MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 16-17 Δεκεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο

Την τραγωδία του «Βασιλιάς Ληρ», το πιο «σκοτεινό» έργο της σαιξπηρικής δραματουργίας, παρουσιάζει, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς. Το έργο ακολουθεί το ταξίδι του Ληρ προς το σκοτάδι, την εσωτερική ερημιά και την τρέλα, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να μοιράσει την επικράτειά του στις τρεις κόρες του. Η τραγωδία που θα ξετυλιχτεί δεν θα αφήσει αλώβητο κανέναν από τους ήρωες. Γραμμένο το 1608, το πιο σκοτεινό έργο της σαιξπηρικής δραματουργίας πραγματεύεται μεταξύ άλλων το ζήτημα της εξουσίας και της φθοράς που επιφέρει η απώλειά της και την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων. Με πολύτιμο αρωγό μια πολυεπίπεδη σκηνογραφία που επεκτείνεται ως τα έγκατα του κτηρίου Τσίλλερ και εγκολπώνει την τέχνη του κινηματογράφου με εκτεταμένη χρήση live video, ο σκηνοθέτης μάς παρασύρει σε μια καταβύθιση στον εγκέφαλο του Ληρ, ενός άντρα που παρέδωσε επιπόλαια την πρωτοκαθεδρία του, ενός παιδιού που ψάχνει μάταια να επανενωθεί με τη μητέρα, του σκληροτράχηλου πατριάρχη – θεματοφύλακα ενός άκαμπτου κώδικα που δεν διαφέρει από εκείνον μιας εγκληματικής οργάνωσης.
Αναλυτικά οι μέρες και οι ώρες των παραστάσεων εδώ.
5-25€
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2. Ο Γλάρος, από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο Θέατρο Άττις Ο Γλάρος, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Η παράσταση «Ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος. Για τις ανάγκες της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση του έργου από τα ρωσικά την οποία υπογράφει ο Δαυίδ Μαλτέζε. Η παράσταση τιμήθηκε από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών με το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024 καθώς και με το Βραβείο Νέας Ηθοποιού στην Άννα Μαρκά Μπονισέλ.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
1-15€
Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο 

3. Εγώ, Εγώ… κι Εγώ, του Florian Zeller στο Θέατρο Αλάμπρα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία «Εγώ Εγώ… κι Εγώ» του Florian Zeller, με τους Φάνη Μουρατίδη και την Εβελίνα Παπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Ο Μισέλ, ένας ώριμος άντρας, πετυχημένος επαγγελματίας, συνειδητοποιεί – μέσα από απανωτές κωμικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές – ότι η ζωή του όλη είναι μια απάτη, αλλά και μια αυταπάτη. Μέσα από συνεχείς ανατροπές και σουρεαλιστικές καταστάσεις, το έργο αντανακλά τις δυσκολίες στην ουσιαστική επικοινωνία μας με τους άλλους. Πού τελειώνει το ψέμα της ζωής και πού αρχίζει – αν αρχίζει – η αλήθεια; Τι ξέρουμε πραγματικά για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας; Υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης εκτός από το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στο μικρό μας «εγώ, εγώ κι εγώ»; Και το γέλιο, που το προσφέρει απλόχερα αυτή η κωμωδία, άραγε μας βοηθάει να το κατανοήσουμε;
Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Από 17€
Θέατρο Αλάμπρα, Στουρνάρη 53, Εξάρχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σάββας Στρούμπος στην πρώτη συνάντηση του με τον Τσέχωφ12.09.2018

Συναυλίες

4. Kadebostany στο Fuzz

Οι Kadebostany – το project του Ελβετού dj/παραγωγού/συνθέτη Guillaume de Kadebostany aka Πρόεδρου Kadebostan, που έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό με πάθος αντίστοιχο της ιδιοσυγκρασίας του ανορθόδοξα γοητευτικού δημιουργού – έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας για το νέο τους άλμπουμ.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 21:00
Προπώληση: 28€, Ταμείο: 32€
Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

5. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον Σταυρό του Νότου

Λίγο πριν «κλείσει» 30 χρόνια στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στην Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου και μάς καλεί να θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του, γνωστά, διαχρονικά τραγούδια του, αλλά και πιο προσωπικά, κάποια σε ρυθμούς ροκ και κάποια σε πιο παραδοσιακούς.
Από Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο στις 21:30
15€
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Party

