MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Στη φετινή δράση της δημοφιλούς σειράς Παιχνίδι για Μεγάλους με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας την Τέχνη», με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» συναντάμε την αφήγηση μπροστά από τα έργα και αναζητούμε το σημείο που η λογοτεχνία αγγίζει τις υπόλοιπες τέχνες. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στον χώρο της περιοδικής έκθεσης «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» και διαβάζουν μεγάλους συγγραφείς, ταιριάζουν ακούσματα με σπουδαία έργα της Συλλογής, συνθέτουν τη δική τους αφήγηση και ονειρεύονται τους κόσμους των βιβλίων. Η δράση περιλαμβάνει δυο κύκλους που εναλλάσσονται ανά Παρασκευή, εστιάζοντας κάθε φορά σε διαφορετικά έργα. Κύκλος 1: Georges Braque – Θεογονία, Henri de Toulouse-Lautrec – Δώδεκα λιθογραφίες, Pablo Picasso – Επιλεγμένα έργα. Κύκλος 2: Balthus – Ανεμοδαρμένα Ύψη, Fernand Léger – Τσίρκο, Henri Matisse – Επιλεγμένα έργα. Για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 2107252895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
17/11, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRomaland: Οι Ρομά απευθύνονται σ’ εκείνους που δεν ακούν12.09.2018

2. Γνωριμία με την αναρρίχηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης, σε μια νέα εμπειρία. Ένας Τοίχος Αναρρίχησης με δύο κατασκευές, σε υπαίθριο στεγασμένο σημείο, προστατευμένο από τη βροχή, περιμένει τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο. Στον Τοίχο Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί με τη μέθοδο ασφάλισης «Top Rope» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για ψηλές διαδρομές, ύψους 9 μέτρων, και με τη μέθοδο «Boulder» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για χαμηλές διαδρομές, ύψους 4 μέτρων. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άθλησης αλλά και διασκέδασης. Με τη μέθοδο «Top Rope», ο αναρριχητής φορά ειδική ζώνη και ασφαλίζεται με τη χρήση σχοινιού δεμένου από την κορυφή της διαδρομής, που του επιτρέπει να αναρριχηθεί με απόλυτη ασφάλεια. Η μέθοδος «Boulder» είναι αναρρίχηση σε μικρά ύψη, που προσφέρει την ελευθερία της αναρρίχησης χωρίς ζώνη και σχοινί, με τη χρήση ειδικών στρωμάτων. (Ωράρια και ηλικιακά τμήματα: 12.00-13.00: 6 έως 12 ετών, 13.00-14.00: 12 έως 16 ετών, 14.00-15.00: 16 ετών και άνω, 15.30-16.30: 6 έως 12 ετών, 16.30-17.30: 12 έως 16 ετών, 17.30-18.30: 16 ετών και άνω)
17/11, 12:00-18:30
Buffer Zone, ΚΠΙΣΝ

3. Ομαδική έκθεση “Lost, eroded and Vulnerable” στην γκαλερί TAF (The Art Foundation)

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Lost, eroded & Vulnerable που φιλοξενεί τα έργα 9 νέων καλλιτεχνών. Όταν η επιφάνεια των πραγμάτων αποτελεί ταυτόχρονα και το μέγιστο βάθος τους και τίποτα δε διατηρεί κάποια αβεβαιότητα ή ασάφεια, είναι πολύ εύκολο να μην μπορούμε στ’ αλήθεια να συνδεθούμε. Ο κόσμος γίνεται συνεχώς όλο και πιο διαφανής κι όμως όλο και πιο παράδοξος: ενώ η πλήρης άρση της αμφισημίας εμφανίζεται ως απόλυτο πρόταγμα των καιρών, συχνά δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε μεταξύ του αυθεντικού και της προσομοίωσης.
17/11, 15:00 – 23:00
TAF (The Art Foundation)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλοντ Μονέ: Τα αριστουργήματα του κορυφαίου Γάλλου ιμπρεσιονιστή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b