MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. 7ο Φεστιβάλ WIFT GR: Κινηματογραφικό αφιέρωμα «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) παρουσιάζει την ετήσια κινηματογραφική γιορτή του, το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, το όποιο θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο. Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες – επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες, που διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου την τελευταία πενταετία (2018-2023). Το Σάββατο 25 Ν0εμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 18:00 με την προβολή του ελληνικού ντοκιμαντέρ “Η Μητέρα του Σταθμού”, το οποίο παρουσιάζει αφηγήσεις γυναικών σχετικά με τη μετανάστευσή τους στη Γερμανία κυρίως από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δίνει φωνή στις μητέρες και τις κόρες που ταξίδεψαν με πλοία και τρένα διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη δική τους και την επόμενη γενιά. Στις 20:00 προβάλλεται μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που αναλογούν στην γενική θεματική, ενώ στις 22:00 πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας “Σελήνη, 66 Ερωτήσεις”. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται το β’ μέρος του διαγωνιστικού ταινιών μικρού μήκους (18:00 ). Στις 20:00 ακολουθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ και η απονομή βραβείων. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Μothers of Daughters”.
25, 26/11, 18:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζορτζ Έλιοτ: Η συγγραφέας που έμεινε στην ιστορία με ανδρικό ψευδώνυμο12.09.2018

2. Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης «MIRfestival 2023» μπαίνει ξανά σε περιπέτειες σκηνής και εικόνας

Αφουγκράζεται το νέο, ανοίγει τη δίοδο προς το μέλλον, δεν διστάζει να προσεγγίσει το φλέγον: το MIRfestival είναι πάντα εδώ. Και σε λίγες μέρες θα ανακατευθύνει για μια ακόμα φορά το βλέμμα μας σε απρόσμενους χώρους, θα αποκαλύψει πλευρές της πόλης που δεν είχαμε δει, δημιουργικές δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν, μορφές των παραστατικών τεχνών που δεν φανταζόμασταν ότι μπορούν να υπάρξουν. Τα δώδεκα έργα του προγράμματος που έχει επιμεληθεί η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Χριστιάνα Γαλανοπούλου συνδέονται με υπόγειες θεματικές συγγένειες. Το Σάββατο, η Eva Meyer-Keller παρουσιάζει μια πρωτοποριακή εικαστική πρόταση και μια εμβληματική περφόρμανς της δεκαετίας του 2000, το “Death is Certain”. Είναι ένα οικιακό σπλάτερ κουζίνας με οπλοστάσιο το χιούμορ και αναφορές σε όλα τα κλισέ που έχει δει κανείς σε ταινίες, σε βίντεο, στις ειδήσεις… Η παιδιάστικη σκληρότητα με την οποία εκτελείται (στην κυριολεξία!) το κάνει ακόμα πιο ωμό. Θα παρουσιαστεί σε ειδικό remake για το MIRfestival όπου η δημιουργός μεταλαμπαδεύει την περφόρμανς στην κόρη της Kajsa Repotente. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
25/11, 19:00
Space Baby (Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Μεταξουργείο)

3. Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Παιδικό Βιβλίο ”Μπρούντζος και Ηλιοτρόπιο”

Τον Νοέμβριο, συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Μπρούντζος και Ηλιοτρόπιο» του Γουέν Σουέν Τσάο. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.
25/11, 17:30
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

4. Δράση «Εξερευνώντας το Αρχαίο Σχολείο βασισμένο στο βιβλίο Το Αρχαίο Σχολείο» στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Athens Book Space Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μέλισσα φιλοξενεί την δράση «Εξερευνώντας το Αρχαίο Σχολείο βασισμένο στο βιβλίο Το Αρχαίο Σχολείο». Μια βαλίτσα γεμάτη από αντικείμενα, παιχνίδια, βιβλία ανοίγονται και ένας ολόκληρος κόσμος –η σχολική ζωή στην αρχαία Ελλάδα- παίρνει ζωή. Γράφουμε, διαβάζουμε όπως παλιά και ανακαλύπτουμε ξεφυλλίζοντας το βιβλίο «Αρχαίο Σχολείο» (εκδ. «Μέλισσα») και παίζοντας κουίζ τα χνάρια των Αρχαίων Ελλήνων. Μαζί ο εικονογράφος του βιβλίου Φίλιππος Αβραμίδης. Σχεδιασμός & υλοποίηση προγράμματος «Βιβλιοδιαπλάσεις».
26/11, 11:30
Πάρκο Ελευθερίας

5. Εικαστικό εργαστήριο: Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά με θέμα τη δημιουργία ανάγλυφων χαρτών, στο ΚΠΙΣΝ φτάνει στο τέλος της. Με αφετηρία ηφαιστειακά τοπία του Αιγαίου αλλά και πειρατικούς χάρτες νησιών, οι συμμετέχοντες παρατηρούν χάρτες και τρισδιάστατα μοντέλα και με ποικίλα μέσα δημιουργούν ανάγλυφες φόρμες, βουνά και χαράδρες που ανοίγονται μπροστά τους. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τον κόσμο των ηφαιστειακών γαιών του Αιγαίου ενώ τον Νοέμβριο δημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες από αυθεντικούς πειρατικούς χάρτες, με στοιχεία που εμπνέονται από την πειρατική κληρονομιά της Ελλάδας. Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
26/11, 12.00-14.00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBackstage Stories με τον Μιχάλη Σαράντη (video)12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b