MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Ο Bryan Adams στο ΟΑΚΑ

Greeks wanna rock! Με αυτήν τη φράση υποδέχτηκε το ελληνικό κοινό τον Καναδό ροκ σταρ πριν 4 χρόνια σε μια μεγαλειώδη συναυλία που δεν ξέχασε κανείς από όσους ήταν εκεί εκείνο το βράδυ. Και ακριβώς 4 χρόνια μετά, ο Bryan Adams, ο τραγουδιστής και songwriter που θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς rocker στον κόσμο, επιστρέφει στην χώρα μας για δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απίστευτη δυναμική της φωνής του και η ερμηνεία του, η ενέργεια και η εκρηκτική σκηνική παρουσία του – όλοι όσοι τον έχουν δει live μιλούν για το performance του και τις διαρκείς αλλαγές κιθάρας που κάνει τα μάτια να μην ξεκολλούν από πάνω του – εξακολουθούν να ξεσηκώνουν το κοινό πάνω από 40 χρόνια.
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Oι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Έναρξη στις 21:00.
49-99€
ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

2. Οι Yellow Eyes για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο An Club

H αμερικανική μπάντα που άφησε άφωνη ολόκληρη την underground σκηνή με 5 κορυφαίους δίσκους την προηγούμενη δεκαετία που ήδη θεωρούνται ως διαμάντια του black metal, θα παρουσιαστεί μπροστά στο αθηναϊκό κοινό, απόψε στο An Club, σε μια μοναδική εμφάνιση που οι φίλοι του σκληρού ήχου θα μνημονεύουν για μια ζωή. Οι Yellow Eyes μας επισκέπτονται, αφού έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία τους δουλειά, το Master’s Murmur album, που θα βρίσκεται στις λίστες με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Την συναυλία θα ανοίξουν δύο από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες του ελληνικού black metal, οι Kevel μαζί με τους Nefarious Spirit.
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:30
15-17€
An Club, Σολωμού 13, Αθήνα

3. Timelash / Monopoly Child Star Searchers / Stylianos Ou στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τρία σετ ηλεκτρονικού και πειραματικού ήχου από τους Timelash (Χιλή/ΗΠΑ), Monopoly Child Star Searchers (ΗΠΑ) και Stylianos Ou (Ελλάδα). Βασισμένο στην χρήση ψηφιακών synthesizers, samplers, φλογέρας, percussion pads και ηχητικών εφέ, το Timelash είναι το ντουέτο που δημιούργησαν ο Embassador Dulgoon, κατά κόσμον Nicolás Carcavilla, και ο Grant Corum. Αναμειγνύοντας πρωτόγονα και φουτουριστικά στοιχεία, η μουσική τους εντάσσεται στο ρεύμα του “ρετροφουτουρισμού” και στο ΚΕΤ έρχονται για να παρουσιάσουν το τελευταίο τους άλμπουμ, “Feral Lands & Forbidden Cities”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. O Spencer Clark (aka Monopoly Child Star Searchers) άρχισε να ασχολείται με τη μουσική πριν από είκοσι χρόνια. Με τον James Ferraro, ίδρυσε το ντουέτο The Skaters, που άφησε ηχηρό αποτύπωμα στην αμερικανική noise σκηνή της δεκαετίας του ’90. Ο Spencer Clark υιοθέτησε στη συνέχεια διάφορα monickers (Black Joker, Vodka Soap, Monopoly Child), δημιουργώντας μια μουσική που περιγράφηκε από τον μουσικό κριτικό David Keenan, στο περιοδικό The Wire, ως “hypnagogic pop”. Ο Στέλιος Παπαγρηγορίου (aka Stylianos Ou) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, εικαστικός και sound artist. Οι διαφορετικές ικανότητές του βρίσκονται σε συνεχή συνομιλία: χρησιμοποιεί τη ζωγραφική, την γλυπτική, τις εγκαταστάσεις, το λογοτεχνικό κείμενο, τον ήχο, το ψηφιακό βίντεο. Το έργο του περιστρέφεται γύρω από το θέμα της ανθρώπινης μορφής και των παραμορφώσεων που μπορεί να υποστεί.
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:00
10€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Θεατρικές παραστάσεις

4. Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες, του Tiago Rodrigues στη Στέγη

Τα μέλη μιας οικογένειας στη νότια Πορτογαλία έχουν την παράδοξη παράδοση, μία φορά τον χρόνο, να εγκαταλείπουν την κανονική ζωή τους για να σκοτώσουν έναν φασίστα. Το δυστοπικό θεατρικό έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν, Tiago Rodrigues, με τίτλο «Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες», που παρουσιάζεται έως τις 8 Δεκεμβρίου 2023, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θίγει το φλέγον θέμα της εποχής: Τι σημαίνει φασισμός; * Κατάλληλο για 16+ ετών. 
Τρίτη έως Παρασκευή στις 20:30
5-38€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

5. Κακούργα Πεθερά, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Πόρτα

Η «Κακούργα Πεθερά», το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη, εμπνευσμένο από ένα διάσημο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. H Νεφέλη Μαϊστράλη, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», εμπνέεται, συγκεκριμένα, από το Έγκλημα της Χαροκόπου ή Έγκλημα του αιώνα, όπως το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της εποχής, αλλά και από το ομώνυμο τραγούδι του 1931 του Ιάκωβου Μοντανάρη και φτιάχνει ένα έργο που επιχειρεί να φωτίσει την οριακή ψυχολογία των ανθρώπων που καταφεύγουν στη βία, έχοντας υπάρξει προηγουμένως οι ίδιοι θύματά της.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15-18€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

Εκθέσεις

6. Παύλος Σάμιος – Ζωή στην τέχνη: Έκθεση στον χώρο τέχνης artworx

Με μια διαφορετική έκθεση, που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, που συνοδεύονται από μια ομάδα πολλαπλών συνθέσεων μοναδικής πνοής, που διατρέχουν όλη την πορεία του αλησμόνητου ζωγράφου, με τίτλο «Ζωή στην τέχνη», καλωσορίζει τα Χριστούγεννα και τις γιορτές το artworx στην Κηφισιά. Το εργαστήριο του καλλιτέχνη αποκτά νέα ζωή, καθώς έργα που δεν έγιναν μεν στο καβαλέτο, αλλά φέρουν τον αέρα και το πνεύμα της τέχνης του αγαπημένου ζωγράφου, παίρνουν τη θέση του στο artworx και αποτελούν μοναδικές προτάσεις δώρων για τις φετινές γιορτές. Μεταξοτυπίες υψηλής ποιότητας, μικρής αρίθμησης, επιτράπεζια πλέζιγκλας με τα αγαπημένα ερωτικά θέματα του Παύλου Σάμιου, μικρογλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα και μαντήλια. Ακόμη ένα ρόδι-γούρι ειδικά σχεδιασμένο για τη νέα χρονιά καθώς και ένα ημερολόγιο για το 2024, με χαρακτηριστικές σκηνές από όλη την παλέτα του ζωγράφου.
Εγκαίνια: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 11:00- 21:00. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00
artworx (1ος όροφος), Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b