MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Έναρξη με την ταινία “The Time That Remains” του Elia Suleiman

Με την ταινία του Παλαιστίνιο-Παριζιάνου σκηνοθέτη, Elia Suleiman, «The Time That Remains», ανοίγει το 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ενώ, παράλληλα, ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης φιλοτεχνεί, για το Φεστιβάλ, ένα πρωτότυπο έργο, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παλαιστινιακού λαού.

36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Έναρξη με την ταινία "The Time That Remains" του Elia Suleiman
Monopoli Team

Το φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου υποδέχεται ανάμεσα στους υπόλοιπους φετινούς καλεσμένους του τον βραβευμένο στις Κάννες, Παλαιστίνιο-Παριζιάνο σκηνοθέτη και φίλο του φεστιβάλ, Elia Suleiman, ο οποίος θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του «The Time That Remains», την 1η Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Έλλη, μια ειδική προβολή της διοργάνωσης-αναφορά στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Nωρίτερα την ίδια μέρα, ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει και ένα masterclass, στον κινηματογράφο Τριανόν (1/12 στις 13.00).

Elia Suleiman

Προέναρξη με την προβολή βωβής ταινίας: «Πιστή Καρδιά» | «Cœur Fidèle»

Τετάρτη 29/11, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Αuditorium Theo Angelopoulos) στις 20.00

Επετειακή προβολή για τα 100 χρόνια της ταινίας, με ζωντανή μουσική του Νίκου Πλάτανου, συνοδεία από τους: Νίκο Πλάτανο (Πιάνο), Τηλέμαχο Μούσα (Ηλεκτρική Κιθάρα, Theremin) και Νίκο Γιούσεφ (Μουσικό Πριόνι)

Γαλλία – 1923 – Ασπρόμαυρη, Βωβή – 87’

Σκην.: Jean Epstein | Σεν.: Jean Epstein, Marie Epstein | Φωτ.: LéonDonnot, Paul Guichard, Henri Stuckert | Ηθ.: Léon Mathot, Gina Manès, Edmond Van Daële, Claude Benedict, Madame Maufroy, Marie Epstein, Madeleine Erickson

Η Μαρί θέλει να ξεφύγει από τη δουλειά της αλλά και από τον εραστή της, Πολ, έναν άνεργο μεθυσμένο. Ονειρεύεται να φύγει μακριά με τον λιμενεργάτη Ζαν. Οι δύο άντρες καβγαδίζουν και τσακώνονται για τη Μαρί σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Πολ εξακολουθεί να την επηρεάζει. Η Μαρί έχει ένα μωρό που αρρωσταίνει και όσο περνάει ο καιρός ο Ζαν και ένας ανάπηρος γείτονας προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί.

Γιάννης Ψυχοπαίδης

Ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης δημιούργησε ειδικό έργο για το 36ο Πανόραμα

Στη σκιά των τραγικών εξελίξεων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, το Πανόραμα ζήτησε από τον εικαστικό Γιάννη Ψυχοπαίδη να φιλοτεχνήσει ένα πρωτότυπο έργο που θα πωλείται καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, και στις 2 αίθουσες που το φιλοξενούν (Έλλη και Ανδόρα).

Το έργο (ακουαρέλα), υπογεγραμμένο από τον ζωγράφο, θα διατίθεται στην τιμή των 20 ευρώ, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7ο WIFT GR 50/50: Το φεστιβάλ για την ισότητα στον κινηματογράφο έρχεται στην Ταινιοθήκη12.09.2018

Αφιερώματα

Εκτός από το καθιερωμένο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, τις πρεμιέρες ταινιών, τις Ειδικές Προβολές και τις Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους των σπουδαστών του New York College, της Horme Pictures και της Σχολής Σταυράκου, το πρόγραμμα του 36ου Πανοράματος περιλαμβάνει και τα παρακάτω αφιερώματα (επιγραμματικά): Agnès Varda, Georges Franju, Lindsay Anderson, Δημήτρης Μακρής, Ολυμπία Μυτιληναίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πέμπτη 30/11 – Τετάρτη 6/12

Κινηματογράφος Έλλη (Ακαδημίας 64)
Κινηματογράφος Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117)

Γενική είσοδος: 6 ευρώ ανά προβολή
Θα ισχύσει και εισιτήριο 5 προβολών

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b