MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 151 A Rave Down Below: Ομαδική έκθεση, DJ sets και μουσικά performances στην Ελευσίνα

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου. Η έκθεση εξερευνά την πολιτική δυναμική του σώματος εν κινήσει από το ταυτόχρονα γεωλογικό και πολιτισμικό υπέδαφος. Αλχημικές περιπλανήσεις στο ιστορικό παρελθόν, στο μεταβιομηχανικό παρόν και στη μυθολογία καταλήγουν σε έναν εξαγριωμένο χορό. Μέθη, δηλητηρίαση, αποστροφή, ευφορία, αποδέσμευση, εκτόνωση και άνοδος: μια κυκλική πορεία από το σώμα προς το έδαφος και αντίστροφα. Η έκθεση μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής, ήχων, εγκαταστάσεων και performances επιχειρεί να επαναδιαπραγματευτεί τα όρια του χορού, να σκεφτεί το (συλλογικό) σώμα και την απουσία του, την ανάμνησή του και την αναγκαιότητα της κίνησης. Το Μυστήριο 151 A Rave Down Below συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της Μεσοσπορίτισσας που σηματοδοτεί το πέρασμα στο χειμώνα, συνδέοντας διαφορετικές χρονικά περιόδους της Ελευσίνας. Τα εγκαίνια της έκθεσης συνοδεύονται από μία σειρά performances τις Odete & Nkisi κι ένα ολονύχτιο rave party με τους Fofi Tsesmeli, Odete, Amateurboyz, Ayshel & GRΞTA.
18/11, 13:00 – 20:00
Τοποθεσία Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1 , Ελευσίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRomaland: Οι Ρομά απευθύνονται σ’ εκείνους που δεν ακούν12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου “Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως” και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το αρχείο της Διοχάντης στο ΕΜΣΤ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η παρουσίαση βιβλίου “Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως” (επιμέλεια 3 137, εκδ. Paraguay, Παρίσι, 2023). Επιπλέον θα ακολουθήσει συζήτηση με τα ιδρυτικά μέλη του artist run space 3 137 (Πάκυ Βλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου) στο φουαγιέ του ΕΜΣΤ και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το προσωπικό αρχείο της εικαστικού Διοχάντης στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ. Η έκδοση “Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως” αφορά καλλιτεχνικές πρακτικές και έργα από τη δεκαετία του ’70 στην Ελλάδα και αναζητά τον αντίκτυπό τους στο σήμερα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα συζητηθούν διαγενεακά ερωτήματα που μεταμορφώνονται και επανεμφανίζονται ξανά και ξανά στην ελληνική τέχνη από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Στόχος είναι η συζήτηση να μετατοπιστεί από την παγιωμένη αναφορά της ελληνικής τέχνης στην διεθνή ιστορία τέχνης, σε πιο τοπικά χαρακτηριστικά. Το υλικό που θα προβληθεί είναι τμήμα της πλούσιας και σημαντικής συλλογής της Διοχάντης, με καταγραφές σε φιλμ Super 8 που έχει πραγματοποιήσει η ίδια από ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων/-ίδων καλλιτεχνών/-έχνιδων κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και Ελλήνων/-ίδων και ξένων καλλιτεχνών/-έχνιδων στην Αθήνα, από το 1977 μέχρι το 1986.
18/11, 17:00, 18:00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

3. Ο Αμαζόνιος της Πατησίων: Ο Κωσταντής Σταυρόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του στο red n’ noir

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αμαζόνιος της Πατησίων» του Κωσταντή Σταυρόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Laika Productions θα γίνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 στο βιβλιομπάρ red n’ noir. Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Δημοσιογράφος), Θάνος Τοκάκης (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης) και ο συγγραφέας του βιβλίου Κωσταντής Σταυρόπουλος Θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν ποτά, μπίρες και μπίρι-μπίρι…
18/11, 20:30
Red n’ noir, Δροσοπούλου 52, Κυψέλη

4. Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Κατερίνας Χάσκα “Ωδή στον έρωτα”

Οι εκδόσεις Φιλία παρουσιάζουν την πρώτη ποιητική συλλογή της Κατερίνας Χάσκα με τίτλο “Ωδή στον Έρωτα” το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στο Αθηναίων Πολιτεία. Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν: Μαρλού Ξηνταριανού (Εκδότρια, Εκδόσεις Φιλία) Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος (Συγγραφέας, Εκδότης), Χρήστος Αποστολάκος (Συγγραφέας, Tantra therapist), Ελόνα Γκιέργκο (Συγγραφέας, ποιήτρια) και Διόνη Καρόκη (Δημιουργός της Sacred Voice, Spiritual Coach). Θα τραγουδήσει η Ζέτα Πρόντα με τη συνοδεία της Ζωής Σολδάτου στο πιάνο. Συντονίζει η Ράνια Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος.
18/11, 18:30
Αθηναίων Πολιτεία (Αποστόλου Παύλου 33 και Ακάμαντος 1)

5. “Μη (μου) κλείνεις τα μάτια” Μια εκδήλωση του σωματείου Eliza στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Eliza – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού και το Cinobo – η ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον κινηματογράφο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. Με αφετηρία τη βραβευμένη ταινία “Με τα Μάτια της Νταλβά” και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης του παιδιού, το Eliza διοργανώνει μία εκδήλωση προβολής ταινίας και συζήτησης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Η ταινία αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού από τον πατέρα της. Μία κακοποίηση που το ίδιο το παιδί δεν αντιλαμβάνεται έως την ημέρα που το γεγονός αποκαλύπτεται και το παιδί βρίσκει τον δρόμο της αποκατάστασης και της “επιστροφής” στην παιδική ηλικία που του αρμόζει. Με την ολοκλήρωση της ταινίας θα συζητηθεί το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης υπό το πρίσμα της πρόληψης και της ορθής διαχείρισης και αποκατάστασης του παιδιού που υποβάλλεται σε αυτήν, στη χώρα μας. Η συζήτηση, σύντομη και περιεκτική, θα βασίζεται σε 5 ερωτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις. Τις αντίστοιχες απαντήσεις αναμένεται να δώσουν πέντε επιστήμονες του πεδίου της παιδικής προστασίας, συνεργάτες του Σωματείου Eliza. Κατάλληλο για άνω των 15 ετών.
19/11, 17:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

6. Παρουσίαση του βιβλίου “Ars Theatralis” του Μάνου Περράκη στο “Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά”

Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ διοργανώνει την παρουσίαση της νέας έκδοσης “Ars Theatralis. ­Mάνος Περράκης | Manos Perrakis”, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στην Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον Ειρήνης Παπά. Στην έκδοση, o βραβευμένος με χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Θεατρικού Ντιζάιν και Αρχιτεκτονικής στην Πράγα αρχιτέκτων Μάνος Περράκης συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο του, που μετρά 60 χρόνια, 26 θέατρα και πολλά άλλα έργα. Θα μιλήσουν: Μάρω Αδάμη, καθηγήτρια αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Πλάτων Μαυρομούστακος, καθηγητής θεατρολογίας ΕΚΠΑ, Γιώργος Πανέτσος, καθηγητής αρχιτεκτονικής Παν. Πατρών, Κώστας Τσόκλης, εικαστικός και ο Μάνος Περράκης. Θα συντονίσει ο Δημήτρης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και επιμελητής της έκδοσης. Η έκδοση συνοδεύει την έκθεση ARS THEATRALIS – Από τα θέατρα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.
19/11, 12:00
“Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά”, Πειραιώς 52

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRun, Ελένη, run!12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b