6. Pepper Xmas Party στο Gazarte

Το θρυλικό 3όροφο πάρτι του Pepper 96.6 έρχεται να μάς ξεσηκώσει για μια ακόμη χρονιά! Live Acts: Wedding Singers, Hermaphrodite’s Child. Dj sets: Pan Pan. Dim Zachv. Και οι παραγωγοί του Pepper 96.6: Thodoris Vamvakaris & Takis Giannoutsos, Lefteris Kefalas, Cosmas Develegas. Dimitris Lemonidis, Kostas Papazetis, Dj Spector.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 21:00
Προπώληση: 8€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

Ελδηλώσεις

7. Λήξη: Έναρξη, μια τελετή: Γιορτή και απολογισμός στην Ελευσίνα

Η χρονιά του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της με ένα εορταστικό Σαββατοκύριακο γεμάτο με ανεπανάληπτες δράσεις, έργα και εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που εγκαινιάζουν την Έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό. Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχοντας πετύχει ένα μικρό θαύμα στην πόλη της Ελευσίνας –μία από τις μικρότερες πόλεις που έχουν φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό– γιορτάζει την ολοκλήρωση της επίσημης χρονιάς του τίτλου με μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Εκθέσεις

8. Ink and Stone: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη μάς προσκαλεί στην νέα ομαδική έκθεση με τίτλο, «Ink and Stone», όπου ξεδιπλώνεται ο διαχρονικός διάλογος μεταξύ γλυπτικής και σχεδίου. Η έκθεση συγκεντρώνει μια συλλογή από εικαστικές αναφορές που εξετάζουν τη γλώσσα του σχεδίου και της γλυπτικής ως αλληλένδετες, ή ως παράλληλες. Η στενή σχέση μεταξύ σχεδίου και γλυπτού γεφυρώνει αιώνες καλλιτεχνικής παράδοσης. Στο «Ink and Stone» αυτό παρουσιάζεται μέσα από την σύμπλεξη σύγχρονων καλλιτεχνών, με ιστορικά έργα από τη συλλογή της γκαλερί Ζουμπουλάκη. Έργα που αλληλοσυμπληρώνονται και αντιπαραβάλλονται, απευθύνονται τόσο στην απτική, όσο και στην οπτική διάσταση που εμπεριέχεται στον κοινό χώρο μεταξύ των πεδίων του σχεδίου και της γλυπτικής· αποκαλύπτουν έτσι ενδιάμεσους, διαλεκτικούς χώρους, δημιουργώντας ένα πλαίσιο όπου το απτικό και το αιθέριο συγκλίνουν. Τα σχέδια που καταλαμβάνουν τους τοίχους της γκαλερί, αποτυπώνουν είτε φευγαλέες στιγμές έμπνευσης, είτε σχολαστικές μελέτες που προσφέρουν κρυφές ματιές στην καλλιτεχνική διαδικασία, φανερώνοντας τη γένεση των ιδεών που τελικά παίρνουν μορφή μέσα από την μεταμόρφωση της αδρανούς ύλης σε γλυπτικές αφηγήσεις. Τα γλυπτά που παρουσιάζονται, ενσωματώνουν κλασικές δομές και παραδοσιακά στοιχεία, όπως το μάρμαρο και ο πηλός, αλλά και σύγχρονες τεχνικές, όπως τα found objects (αντικείμενα που βρέθηκαν), το τσιμέντο και ο γραφίτης. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Κωστής Βελώνης, Μαρίνα Γκενάντιεβα, Γιώργος Γυπαράκης, Θωμάς Διώτης, Στεφ Καμάρης, Μαρίνα Καρέλλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Άννα Λάσκαρη, Γιάννης Μόραλης, Νίκος Μόσχος, Αλίκη Παλάσκα, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Νίκος Σαρλής, Νίκος Τρανός, Δέσποινα Φλέσσα, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Melina Mosland, CHRYSSA, Takis Επιμέλεια: Γεωργία Λιάπη
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 -20:00, Τετάρτη και Σάββατο 11:00 –15:00
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b