνασης συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αγγελική Ξυνού ανοίγει ένα ζωγραφικό “παράθυρο” στις σκηνές του κόσμου12.09.2018

Οι διεθνείς υγειονομικές αρχές επισημαίνουν πως δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν οι λοιμώξεις από τη JN.1 προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα από άλλες παραλλαγές, με το CDC να σημειώνει ότι «οι τύποι συμπτωμάτων και το πόσο σοβαρά είναι συνήθως εξαρτώνται περισσότερο από την ανοσία και τη γενική υγεία ενός ατόμου παρά από ποια παραλλαγή προκαλεί τη μόλυνση».

Τα συμπτώματα

Σύμφωνα με το CDC, στα συμπτώματα αυτής της υποπαραλλαγής περιλαμβάνονται: Βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, πυρετός, απώλεια γεύσης και όσφρησης, καταρροή ή ρινικό μπούκωμα, κόπωση, εγκεφαλική θόλωση «brain fog», δύσπνοια και ελαφρά γαστρεντερικά συμπτώματα (στομαχικές διαταραχές, ελαφρά διάρροια).

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ποδαρικό με θρίλερ12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b