MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Bradley Cooper έμαθε πώς να διευθύνει ορχήστρα για τις ανάγκες του «Maestro»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της προβολής της νέας του ταινίας, «Maestro», ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Bradley Cooper, που υποδύεται τον εμβληματικό συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, αποκάλυψε πόσο χρόνο χρειάστηκε ώστε να μάθει να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα για περίπου έξι λεπτά.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Bradley Cooper αποκάλυψε περισσότερα για την προετοιμασία που χρειάστηκε να κάνει ώστε να υποδυθεί τον συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν στην ταινία «Maestro».

Ο ηθοποιός μίλησε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια μιας προβολής της ταινίας στο Λος Άντζελες, η οποία περιελάμβανε μια συζήτηση με συντονιστή τον βραβευμένο με Βραβείο Tony για το “Hamilton”, Lin-Manuel Miranda.

Ο Cooper ανέλυσε τη σκηνή στην οποία ο Μπέρνσταϊν διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου το 1976 στον Καθεδρικό Ναό του Ίλι.

«Αυτή η σκηνή με ανησύχησε πολύ, επειδή την κάναμε ζωντανά», είπε. «Ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Ηχογραφήθηκε ζωντανά, έπρεπε να τους διευθύνω. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω για έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μια ορχήστρα».

Ο Cooper, ο οποίος επίσης σκηνοθέτησε την ταινία και συνέγραψε το σενάριο, δήλωσε ότι παρακολούθησε ακατέργαστο υλικό από την εμφάνιση του Bernstein στη συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση για να την αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά.

«Το θέμα ήταν να επιλέξω ακριβώς πως ήθελα να μου βγει κινηματογραφικά και στη συνέχεια να τους προτρέψω να “καταλάβουν” αυτό το χώρο, με πίστη πως θα φέρουν τη δουλειά εις πέρας», είπε. «Ήμουν τρομοκρατημένος, απόλυτα τρομοκρατημένος, επειδή ήξερα ότι αν δεν γίνει δουλειά, δεν θα μπορούσα να απολαύσω τον εαυτό μου σε αυτές τις σκηνές. Και το πέτυχαμε».

Ο Κούπερ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την προσθετική μύτη που φοράει στην ταινία για να υποδυθεί τον Μπερνστάιν, ο οποίος ήταν Εβραίος, παρά το γεγονός ότι μέλη της ίδιας της οικογένειας του συνθέτη υπερασπίστηκαν την επιλογή αυτή.

[relart 1]

Το «Maestro» θα προβληθεί στους κινηματογράφους το Νοέμβριο, προτού αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix ένα μήνα μετά.

Πηγή: CNN

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Σύγκρουση: Στον αέρα το καθηλωτικό trailer του νέου δικαστικού θρίλερ του MEGA
Cine News
«Nobody Wants This» αλλά όλοι το θέλουμε: Η 3η σεζόν της σειράς που όλοι περιμέναμε έρχεται στο Netflix
Cine News
Crystal Lake: Το Halloween φέτος ξεκινά με binge-watching α λα “Παρασκευή και 13”
Cine News
Το Μαγεμένο Δάσος: Η επική ταινία έναρξης του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
«Μηχανή του Χρόνου»: H δημοφιλής εκπομπή επιστέφει με νέα επεισόδια στη MagentaTV
Cine News
Γιορτή του σινεμά 2026: Όλες οι ταινίες με εισιτήριο μόνο 3€
Cine News
«Το λίκνο της Δημοκρατίας»: Πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της MagentaTV
Cine News
East of Eden: Το τραύμα, το πεπρωμένο και μια καθηλωτική Florence Pugh
Cine News
Στέγη: Το Athens Palestine Film Festival επιστρέφει με ένα τριήμερο προβολών και δράσεων
Cine News
Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Θεανώ Μεταξά: Αρνήθηκε το βραβείο ερμηνείας στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος απέσυρε την ταινία του από το 67ο ΦΚΘ