MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου για το 2023

Ο OAG δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τη λίστα του με τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια.

Monopoli Team

Επίσημος Οδηγός Αερογραμμών (OAG), δημοσίευσε όπως κάθε χρόνο τη λίστα του με τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου για το 2023, με τα μισά από αυτά να βρίσκονται αναμενόμενα στις ΗΠΑ.

Με βάση τη συνολική χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών εσωτερικού και εξωτερικού, η OAG έστεψε το Διεθνές Αεροδρόμιο Atlanta Hartsfield-Jackson ή ATL, ως το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο για φέτος, με περίπου 62,2 κλεισμένες θέσεις και 5,13 εκατομμύρια θέσεις μόνο μέσα στον Δεκέμβριο, όπως γράφει το Business Insider.

1. Atlanta Hartsfield-Jackson International

Τα αποτελέσματα δεν πρέπει να προκαλούν σοκ, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Τζόρτζια κερδίζει τον τίτλο κάθε χρόνο από το 1998, εκτός από το 2020 όταν το διεθνές αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun της Κίνας to εκθρόνισε για λίγο εν μέσω του πυρετού επιστροφών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Τα άλλα εννέα αεροδρόμια εκτείνονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία και αντιπροσωπεύουν συνολικά 500 εκατομμύρια θέσεις που γέμισαν οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του οδηγού.

2. Dubai International

Το Ντουμπάι, γνωστό ως DXB, είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί τεράστιο κόμβο για τον γιγάντιο στόλο αεροσκαφών της Emirates. Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράλληλα με το Dubai World Central, το οποίο σήμερα εκτελεί ορισμένες εμπορικές πτήσεις. Η διοίκησή του έχει σχέδια για να γίνει κάποτε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Θέσεις: 56,5 εκατομμύρια
Κατάταξη το 2022: 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBillie Eilish: Θεωρείται η μπαλάντα της «What Was I Made For?» το καλύτερο τραγούδι του 2023;12.09.2018

4. London Heathrow

Το London Heathrow, μοιράζεται τους ουρανούς με πέντε άλλα αεροδρόμια στην περιοχή του ευρύτερου Λονδίνου: τα London City, London Gatwick, London Luton, London Stansted και London Southend, συναποτελώντας το πιο πολυσύχναστο σύμπλεγμα αστικών αεροδρομίων στον κόσμο με βάση τον αριθμό των επιβατών.

Θέσεις: 49,4 εκατομμύρια
Κατάταξη το 2022: 7

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b