MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος, μουσική και τραγούδι στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Photo by Noom Peerapong on Unsplash
Monopoli Team

1. Προβολή ντοκιμαντέρ “Τα Σημάδια του Ουρανού” στο Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο “Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ”, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ώρα 18:30) προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Τα Σημάδια του Ουρανού” (Whispers of the Sky, Ελλάδα, 2016), σε σενάριο-σκηνοθεσία Μάρως Αναστοπούλου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια.
11/12, 18:30
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Αλέξανδρος Διαμαντής και η Ιωάννα Μακρή κάνουν τον “Γλάρο” του Τσέχωφ… οικογενειακή υπόθεση12.09.2018

2. Une bouche aimée”: Ζωντανή μουσική και κινηματογραφικά αριστουργήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

“Une bouche aimée”: μια παράσταση από τη σειρά “Οn screen On stage”, που συνδυάζει κινηματογραφικά αριστουργήματα με μεγάλες στιγμές της όπερας. Στη σειρά αυτή παρουσιάζεται ένα μέρος ζωντανής μουσικής και ακολουθεί η προβολή μιας ολόκληρης ταινίας, της Vivre Sa Vie που συνδέεται με το μουσικό κείμενο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν μια θεματική και νοηματική ενότητα. Από τις αναπολήσεις μιας Ρωσίδας εμιγκρέ στο Παρίσι τη δεκαετία του ’60 και από τις Romances των Rachmaninoff και Βοttesini, στην ταινία “Vivre sa vie” του Jean-Luc Godard. Aπό τη συγκινητική ερμηνεία της Viktoria Maifatova, στην ηρωίδα της ταινίας, Αnna Karina.
11/12, 20:30
Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

3. Εκδήλωση “Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός” στο Gazarte

Η ΕΔΕΜ “Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής”, πιστή στην αποστολή της για την ανάδειξη και υποστήριξη διαχρονικά του ελληνικού τραγουδιού και των δημιουργών του, διοργανώνει μία ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση με θέμα “Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός”, η οποία θα λάβει χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι), στις 19:00. Σε αυτήν την εκδήλωση – αφιέρωμα στη συνδετική δύναμη της μουσικής, διάρκειας δύο ωρών, δύο σπουδαίοι εισηγητές ξεδιπλώνουν τις σκέψεις και τη γνώση τους γύρω από τον ιδιαίτερο ρόλο του τραγουδιού στη σύγχρονη κοινωνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ως μέσου ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.
11/12, 19:00
Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο στοίχημα Αρβανίτη – Λιβαθινού: Ένας «Ληρ» δωματίου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b