MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες, του Tiago Rodrigues στη Στέγη

Τα μέλη μιας οικογένειας στη νότια Πορτογαλία έχουν την παράδοξη παράδοση, μία φορά τον χρόνο, να εγκαταλείπουν την κανονική ζωή τους για να σκοτώσουν έναν φασίστα. Το δυστοπικό θεατρικό έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν, Tiago Rodrigues, με τίτλο «Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες», που παρουσιάζεται, 4-8 Δεκεμβρίου 2023, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θίγει το φλέγον θέμα της εποχής: Τι σημαίνει φασισμός; * Κατάλληλο για 16+ ετών. 
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20:30
5-38€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. Κακούργα Πεθερά, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Πόρτα

Η «Κακούργα Πεθερά», το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη, εμπνευσμένο από ένα διάσημο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. H Νεφέλη Μαϊστράλη, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», εμπνέεται, συγκεκριμένα, από το Έγκλημα της Χαροκόπου ή Έγκλημα του αιώνα, όπως το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της εποχής, αλλά και από το ομώνυμο τραγούδι του 1931 του Ιάκωβου Μοντανάρη και φτιάχνει ένα έργο που επιχειρεί να φωτίσει την οριακή ψυχολογία των ανθρώπων που καταφεύγουν στη βία, έχοντας υπάρξει προηγουμένως οι ίδιοι θύματά της.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15-18€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

3. Love and Money, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Θέατρο Τέχνης

Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη και η ομάδα Ατονάλ επιστρέφουν στο Θέατρο Τέχνης με το τρομακτικά επίκαιρο έργο του κορυφαίου σύγχρονου βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly, «Love and Money», υποψήφιο στα Laurence Olivier Awards. Ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις που διαλύονται από το χρήμα, τον καταναλωτισμό, τα χρέη. Όλα τα δραματικά πρόσωπα αλληλοσπαράσσονται μέχρι τελικής πτώσεως, κολυμπώντας μέσα σε σακούλες με επώνυμα ρούχα, πακέτα έτοιμων φαγητών, πολυτελή αυτοκίνητα, αλκοόλ, ηρεμιστικά και πιστωτικές κάρτες. Το κείμενο αναφέρεται στη σύγχρονη ζωή, στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στην εξαφάνιση του υποκειμένου μέσα στα στερεότυπα της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Χρέη, ψώνια, αυτοχειρία, διαδικτυακό φλερτ, επαγγελματικός αριβισμός, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο της τραγικής αυτής φάρσας.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
14€
Θέατρο Τέχνης  (Υπόγειο), Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

4. βάιζα, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Ματθαίου στο ΠΛΥΦΑ

Η Χριστίνα Ματθαίου, στο πρώτο σκηνοθετικό της εγχείρημα, μεταφέρει επί σκηνής το πρωτότυπο έργο «βάιζα» {ΕΤΥΜ. αρβαν. <κορίτσι, κόρη}. Αντλώντας από τα έργα του Παντελή Μπουκάλα, «Μηλιά μου αμίλητη» και «Ο Χριστός στα χιόνια» και εμπνεόμενη από τον μύθο της La Loba, όπως αυτός αποτυπώνεται στο βιβλίο της Clarissa Pinkola Estes, «Γυναίκες που τρέχουν με τους Λύκους», συνθέτει μια παράσταση που μιλάει για τη δύναμη της θηλυκότητας. Τη δύναμη να σπας, να εκτίθεσαι, να είσαι ατελής, να διαφέρεις, να αυτοκαθορίζεσαι, να νιώθεις, να εκφράζεσαι, να ζεις. Χωρίς να περιορίζεται στην περιγραφή μιας ακόμα γυναικοκτονίας, το έργο εξερευνά την οπτική καθενός από τους εμπλεκόμενους. Έξι πρόσωπα που δεν μίλησαν ποτέ, δέσμιοι των κοινωνικών επιταγών και του τυπικού, τώρα μιλούν…Αντλώντας υλικό από την ελληνική παράδοση και τη συνολικότερη ευρωπαϊκή και βαλκανική ιστορία, η παράσταση μιλάει για το σήμερα.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
13-16€
Πλύφα (Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο), Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Ο Γλάρος» στο θέατρο Προσκήνιο12.09.2018

Συναυλίες

5. Julia Fischer και Yulianna Avdeeva στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο σολίστ με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου, τη βιολονίστα Julia Fischer και την πιανίστα Yulianna Avdeeva υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μουσική «συνάντηση κορυφής» με μαγευτικές συνθέσεις για σόλο βιολί καθώς και για βιολί και πιάνο, ερμηνευμένες ιδανικά από δύο κορυφαίες σολίστ που βρίσκονται στο απόγειο της καλλιτεχνικής τους ακμής. Στο πρόγραμμά τους, η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε ρε μείζονα του Ludwig van Beethoven, η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Aram Khachaturian, το Andante, Οpus Posthumous του Eugène Ysaÿe και η Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck.
Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 20:30
14-35€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

6. Μάρθα Φριντζήλα “The Kubara Project” στο Κύτταρο

Το Kubara Project, αφού δοκιμάστηκε είκοσι χρόνια σε συναυλίες και περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζεται στο κοινό με τον αυθορμητισμό και τη ζεστασιά που χαρακτήρισαν και την πρώτη τους εμφάνιση, με μία ερμηνεύτρια στην καλύτερή της στιγμή και δεξιοτέχνες μουσικούς που δένουν ακόμη περισσότερο μέσα από τους κυριολεκτικούς προσωπικούς δεσμούς τους: Προσωπικές ιστορίες μπερδεύονται με παγκόσμια βιώματα για την αγάπη, τη φιλία τη μοναξιά, τον έρωτα, τη σχέση με τους άλλους, την επίθεση στη φύση. Στo soundtrack της μουσικής παράστασης της Μάρθας Φριντζήλα και των Kubara Project ακούγονται τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών των δύο τελευταίων αιώνων, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και του κόσμου.
Δευτέρες 4, 11 και 18 Δεκεμβρίου στις 21:00
12-15€
Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

Εκθέσεις

7. Oμαδική εικαστική έκθεση “Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον” στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με την τέταρτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh.
Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης) στις 17:00 – 21:00, Σάββατο στις 12:00 – 16:00
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα, (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b