MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Προβολές, φεστιβάλ και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Christopher King in Konitsa by Konstantinos S.
Monopoli Team

1. Εκδήλωση “When Violin Was King – Όταν το βιολί ήταν βασιλιάς” στο Cotsen Hall

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “When Violin Was King – Όταν το βιολί ήταν βασιλιάς”.  Μια ιδιότυπη δημόσια παρουσίαση, ένας διάλογος ελεύθερης μορφής, όπου όλοι οι συμμετέχοντες εξερευνούν μαζί το μουσικο-ιστορικό θέμα της εξέλιξης και προσαρμογής της Ηπειρώτικης μουσικής. Στη μουσική αυτή διάλεξη ο Christopher King ξεδιπλώνει, μέσα από τη μοναδική μεθοδολογία του, τη μουσική ιστορία της Ηπειρώτικης μουσικής, τοποθετώντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο το βιολί. Παίζει σπάνιους εμπορικούς δίσκους 78 στροφών από τις αρχές του 20ου αιώνα και αποκαθιστά την πρωτεύουσα θέση που κατείχε το μουσικό όργανο στην Ηπειρώτικη ορχηστρική μουσική. Συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιτρόπων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης κo Ανδρέα Ζομπανάκη, τους μουσικούς Κώστα Καραπάνο (βιολί), Aurel Qirjo (βιολί) και Μάριο Τούμπα (λαούτο), οι οποίοι θα ερμηνεύσουν ζωντανά παραδοσιακά κομμάτια της Ηπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
30/11, 19:00
Aμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: Tα άτομα με αναπηρία μέσα στην κοινωνία με σύμμαχο το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

2. Προβολή της ταινίας “Fauna” του Pau Faus στο Exile Room

Στο πλαίσιο της ενότητας προβολών “Where the wild things are” το Exile παρουσιάζει την ταινία “Fauna” του Pau Faus. Υπόθεση: Σε ένα δάσος στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ένας ηλικιωμένος βοσκός και το κοπάδι του ζουν δίπλα σε ένα high-tech εργαστήριο που διεξάγει πειράματα σε ζώα. Αυτοί οι δύο διαμετρικά αντίθετοι κόσμοι αντικρίζουν καθημερινά ο ένας τον άλλον, όντας δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, ο βοσκός βλέπει το επάγγελμά του να εξαφανίζεται, ενώ την ίδια στιγμή, απέναντί του, οι επιστήμονες είναι πιο πολυάσχολοι από ποτέ, καθώς αναζητούν πυρετωδώς το εμβόλιο του κορωνοϊού. Με ξεχωριστή αισθητική που μοιάζει να ξεπήδησε από δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70, το «Fauna» ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια την προαιώνια σχέση εξάρτησης ανάμεσα στους ανθρώπους, τα ζώα και την επιστήμη. Μια ανέλπιστα επίκαιρη παραβολή για τους μετα-πανδημικούς καιρούς που διανύουμε.
30/11, 21:00
Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

3. Παρουσίαση του βιβλίου «Μια Λεσβιακή Ζωή» της Maria Cyber στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Tην Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 20:00, πραγματοποιείται η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Μια Λεσβιακή Ζωή» της Maria Cyber (Μαρία Κατσικαδάκου), στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.Επτά υπέροχες γυναίκες θα σας ξεναγήσουν στη σύγχρονη ιστορία του λεσβιακού κόσμου, έχοντας ως αφετηρία το βιβλίο της Maria Cyber που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Maria Cyber, Φωτογράφος & Ακτιβίστρια, Τζούλια Τσιακίρη, Εκδόσεις «Το Ροδακιό», Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Ποιήτρια & Μεταφράστρια, Λασκαρίνα Λιακάκου, Αρθρογράφος & Δημοσιογράφος, Εύα Ξευγένη, Αρχισυντάκτρια womanlandia. Συντονισμός: Νίκη Σταυρίδη, Συγγραφέας & Μεταφράστρια. Η ακτιβίστρια, σκηνοθέτρια και φωτογράφος Μαρία Cyber Κατσικαδάκου δημιουργεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα γεμάτο με εικόνες που έχει τραβήξει η ίδια, αλλά και με διάφορες μικρές αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες από το 1975 μέχρι σήμερα.Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
30/11, 20:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή, Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Έρημη Χώρα» δεν είναι απλά μια νέα μίνι σειρά – Είδαμε το 1ο επεισόδιο της πρώτης παραγωγής του Ertflix12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b